Çayırova’da usulsüz müdür ataması!
Reklam

Çayırova'da usulsüz müdür ataması!

Resmi belgede usulsüzlük yaptığı müfettiş raporlarınca tespit edilen Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, ilçede bulunan bir liseye usulsüz müdür ataması yaptığı tespit edildi.

Çayırova'da usulsüz müdür ataması!

Resmi belgede usulsüzlük yaptığı müfettiş raporlarınca tespit edilen Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, ilçede bulunan bir liseye usulsüz müdür ataması yaptığı tespit edildi.

Çayırova'da usulsüz müdür ataması!
21 Temmuz 2020 - 09:40

Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin geçtiğimiz yıl yaptıkları incelemeleri sonrası Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç’un evrakta sahtecilik yaptığı tespit edilmişti. Azmi Tunç’un bir marifeti daha ortaya çıktı. Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, ilçede bulunan bir liseye usulsüz müdür ataması yaptığı tespit edildi. Çayırova’nın önemli okullarından bir olan 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi’ne yapılan müdür atamasında da usulsüzlük belirlendi.

RESMİ YAZI DEĞİŞTİRİLDİ

19 Temmuz 2018 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlan yazısı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine 25 Temmuz 2018 tarihine kadar yönetici ve öğretmen başvurularının alınarak teklierin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi yazılı emri Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yerine getirilmedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen süre bile dikkate alınmadan, öğretmen atama teklieri konulu yazı şeklinde Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazılarında değişiklik yapılarak Rahime Başkök elektronik imzasıyla Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesine gönderildi. 

TELEFONLA MÜDÜR ATAMASI

Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından Dilovası’nda görevli bir eğitimci, telefon edilerek Ordu’da izinli olmasına rağmen dilekçesi alınarak Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesine müdür olarak resmi yazı ile teklif edildi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilgili kişi kabul edilmeyince yine Gebze’den görevli Haşan Yılmaz telefon edilerek Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesine Müdür olarak teklif edildi. Aynı Şekilde Danca’da görevli Hasan Yunus Saygılı’ya telefon edilerek müdür yardımcısı olarak teklif dilekçesi alınarak tekli Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi TUNÇ tarafından yapıldı. Daha da vahimi Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi geçici müdür yardımcısına yazı tebliğ edilmeden bilgisi ve isteği dışında dilekçesi olmadan aynı okula müdür yardımcısı olarak tekli yapıldı.

BAŞVURULAR ENGELLENDİ 

Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesine Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı doğrultusunda resmi yazı Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç tarafından görevi kötüye kullanılarak ve şube müdürlerine verdiği usulsüz talimatlarla resmi yazıda sahtecilik yapılarak yazılı emirler yerine getirilmemiş ve o okuldaki idarecilere resmi yazının orijinal haliyle tebliğine engel olundu. O okuldaki idarecilerin yönetici olarak başvuru yapması engellendi. Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesine görevlendirilen öğretmenlerde de aynı şekilde tüm liselere gönderilmesi gereken yazı gönderilmedi. Bu sebeple öğretmenlerin de başvuru yapması engellendi. 

Kaynak : Kocaeli Koz

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’