Çayırova eğitim yuvasına dönüştü
Reklam

Çayırova eğitim yuvasına dönüştü

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, kendisini ziyarete gelen İstiklal Ortaokulu öğrencileriyle eğitim hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdi. İlçenin bir eğitim yuvasına dönüşmesinde çok azimli bir çalışma sergilediklerini anlatan Demirci, çocukların sorularını da yanıtladı.

Çayırova eğitim yuvasına dönüştü

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, kendisini ziyarete gelen İstiklal Ortaokulu öğrencileriyle eğitim hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdi. İlçenin bir eğitim yuvasına dönüşmesinde çok azimli bir çalışma sergilediklerini anlatan Demirci, çocukların sorularını da yanıtladı.

Çayırova eğitim yuvasına dönüştü
25 Aralık 2018 - 16:04

115 DERSLİK, 4 YENİ OKUL

Göreve geldiği günden bugüne kadar eğitime ayrı bir önem göstererek, geride kalan 4,5 yılda 115 derslikten oluşan 4 yeni ve modern okulu tamamladıklarını belirten Belediye Başkanı Şevki Demirci, ilçeye kazandırdıkları okulların sayesinde sınıf mevcudiyetinin 30 öğrencinin altına düştüğünü, hemen hemen tüm okullarda tekli eğitim sistemine geçildiğini vurguladı.

Eğitimde öncelik olarak okulların daha iyi şartlara getirilmesi için büyük bir destek paketiyle yola çıktıklarını ve bu uygulamada her bir okulun ihtiyaçlarını mümkün mertebede giderdiklerini ifade eden Demirci, yeni okulların da ilçeye kazandırılmasında büyük bir görev aldıkları gibi, belediyenin kendi imkan ve kaynaklarıyla 4 yeni okulunda inşasını bitirip eğitime sunduklarını da sözlerine ekledi. Kamu yatırımları açısından hız rekorları kırarak, 6 ve 4 ay gibi bir sürelerde okulların tamamlandığını dile getiren Demirci, ilçedeki tüm öğrencilerin daha kaliteli eğitim alabilmelerini sağladıklarını da ifade etti.

EĞİTİME 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Çayırova Kaymakamlığı başta olmak üzere ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Demirci, öğrencilerle sohbetinde eğitimin her alanında yenilikler yaptıklarını belirtti. Belediye olarak eğitime geride kalan sürede 200 Milyon Liralık yatırım yaptıklarını gönül rahatlığı ile söyleyebildiklerini dile getiren Demirci, sadece okullarda değil, belediyenin bünyesinde de eğitim hizmetlerinin en iyi şekilde verildiğini vurguladı. Okullara yapılan bakım, onarım, tadilat gibi işlerin yanı sıra çevre düzenlemelerinin de yapıldığını, ayrıca yine okullara laboratuvar sınıfları, kütüphaneler, bilişim sınıfları, spor alanları, spor malzemesi desteği ve kırtasiye desteği sunduklarını hatırlatan Demirci, ilçede eğitim veren her bir okulun teknolojik alandaki eksikliklerini de gidermeye çalıştıklarının altını çizdi.

SEMT KONAKLARIMIZ MODEL OLDU

Semt Konakları ve Kültür Merkezleriyle eğitime yenilikler getirerek, bugüne kadar on binlerce öğrenciye hizmet verdiklerini açıklayan Demirci, “Model olan Semt Konaklarımız hem bir eğitim yuvası hem de 7’den 70’e hizmet verebilen önemli mahalle merkezlerimiz oldular. Bu alanlarda okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eğitim hizmetini Anne Çocuk Kulüplerimiz, Bilgievlerimiz, Gençlik Merkezlerimizle siz değerli çocuklarımıza sunuyoruz. Yine Semt Konaklarımızda binlerce kitapla zenginleştirilmiş kütüphaneler, bilişim sınıfları, hobi alanları, sanat ve spor merkezleriyle etüt alanları yer alıyor. Ayrıca buralarda Aile Sağlığı ve Yaşam Merkezleri gibi daha birçok hizmet noktamız bulunuyor.” dedi.

KÜLTÜR MERKEZLERİMİZDE KALİTELİ EĞİTİM İMKANI

Sözlerine Kültür Merkezlerindeki eğitim yatırımlarıyla devam eden Demirci, “2 yeni kültür merkezimizi hizmete sunduk. Semt Konaklarımızda olduğu gibi kültür merkezlerimizin çatısı altında Anne Çocuk Kulüplerimiz, Bilgievlerimiz, Gençlik Merkezlerimiz bulunuyor. Halk kütüphanelerimizle zenginleştirdiğimiz merkezlerimizde yeni yeni eğitim alanlarını da oluşturduk. Ahşap atölyelerimiz, robotik kodlama atölyelerimiz var. Burada çocuklarımıza bu alanlarda hizmet verirken, yine bilişim sınıfları, hobi alanları, sanat ve spor merkezleriyle de destek oluyoruz.” şeklinde konuştu.

OKU, DÜŞÜN, UYGULA, NETİCELENDİR

İstiklal Ortaokulu son sınıf öğrencileriyle sohbetinde eğitim alanındaki çalışmalara değinen ve çocukların sorularını yanıtlayan Demirci, çocuklara önemli nasihatlerde verdi. Sürekli okuyun, kendinizi geliştirin diyerek çocukları daha fazla okumaya teşvik eden Demirci, başarıya ulaşmak için bilgili, sürekli kendini geliştiren, her zaman yeniliklerle yoluna devam eden bireyler olmaları gerektiğini söyledi. Demirci, öğrencilere en önemli nasihat olarak ise; “Başarının sırrının Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; “Oku, Düşün, Uygula ve Neticelendir.” olduğunu söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe