Bir garip dava… Cinayet var, katil yok
Reklam

Bir garip dava… Cinayet var, katil yok

10 kişi ile dövdüğü polisin silahını aldı, silah ateş aldı, babası öldü, ceza alan yok.

Bir garip dava… Cinayet var, katil yok

10 kişi ile dövdüğü polisin silahını aldı, silah ateş aldı, babası öldü, ceza alan yok.

Bir garip dava…  Cinayet var, katil yok
20 Ağustos 2019 - 09:47

Darıca’da polis M.B. iş çıkışı üniformasıyla, sokakta oynayan çocuklarını alarak evine giderken yanından çok yakın geçen motosikletli Ö.Y. ile arasında gerginlik yaşandı. Ö.Y. olay yerinden ayrıldıktan bir süre sonra yanında 10 kişi ile gelerek M.B’yle kavga etti. O sırada polis M.B’nin babası Canşah B. (60) geldi. Saldırgan kalabalık Canşah B’yi de aralarına alıp dövmeye başladı. Polis M.B’nin belindeki silahı saldırganlardan Ö.F.A. aldı. Polis M.B’nin silahını almak için Ö.F.A’nın bileğini kavramasıyla silah patladı. Kurşun, kalabalık arasında dövülen Canşah B’ye isabet etti. 
Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 sanık hakkında “Taksirle ölüme sebep olma”, “Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama” suçlarını işledikleri iddiasıyla dava açıldı. İki yıl süren yargılama sonunda tüm sanıklar beraat etti. Kararda Ö.F.A’nın silahı zorla alması ve elinde patlaması sonucu Canşah B’nin hayatını kaybettiği fakat suçu işlediği sabit olmaması gerekçe gösterilerek beraatına karar verildiği belirtildi. Polis M.B. mahkeme kararının ardından çalıştığı Darıca Emniyeti hakkında delilleri kararttığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Dilekçede, “Darıca Emniyeti soruşturmayı en başından itibaren yanlış yönlendirdi. Darıca Emniyeti ile sanıklar arasında büyük bir bağ var. Planlı ve organize bir cinayet. Olayda birçok kast varken Darıca Emniyeti nasıl ‘taksir’e soktu. Sanıkların olaydan sonra kaçıp görüşme yapmalarının amacı bu idi. Sanıklardan biri cezaevine girdiği gün hemen dilekçe yazarak ‘taksir’ olduğu için tahliye istemiştir” denildi.
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ise bahse konu kovuşturma ile ilgili şüphelilerin soruşturmaya yön vererek görevlerini kötüye kullandıklarına dair herhangi bir somut delile ulaşılmadığını gerekçe göstererek takipsizlik verdi. Polis M.B. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne dilekçe yazarak Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına itiraz etti. Polis M.B., CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a bir mektup yazarak sanık avukatı Hanifi Altaş’ın birçok dosyada isminin geçtiğini fakat dokunulmadığını ileri sürdü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor