Çelik, 10 yılı değerlendirdi
Reklam

Çelik, 10 yılı değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nurettin Çelik, sosyal medya üzerinde yaygınlaşan 10yearschallenge akımından yola çıkarak, Türkiye’nin 10 yılını değerlendirdi.

Çelik, 10 yılı değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nurettin Çelik, sosyal medya üzerinde yaygınlaşan 10yearschallenge akımından yola çıkarak, Türkiye’nin 10 yılını değerlendirdi.

Çelik, 10 yılı değerlendirdi
24 Ocak 2019 - 15:09

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Çelik, İl binasına gerçekleştirilen toplantıda kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerle ilgili konuşarak sözlerine başlayan Çelik, “Türkiye, önemli bir seçim sürecine girmiş bulunmakta. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ülkemiz adına büyük hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Saadet Partisi olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Halkımızın beklentisine uygun, liyakat sahibi adaylar ile her yerde bu seçime girecek ve İnşallah iyi bir netice elde edeceğiz. Adaylarımız milletten gizli iş çeviren, küçük bir mutlu zümrenin değil herkesin adayı olacaktır. Adaylarımızı açıkladığımız ilçelerde Saadet Partisine büyük bir teveccüh oluştuğunu görmekteyiz” diye belirtti.

KAMUOYUNA TANITILACAK

Konuşmalarının devamında Çelik, “Saadet Partimizin, her kesimden insana hitap eden adayları, bugün herkesin kapısını çalabilmekte ve oyunu isteyebilmektedir. Çünkü bizim kadrolarımızın alnı ak, yüzü paktır. Bizim kadrolarımız hiçbir zaman; rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma gibi ahlaki zafiyetlerle töhmet altında kalmamıştır. Kullandıkları dil ve sergiledikleri tutumla daima örnek teşkil etmişlerdir. Açıklanan tüm adaylarımız 27 Mart Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz coşkulu toplantıda kamuoyuna tanıtılacaktır” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DA 16 YILDIR NE YAPTIN?

“Yaklaşmakta olan yerel seçimler sebebiyle bazı arkadaşların dehşete kapıldıklarını görmek güç değil” diyen Çelik, “Bazılarının içerisinde bulunduğu psikolojik korku hali, çeşitli siyasi açıklamaları da beraberinde getiriyor. Bunun son örneği bir iktidar milletvekilinin yaptığı açıklamadır. Diyor ki sayın vekil: “Kazanamazsak tüccarlar kaybedecek, başörtülüler caddelerde yürüyemeyecek, esnaflar huzurlu olmayacak, silahlı çeteler yine şehirde peydahlanacak, esnaf yine ikinci vergiye tabi olacak.” Bu ne tedirginlik, ne telaş? Adama demezler mi 16 yıldır sen Ankara da ne iş yaptın” diye konuştu.

SİZİN ESERİNİZ

Sözlerinin devamında Çelik, “Anayasal ve idari güvenceleri oluşturmadın mı? Yoksa ihale peşinde mi koştun? Sen bilmiyor musun milletvekilliği yan gelip yatma yeri değildir. İşini düzgün yapsaydın da milleti şimdi tehdit etmeseydin. Bu seçimi kaybedeceklerini görüyorlar. Evet, tüccarlar zaten kaybediyor. Her gün iflas dalgasına katılan konkordato ilan eden şirket sayısı hızla çoğalıyor. Yeni işsiz sayısı 1 milyonu bulmak üzere. AK Parti iktidarında vergi rekoru kırıldı. Parayı Lidyalılar, verginin vergisini AK Partililer buldu. Direkt veya dolaylı vergilerle yasalaşmış ve çeşitlendirilmiş hepimizi boğan bir sistem. Yani korkuttuğunuz şey bile sizin eseriniz” diye belirtti.

FOTOĞRAFI BİRLİKTE İNCELEYELİM

“Bu bir yerel seçim, yerel meseleler ile alakalıdır” diyen Çelik, “Yerel yönetici seçimi yapacağız; iktidar değişikliği değil. Bakınız 1989'da ANAP yerel seçimleri kaybetti, sonucunda kıyamet kopmadı. AK Parti korku ile seçmenini elinde tutmak istiyor; fakat korkunun ecele faydası yok. Türkiye, yerel yönetimlerde bir değişime tazelenmeye ihtiyaç duyuyor. Bunu kimse görmezden gelemez. Sosyal medyada yeni bir akım başladı, gençler #10yearschallenge etiketi ile 10 yıl önceki ve şimdiki fotoğraflarını koyup paylaşım yapıyorlar. Biz de bu akıma katılarak, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumu daha net ifade etmek için; Türkiye'nin 10yearschallenge'ını yaptık. Ortaya içler acısı bir tablo çıktı. Türkiye’nin geldiği hazin durumu anlayabilmek için 2009 Türkiye’si ile 2019 Türkiye'sinin fotoğrafını birlikte inceleyelim” şeklinde konuştu.

UMUT KAYBINA NEDEN OLMAKTA

Çelik konuşmasının devamında 10 yıllık verileri açıklayarak, “Dış borç 2009 yılında 276 Milyar Dolar (brüt) — 2019 yılında 457 Milyar Dolar (brüt), merkezi borç 2009 yılında 442 Milyar Lira — 2019 yılında 1 trilyon 67 milyar Lira, enflasyon 2009 yılında yüzde11 — 2019 yılında yüzde20 (Resmi rakamla reel enflasyon yüzde 60'ların üzerinde), faiz 2009 yılında yüzde9 (Merkez Bankası) Banka Faizi yüzde17 — 2019 yılında yüzde24 Banka Faizi yüzde35-40, Dolar kuru 2009 yılında 1.34 TL — 2019 yılında 5.33 TL, benzinin litresi 2009 yılında 3.2 Lira — 2019 yılında 6.20 lira, soğanın kilosu 2009 yılında 1 Lira — 2019 yılında 5.5 lira, domatesin kilosu 2009 yılında 75 Kuruş —2019 yılında 6 Lira’dır. Görüldüğü üzere 10 yılda Türkiye birçok bakımdan daha da geriye gitmiş durumda. Temennimiz 2029 Türkiye'sinin 2019 Türkiye’sinden daha müreffeh ve yaşanılabilir olmasıdır. Kocaeli’mizde de var olan siyasal ekonomik ve sosyal enerji, sağlıklı ve yerinde bir kullanım olmadığından; zaman, emek, insan ve en önemlisi umudun kaybına neden olmaktadır. Mutlu bir azınlığın amacına hizmet etmektedir” diye belirtti.

SEÇİMLER BİZLERİ KUTUPLAŞTIRMAMALI

Son olarak Çelik, “Bizler toplumsal birlikteliğe muhtacız. Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıran en büyük özelliği kardeşlik, birliktelik duygusu arttıkça bütün sıkıntılara göğüs gerebilmesidir. O yüzden, en tepeden, Cumhurbaşkanından başlayarak vatandaşa kadar kutuplaşmadan uzak durmalıyız. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanının, önceleri aralarında gerginlik olan sanatçı Sayın Fazıl SAY ile bir araya gelmesini takdir ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın kendisinden benzer davranışlarla örnek olmasını bekliyoruz. Zira sırada bekleyen çok kişi bulunmaktadır. Ama kendisine meşru, helal olan bir davranışı başkasına gayri meşru haram görmemesini de beklemiyoruz. Ortak yanlarımızı bulmaya çalışmalı, gücümüzü arttırmalıyız. Düşmanın sınırdan girmesine gerek yok. Birlikteliğimiz bozulunca zaten düşman bizi ele geçirmiş demektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE