Birleşik Metal’da ekonomi konuşuldu
Reklam

Birleşik Metal’da ekonomi konuşuldu

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi Prof. Dr. Aziz Kanukman’ı ağırlayarak ekonomi üzerine panel düzenledi.

Birleşik Metal’da ekonomi konuşuldu

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi Prof. Dr. Aziz Kanukman’ı ağırlayarak ekonomi üzerine panel düzenledi.

Birleşik Metal’da ekonomi konuşuldu
26 Ekim 2018 - 14:56

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi, ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum, ekonomik gelişmelerin işçilere yansıması ve önümüzdeki süreçte yaşanacak ekonomik gelişmelerle ilgili panel düzenledi. Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın’ın ev sahipliği yaptığı panele, sendika üyeleri katıldı.

AZİZ KONUKMAN KONUŞMACI OLARAK KATILDI
Panele konuşmacı olarak katılarak ekonomiyle ilgili değerlendirme yapan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Aziz Konukman, “Önceden ekonomik gelişmeler kötü olduğunda bile ülkede bir huzur vardı. Şuanda ekonomik gelişmeler de kötü bir süreç yaşıyoruz. Enflasyonla ilgili yapılan indirimler, zammın üzerinden yapılıyor. Orada rakamlarla oynanıyor. Faizlerle ilgili yine aynısı yapılıyor. 2019 yılını ekonomik olarak daha kötü bir tabloda geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

FABRİKALARDA İŞÇİ ÇIKIŞLARI YAŞIYORUZ
Panel öncesi gazetemize değerlendirmelerde bulunan Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “ Önümüzdeki süreçlerde nelerle karşı karşıya kalacağımızla ilgili temsilci arkadaşlarımıza sunum gerçekleştirildi. Fabrikalarda bir takım sorunlar işçi çıkışları yaşıyoruz. Ücretli ücretsiz izin talepleri var, durgunluk var. Toplu sözleşmeler yapıyoruz, örgütlenmeler yapıyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde hükümetin açıklamış olduğu orta vadeli programla ilgili neler öngörülüyor, işçi sınıfının üzerindeki etkileri, ülke üzerindeki etkileri neler olacak diye işçi sınıfının gözüyle bir sunum gerçekleştiriyor” dedi.

2019 SORUNLU GEÇECEK
Panelin verimli geçtiğini ifade eden Aydın, “Verimli olduğunu düşünüyoruz, iyi geçiyor. Anlattığı kadarıyla da 2019 çok sorunlu olacağını ifade ediyor. Enflasyonun özellikle yüksek çıkması bekleniyor, kalkınmanın düşeceğini özellikle sıfır derece seviyesine düşme durumunun olduğunu söylüyor. Bu durum bizim açımızdan çok ürkütücü. Bunu kendi içimizde değerlendireceğiz. Önümüzdeki süreçlerde buna yönelik yapılması gerekenleri bilgi olarak bize sundu, faydalı oldu.  Ekonomiyle, sosyal güvenlikle ilgili konuları çalışmaları devam ettireceğiz. Çünkü sosyal güvenlikle ilgili de hükümetin orta vadeli programında 2 buçuk milyar civarında bir tasarrufa gidilmesi öngörülüyor. Bu tamamen bizim haklarımızdan emeklilik maaşından, sosyal sigortalardan tasarruf demek anlamına geliyor. Bu konuyla ilgilide mutlaka bir seminer düzenlemeyi düşünüyoruz. Devam ettireceğiz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği