Bu konaklar bir başka
Reklam

Bu konaklar bir başka

Bu konakların içinde sevgi var, dostluk var, kaynaşma var….

Bu konaklar bir başka

Bu konakların içinde sevgi var, dostluk var, kaynaşma var….

Bu konaklar bir başka
16 Ekim 2018 - 13:09

Mahalle halkının yaşam kalitesini ve sosyal hayatını renklendiren semt konakları her gün yeni kaynaşmalara, dostlukların perçinleşmesine, kardeş olma ve paylaşma duygularına tanıklık ediyor. Dostlukların arttığı, yan yana evlerde oturan komşuların birbirlerinin dertleri ile dertlendiği, sevinçleriyle mutlu olduğu, bir olduğu semt konaklarından kadın, çocuk, genç yaşlı herkes faydalanabiliyor. Öğrencilerinden ev hanımlarına ve emeklilere kadar herkes için ücretsiz hizmetler sunuluyor.

Başiskele Belediyesi’nin mahallelere yapımını tamamladığı semt konaklarında örnek kaynaşmalar ve dayanışmalar yaşanıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın sosyal projelerinden biri olan Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezleri’nde vatandaşlar için hizmet birimleri yer alıyor. Eğitim odaları, kültürel etkinlikler, sağlık ocakları, muhtarlıklar gibi mahalle halkına hizmet veren birimlerde tek çatı altında toplanıyor.

Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezlerinde ücretsiz düzenlenen eğitim ve kurslarla, mahalle sakinleri birçok konuda bilgi ve beceri sahibi oluyor. Kur’an-ı Kerim okuma kursunun yanı sıra, geçmişte okuma yazma üzerine güzel hayaller kuran o dönemin gençleri, şimdinin anneleri ve büyük anneleri gidemedikleri okula olan özlemlerini semt konaklarında gideriyor, ilk heyecanla okuma yazma öğreniyorlar.

Komşuluk bilinciyle iyi günde, kötü günde birbirinin yanında olan bayanlar semt konağı ve sosyal yaşam merkezlerinde de bir araya gelerek el becerilerini, katıldıkları kurslarda geliştiriyor. Kendi aileleri için veya satışını yaparak aile bütçesine katkı sağlayacak el emeği göz nuru ürünler hazırlıyorlar.

Öğrencilere de ev sahipliği yapan semt konakları okul çıkışlarında çocuk sesleriyle neşeleniyor. Okulda işledikleri derslerin ardından semt konaklarına gelen öğrenciler derslerin tekrarını yapıyor, zorlandıkları soruları kurs öğretmenlerinin desteği ile çözüyor, satranç oynuyor ve kitap okuyorlar.

Psikolog ve diyetisyenin hazır bulunduğu semt konaklarında bu yönde hizmetlerde verilirken imece usulü ile yemekler yine birlikte yeniyor, çaylar yudumlanıyor.

Mahallenin emeklileri içinde bir bölümün bulunduğu semt konaklarında emekliler de gazetelerini okuyor, televizyon izliyor, hatta bilgisayardan faydalanarak faturalarını ödüyor. Görevli personelin ikramları eşliğinde çaylarını yudumluyorlar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Ağırlandı
Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Ağırlandı
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor