Büyükşehir canları 15. kez Sevgide...
Reklam

Büyükşehir canları 15. kez Sevgide buluşturdu

Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl Sekapark Uçurtma Tepesi önünde yapılan Sevgide Buluşalım etkinliğinde tüm dünyaya birlik, beraberlik ve barış mesajları yükseldi.

Büyükşehir canları 15. kez Sevgide buluşturdu

Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl Sekapark Uçurtma Tepesi önünde yapılan Sevgide Buluşalım etkinliğinde tüm dünyaya birlik, beraberlik ve barış mesajları yükseldi.

Büyükşehir canları 15. kez Sevgide buluşturdu
28 Ağustos 2021 - 12:03

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ile Alevi vakıf ve derneklerinin destekleriyle, her yıl Muharrem ayı içinde düzenlediği Sevgide Buluşalım etkinliğinin bu yıl 15’incisini gerçekleştirdi. Etkinlik Pandemi kuralları çerçevesinde açık havada düzenlendi. Sekapark Uçurtma Tepesi önündeki Sevgide Buluşalım Etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, anlamlı etkinliğine katılan canlarla, tüm dünyaya birlik, beraberlik ve barış mesajları gönderdi.
 BİR VE DİRİ OLMAK İÇİN BULUŞUYORUZ
Uçurtma Tepesi’nin ışıklarla bezendiği ve unutulmaz görüntülerin yaşandığı etkinlikte canlara seslenen Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bir olmak, diri olmak için bir araya geliyoruz. Eğer Ehl-i Beytin yolunda duruyorsak, bu yolun sevgisinde isek ne mutlu bize” dedi. Etkinlikte 17 ay sonra yeniden sahneye çıkan Halk Müziğinin güçlü sesi sanatçı Sabahat Akkiraz da en güzel deyişlerini canlar için seslendirdi.
 HACI BEKTAŞ’IN İDEALİ KOCAELİ’DE ANLAM BULDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin SekaPark Uçurtma Tepesi önündeki Sevgide Buluşalım Etkinliği Cuma akşamı 20.30’da başladı. Cem TV’nin canlı yayınladığı etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yanı sıra, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile Cem Vakfı ile Alevi Vakıf ve Derneklerinin başkan ve yöneticileri de etkinliğe katıldı. Hacı Bektaş-ı Veli’nin yüz yıllar önce seslendirdiği “Gelin Canlar Bir Olalım” idealinin anlam bulduğu etkinlikte, Kocaeli’den tüm dünyaya birlik, beraberlik ve barış mesajları yükseldi. 
AŞURE İKRAM EDİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sevgide Buluşalım etkinliğine katılmak üzere alana gelen tüm vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Sevgide Buluşalım etkinliğine katılmak üzere alana gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da vatandaşlara aşure dağıttı.
 ÇOK SEVDİĞİMİZ, ONUN DA BİZİ SEVDİĞİNİ BİLDİĞİMİZ BAŞKANIMIZ
Açılış ve saygı duruşunun ardından, sahneye Sevgide Buluşalım Etkinliğine destek veren Alevi Vakıf ve Derneklerinin Başkanları davet edildi. İzmit Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ekber İncesu da sahneden yaptığı konuşmada, Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, sevgi ve hoşgörünün tüm insanlığı kuşatmasını dilediklerini söyledi. İncesu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sevgide Buluşalım Etkinliğinin bu yıl 15. düzenlediğini kaydederek, “Sevgide Buluşalım Etkinliği bizler için çok kıymetli. Bu anlamlı etkinlik için; bizim kendisini çok sevdiğimiz, onun da bizi çok sevdiğini bildiğimiz Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 PROF. DR. HÜLAGÜ’DEN ANLAMLI KONUŞMA
İncesu’nun ardından etkinliğe katılan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise deyişlerden okuduğu dizelerle son derece anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Anadolu’nun kadim medeniyetinde Hz Hüseyin’in mateminin hüzünle, gözlerin dolarak anıldığını söyleyen Prof. Dr. Hülagü, “Anadolu’da hiçbir zaman Yezit ismi olmamıştır. Hz. Hüseyin’in mücadelesi hak ile batının mücadelesidir. Kötülükle, sevginin mücadelesidir. Sevgide Buluşalım etkinliği de tüm canları sevgide ve barışta buluşturuyor’ dedi.
 CAN DOSTLARA SELAM OLSUN
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da etkinlikte canlara seslendi. Sözlerine, “Can dostlara selam olsun” diyerek başlayan Doç. Dr. Büyükakın, “Hz Hüseyin’in mücadelesini hatırlarken, aynı zamanda niye var olduğumuzu da hatırlıyoruz. Bir olmak, diri olmak için bir araya geliyoruz. Aşurenin içinde her şey var, gerçek anlamı ise taşıdığı manadan geliyor. Biz hep birlikte Anadolu’yuz. Bir olduğumuzda aslında hepimizin ilahi aşktan geldiğimizi ve ona döneceğimizi hatırlıyoruz. Bu yol kutlu bir yol. Eğer Ehl-i Beytin yolunda duruyorsak, bu yolun sevgisinde isek ne mutlu bize” dedi. Başkan Büyükakın, sözlerini, “Bu vatanı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek noktaladı.
 SABAHAT AKKİRAZ DEYİŞLERİ İLE GÖNÜLLERE TAHT KURDU
Protokol konuşmalarının ardından sahneye Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Sabahat Akkiraz çıktı. Usta sanatçı hümanist düşünce felsefesiyle dünyayı etkileyen ve bu yıl vefatının 750. Yıldönümü dolasıyla Hacı Bektaş-ı Veli adına hazırladığı Aşıkan albümündeki eserleri seslendirdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar deyişlere eşlik ederken, sevginin ve hoşgörünün en güzel örneklerini sergiledi.
 “BENİ CANLARLA BULUŞTURAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDERİM”
Sahneden canlara seslenen Sabahat Akkiraz, pandemi döneminden bu yana ilk kez sahneye çıktığını söyleyerek, “Beni 17 ay sonra canlarla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyakakın’a ve Alevi vakıf ile derneklerimize teşekkür ediyorum” dedi. Sahneye gelen Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın da sanatçıya çiçek vererek, teşekkür etti.
 UÇURTMA TEPESİ IŞIKLARLA BEZENDİ
Öte yandan Seka Park Uçurtma Tepesi, etkinlikle adeta tarihi akşamlarından birini yaşadı. Sabahat Akkiraz’ın deyişlerine eşlik eden vatandaşlar, cep telefonlarının ışıklarını yakarak muhteşem bir görüntüye imza attı. Işıklarla bezenen Uçurtma Tepesi’nden dünyaya sevgi ve barış mesajları gönderildi. 
ETKİNLİĞE DESTEK VEREN VAKIF VE DERNEKLER
Bu yıl 15. gerçekleştirilen Sevgide Buluşalım Etkinliği Cem Vakfı Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Vakıflarının katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince, Körfez, İzmit Tavşantepe ve Gültepe Şubelerinin yanı sıra, Derince İmam Hüseyin Cem Evi, Mecidiye Köyü Muhtarlığı, Bayraktar Köyü Muhtarlığı, Balören Köyü Muhtarlığı, Abdal Musa Cem ve Kültür Evi, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Cem Vakfı Gebze Cem ve Kültür Evi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Darıca Cem Evi ve Yunus Emre Kültür Merkezi ile Gültepe Cem Evi destek verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’