’Burası Kocaeli, burada iş var’
Reklam

'Burası Kocaeli, burada iş var'

Milli İstihdam Seferberliğinin 3. fazının start verilmesiyle ilimizde de harekete geçen Valilik ve ilimiz kurumları, bugün istihdam teşvikleri ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

'Burası Kocaeli, burada iş var'

Milli İstihdam Seferberliğinin 3. fazının start verilmesiyle ilimizde de harekete geçen Valilik ve ilimiz kurumları, bugün istihdam teşvikleri ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

'Burası Kocaeli, burada iş var'
13 Mart 2019 - 15:54

Akçakoca Toplantı Salonu’na gerçekleşen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Baş Müfettişi Onur Batuman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İŞKUR İl Müdür Vekili İlhami Çelik, KOSGEB İl Müdürü İbrahim Ustaömer, TOBB Başkan Yardımcısı ve KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İMEAK DTO Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Yılmaz, KOÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, ilçe kaymakamları, oda başkanları, OSB yönetim kurulu başkanları katıldı.

İŞÇİNİN SADECE MAAŞINI ÖDEYECEĞİZ

‘Burası Kocaeli, burada iş var’ sloganı ile yola çıkan Valilik ve ortak kurumların bugünkü toplantısında konuşan TOBB Başkan Yardımcısı ve KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvikten biri; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. 2 bin 21 TL ücret ve bin 113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3 bin134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık bin 113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece işçinin maaşını ödeyeceğiz. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise bu süre 15 aya kadar uzamış olacak” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Vali Hüseyin Aksoy, “İş dünyamızın varsa orunlarını dinlemek, çözüm üretmek adına bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Türkiye ekonomisine Kocaeli çok önemli katkılar sunan illerin başında geliyor. Kocaeli vergi toplanmasında dördüncü il oldu. 13 OSB’de 105 Bini aşan çalışanıyla ilimizin gücünü daha üst noktalara taşıma ve istihdam seferberliği konusunda üzerimize düşenleri yapma adına buradayız. Temel amacımız odalar ve borsalar birliğiyle düzenlenen toplantı sonrası Kocaeli olarak üzerimize düşeni yapmak adına çalışacağız” diye konuştu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ AKTARDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Baş Müfettişi Onur Batuman, İŞKUR İl Müdür Vekili İlhami Çelik, üç aylık ücret desteği, ilave istihdam teşviki, kadın, genç ve mesleki yeterlilik olanların teşviki, asgari ücret teşviki ve 5 puanlık indirim teşviki konularında açıklama yaptı. KOSGEB İl Müdürü İbrahim Ustaömer, “Cari açığı azaltacak ürünleri yerli ve milli KOBİ’lerle desteklemek için yola çıktık. Destek programı hazırlayarak işletmeye özgü programlar hazırladık” şeklinde konuştu.




YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği