Büyükakın,"Belediyecilikte hem...
Reklam

Büyükakın,"Belediyecilikte hem ehliyetimiz hem liyakatimiz var"

Hizmet-İş Sendikası’nın temsilciler kurulu toplantısında işçilerin haklarını alması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirten Büyükakın, Hak, hukuk nedir, adalet nedir, belediyecilik nedir biliyoruz. Bizim bu işi yapmaya hem liyakatımız hem ehliyetimiz var” dedi.

Büyükakın,"Belediyecilikte hem ehliyetimiz hem liyakatimiz var"

Hizmet-İş Sendikası’nın temsilciler kurulu toplantısında işçilerin haklarını alması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirten Büyükakın, Hak, hukuk nedir, adalet nedir, belediyecilik nedir biliyoruz. Bizim bu işi yapmaya hem liyakatımız hem ehliyetimiz var” dedi.

Büyükakın,
07 Mart 2019 - 13:07



Büyükakın, “Belediyecilikte hem ehliyetimiz hem liyakatimiz var”
Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Hizmet-İş Sendikası’nın Temsilciler Kurulu toplantısına katıldı. Maide Restoran’da gerçekleşen toplantıya HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve temsilciler katıldı. Programda konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Biz bu milletin malını zayi etmeden önümüzdeki süreçte gerekeni yaparız. Bizim bu işi yapmaya hem liyakatımız hem ehliyetimiz var. Hak hukuk nedir, adalet nedir, belediyecilik nedir biliyoruz. İşçilerimizin son 15 yılda olduğu gibi haklarını almaları için elimizden geleni yapacağız. Bu süreçte bize destek olmanızı temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HAK-İŞ DEMOKRASİNİN YANINDA OLDU
Hak-İş Sendikası ile toplu sözleşme görüşmeleri yürüttüklerini ve huzur içinde çalıştıklarını belirten Büyükakın, “Hak-İş sendikası Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde ciddi emekler vermiş bir sendikadır. 28 Şubat’ta ve diğer zamanlarda demokrasinin önünün açılmasının açısından çok ciddi çabalar içinde olmuştur. Her zaman demokrasinin yanında olmuştur. Bu manada genel başkanı ve ekibini bu dik duruşları dolayısıyla tebrik etmek istiyorum” dedi.

İŞÇİLERİ DOĞRU KONUMLANDIRMALIYIZ
Sendikaların anayasal özgürlüklerin önünün açılması açısından önemli olduğunu belirten Büyükakın “Sendika örgütlü toplumların en önemli unsurlarından biri, hukuk ve hak mücadelesinin en güçlü örgütleri sendikalardır. Sendikalar doğdukları zamanın şartlarını yaşamıyorlar artık. Dünya eski tip kapitalizmden Endüstri 4.0’a doğru gidiyor, eğer burada doğru konumlanma yapmazsanız endüstri 4 işçiler sıfır olur. Bu anlamda işçilerin endüstride yerini doğru konumlandırmak gerekir” diye konuştu.

AHİLİK TEŞKİLATI’NI ANLATTI
İşçinin alnının terinin kurumadan teslim edilmesi gerektiğini de belirten Büyükakın, “Osmanlı zamanında bir Ahi teşkilatı vardı, o zamanın standardı, bugünden farklıydı. Mesela bir adam ayakkabıcıysa çok iyi ayakkabı yapacak ama aynı zamanda akşam komşusu hastaysa onu ziyaret edecek. Aile ilişkileri, komşuluk, kaliteli yönetim ve üretim gibi standartları getirmiş Ahi teşkilatı. Kaliteli üretim yapmayanın papucunu dama atmış. Bizim medeniyetimizin dünyaya anlatacağı çok şey var.

TÜRKİYE YÜKSELİŞTE
“Şu anda ülkede yaşadığımız sıkıntılar doğum sancılarıdır” diyen Büyükakın, “Bugün hukuken maaşı hak edip bunu helal hale getiremeyenler var. Bizim bin yıllık devlet geleneğini önümüzdeki bin yıla taşımamız gerekiyor. Bizim medeniyetimiz, ülkemiz yükselişte. Önümüzdeki dönemde 50 yıl sonra 100 yıl sonra gözünüzü ufka diktiğinizde medeniyet bambaşka bir yere doğru gidiyor ve bizim bu toprakların medeniyeti kendini yeniden üretmeye başladı. Bunu hep birlikte yapmamız lazım. Topyekün bizim bu ülkenin zenginliğini, kültürde sanatta eğitimde sağlıkta her alanda arttırmamız lazım. Bunu toplumun bütün unsurları bir araya gelerek yapabiliriz” ifadelerine yer verdi.

SİZ TRAMVAY YAPAMAZSINIZ DEMİŞLERDİ
Muhalefetin ülkenin menfaatleriyle ilgili bir kaygısı olmadığını da anlatan Büyükakın, geçmişte “Siz tramvay da yapamazsınız” dediklerini belirterek “Biz tramvayı yapmaya başladık, ‘biz dedik de ondan yapmaya başladınız’ dediler, artından tramvay bitti, kendileri de bindi, ‘Bu tramvay iyi olmadı’ demeye başladılar. 94’te tramvay vaat etmişlerdi, niye yapmadınız o zaman? Biz yaptık, onlar çamur atıyorlar. 15 yıldır yapıyoruz yapılması gerekenleri. Biz Kocaeli’nin eskiden nasıl olduğunu biliyoruz. Şehrin doğu tarafından geldiğinde pis bir koku olurdu, bu şehir gri bir şehirdi, çöpler toplanmıyordu. Bu memleketin işçileri belediyen maaş alamıyordu. İnsanlara maaşlarını vermekte aciz olanlar şimdi gökkubbeyi vaad ediyor. İzmit Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının çarşı esnafından taksitli mal alamadığı günleri biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi geldi tamamının maaşını ödedi. Bütün maaşlar ödendi mi, kim ödedi? İbrahim Başkan ödemedi mi?” dedi.

HASBELKADER GELSELER…
Bizim bu manada alnımız ak. İşçilerimizden maaş alamayan oldu mu, toplu iş sözleşmelerinde mağdur edildiler mi? Karşımıza rakip bile çıkaramadılar. Söylemiş olmak için konuşuyorlar. Siz önce geçmiş dönemde bize miras bıraktığınız belediyenin hesabını verin, ödeyemediğiniz maaşların, tazminatların hesabını verin. Bu millete bıraktığınız borcun hesabını verin. 6 milyar lira borcu 2 yılda ödeyecekmiş, 6 milyar borcu iki yılda ödemek için ayda 250 milyon lira ödemesi lazım, öyle bir gelir yok. Kocaeli, İzmir gibi olacak diyorlar, Allah esirgesin, orda çöp bile toplanmıyor. Hasbelkader bir şekilde yönetime gelseler emin olun belediye iki sene gitmez. Hesaptan, kitaptan haberleri yok, raylı sistem nasıl yapılır bilmezler ama atıp tutuyorlar” dedi.
BİRLİKTE İYİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ
Programda konuşan Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ise Kocaeli’nin kendi hayatında önemli bir yeri olduğunu belirterek “Burada olup bitenler beni de ilgilendiriyor. Kocaeli ile hukukumuz sendikacılıktan öte burada bir süre yaşamış birisi olarak ilgiliyim. Bu yüzden geçmiş dönemde zaman zaman yakın çalıştığımız dostlarımızla çalışmalara imza attık. Tahir Büyükakın’ın da iyi bir isim olduğunu düşünüyorum, birlikte iyi çalışmalara imza atacağız” şeklinde konuştu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU