Çayırova’da taşeron ve Kent Park kavgası!
Reklam

Çayırova’da taşeron ve Kent Park kavgası!

Çayırova Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı oldukça gergin bir ortamda gerçekleştirildi.

Çayırova’da taşeron ve Kent Park kavgası!

Çayırova Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı oldukça gergin bir ortamda gerçekleştirildi.

Çayırova’da taşeron ve Kent Park kavgası!
01 Ekim 2020 - 16:52

Çayırova Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı oldukça gergin bir ortamda gerçekleştirildi. Zaman zaman seslerin yükseldiği, gerilimli geçen  toplantıya Başkan Çiftçi ile CHP’li Meclis Üyesi Halis Koç arasında ki tartışmalar damga vurdu. CHP’li Koç, taşeron işçilerin geçim sorunu ve Kent Park üzerinden Belediye yönetimine eleştirilerde bulundu.
TAŞERON İŞÇİLER KURU SOĞAN VE SİMİT YİYOR
Mecliste taşeron işçilerin sıkıntılarını gündeme getiren CHP Meclis Üyesi Halis Koç, yemek ücretlerine zam yapılmadığını ve sefalete süründüklerini ifade ederek, işçilerin öğlen yemeği yerine 10 TL değerinde 2 adet simit, kuru soğan yiyip, sadece su içebildiklerini söyledi. Koç, “Çayırova’da taşeron iki yıldır sözleşme yapma hakkından mahrum kaldılar. Sadece geçtiğimiz dönem 4+4 zam aldılar, enflasyon karşısında ezildiler. Kadrolu işçilerle taşeronlar arasında uçurum noktasında fark var. Bunları aç, sefil bırakmak için mi taşeronlaşmayı kaldırdınız. İşçimiz kuru soğana mahkum olmuş durumda. Bu menüyü ben 2 yıl öncede gündeme getirmiştim. Kadrolu işçi 2 sene önce 33 TL alıyordu yemek parası bugün 50 TL alıyor ama taşeron işçisi halen 10 TL alıyor. Çöp toplayan yemek işçisi öğlende iki adet simit, bir kuru soğan yiyor ve sadece su içiyor. Bunların menüsü h,iç değişmiyor. Bu sadece Çayırova’nın değil Hükümetin sorunudur. Çayırova’nın hükümeti Belediye Başkanıdır bunu değiştirebilir.”diye konuştu.  
DEVLET MALI HEBA OLUYOR
Kaderine terk edilen Kent park’ın halinin içler acısı olduğunu dile getiren CHP sözcüsü Halis Koç, “2019 seçimleri öncesi 550 Bin TL ikram yapılan Kent Park açılışı 20 Milyon TL değerinde bir yatırımdı. Burayı gezip, gördük. Ekim 2019 Meclisi’nde sayın Başkanı uyardık. Kent Park, zifiri karanlık dedik. Buranın uyarısını daha önce yaptık. Başkan seçildiğinde 6 ay olmuştu, burayı elektriksiz bırakmayın demiştik. Eski Başkanın kaçak yapıya başlamasından dolayı, içerisinde kırılmalar var, yapı su alıyor. Bunun dışında Belediyenin 44 tane dükkanı var. Bu manzarayı kamuoyunun gözü önüne serdik. Sizden ricamız, bu görüntüden bizim vicdanımız sızladı. Sizler de kendiniz gidip görün, bize hak vereceksiniz. Devlet malı ne hale gelmişi gidip görün.”diye konuştu.  
KILAVUZU KARGA OLANIN…
Halis Koç’un iddialarına cevap veren Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, sert sözler kullanarak, “Kılavuzu karga olanın, gerisini biliyorsunuz.”dedi. Sürecin yanlış bilgi şeklinde işlediğini savunan Çiftçi, “ Burada yanlış bilgi ve ithamlar var. CHP’nin alışılagelmiş, bir huy haline gelmiş, yapılan hizmetleri yok sayma ve çamur at izi kalsın mantığı var. Taşeronlar için en düşük ücret alana yüzde 30 zam yaptık. CHP’li belediyeler ne yapıyor peki? Sadece İBB binlerce çalışanı kapının önüne koydu. Özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili talimat verdik. Bu çalışmaları siz istediniz diye değil, onlar için yapıyoruz. Siz konuşun, biz yaparız.”dedi.  
KENT PARKIN DURUMU NEDİR?
Başkan Çiftçi, “Kent Park ile ilgili haberleri basına siz servis ettiniz, kendiniz bile inanmıyorsunuz. Burası ihaleyle yapılmış bir devlet yatırımı. Vatandaşın kaynaklarıyla yapılan bu yatırımları faaliyete geçirmek için hızlı bir süreç geçirdik. Burada kitap fuarları, söyleşiler, konserler, konferanslar yaptık. Boş kalmayacak şekilde halkın hizmetine sunduk. Dükkanların da yarısı satıldı ve hemen hemen hepsinde kiralık ibaresi var. Dükkanı satın alan yatırımcılar fahiş kira ücretleri istemesinler, onarlın işine karışmaya hakkımız yok ama vatandaş olarak böyle bir tavsiyede bulunuyorum. Bunların korunması ve kiraya verilmesi artık bizim uhdemizde değil. Bizim dükkanların yapılma oranı yüzde 60’larda, dışarıları yapılmış ama içte yapılması gerekenler var. Onları da paramız olduğu sürece yapacağız.”diye konuştu.
YÜREĞİNİZ VARSA KENT PARK’A GİDELİM
CHP’yi hainlikle suçlayan ve halkın ne istediğini bilmemekle suçlayan Çiftçi, “Bizim yaptıklarımızı siz hayal bile edemezsiniz. İstanbul ne halde görüyoruz. Biz size büyük geliriz.”diyince, ortam gerildi ve Halis Koç, başkan Çiftçi’yi Kent Park’ı görmeye davet ederek, “Milyonluk yatırım orada çürüyor. Gelin yüreğiniz yetiyorsa oraya gidelim ve görelim.”dedi.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor