Bizim imamlar yatmayı seçiyor…
Reklam

Bizim imamlar yatmayı seçiyor…

Caner Pesen yazdı...

Bizim imamlar yatmayı seçiyor…

Caner Pesen yazdı...

Bizim imamlar yatmayı seçiyor…
10 Nisan 2020 - 09:19

Koronavirüs salgını sonrasında sadece bizim Ülkemize has bir takım paylaşım ve değerlendirmeleri, anlamsız, art niyetli, saçmalık ve cahillik olarak gördüğümü belirtmek isterim.
Türkiye’nin imam sayısını, cami sayısını, hocaları, diyanet çalışanlarını itam eden, bilim insanları ile kıyaslayan paylaşımlardan söz ediyorum.
Camilerin bakımından tutunda, hocaların Devlet Memuru sayılıp, ortalama memurdan çok daha fazla maaş alıyor olması, din hizmeti verene maaş bağlanması gibi meseleleri sağlıklı ortamda tartışabiliriz.
Ancak, bilim insanı, sağlıkçı, hekim ihtiyacının olduğu bir ortamda, ‘imam yetiştireceğimize, bilim insanı yetiştirseydik’ gibi söylemler cehalet kökenlidir.
Sanırsınız ki, bir insan istese imam olmak yerine hakim olabilirmiş, bu işler o kadar da basit!…
İmamların genel durumuna gelecek olursak, bir cami hocası,ya bedava lojman ister, yada cami etrafında ucuza ev kiralar, ki maaşı da bir öğretmenin normal maaşından yüksektir.
Öğretmen, 4 yıl eğitim alır, sonrasında eğitimden daha ağır şartlarda KPSS hazırlık ve atanma sıkıntısını yaşar, hasbelkader atandığında ise önce şark hizmeti, belli zorunlulukları vardır.
İmam ise daha kolay şartlarda yetişir ve ataması da daha kolaydır.
Öğretmenin sorumlulukları, ağır yükleri vardır, imam için ise işler daha kolaydır, hem ibadetini yerine getirir, 5 vakit ezan okur, namaz kaldırır, ramazan ayında biraz yoğundur O’nun dışında mesaisi yatmakla geçer.
Bir çok imamın zaten ek işleri vardır.
Korana günlerinde ise zaten namaz kıldırmakta yok.
Neden öğretmenlerle imamları kıyasladık, bugün okullar ve camiler kapalı iken, Valilikler, öğretmenler ve imamları ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım çalışmasına katılmaya davet ediyor.
Yardım çağrısına bir çok öğretmen gönüllü katılım gösterirken, imamlardan hiç ses çıkmıyor.
Gebze, Darıca ve Çayırova’da Emniyet ile Jandarma emrinde çalışmak için 120 öğretmen görev aldı, imamlardan ses yok.
Yine Dilovası’nda 8 Öğretmen, yine imam yok.
Kocaeli genelinde ise 250 Öğretmen, 30 Müftülük çalışanı görev aldı.
Helal ile haramı en iyi bilmesi gereken, mahallesinde, ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç yaşlıları en iyi bilmesi gereken imamların bu süreçte görevden kaçması anlaşılır ve kabul edilir değil.
Valilik, bugün evlerinde olsa da eğitimlerin aksamaması için sürekli aktif olan öğretmenler yerine imamları zorunlu olarak görevlendirmeli.
İmamlar gönüllü ve isteyerek çalışırlarsa zaten mahalleler de ki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak daha kolay olur ve yardımlar daha hızlı ve doğru adreslere ulaşır.
İmamlar bunu önce Allah rızası için, olmadı normal zamanlarda sürekli karşılaştıkları, bildikleri ihtiyaç sahiplerine, doğru kişilere yardım ulaşması için olmadı, Devlet zoruyla yapmalı…

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Faruk
    3 yıl önce
    Yarın gelin ne yaptığımızı gör. Sadwce bizim reklam gibi bir derdimiz olmadığı için böyle konuşuyorsunuz. İmamlık hiçbir meslekle kıyas***amaz. Bu kadar dokunuyorsa size buyrun kpss ye imamlık yeterlilik sınavına girin sizde İmam olun. Siz de yattığınız yerden maaş alın. İnşaallah İmam olursunuz...
  • Misafir
    3 yıl önce
    İtam değil itham olacak .
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor