Bilimin Işığı Kozmetik Dünyasını...
Reklam

Bilimin Işığı Kozmetik Dünyasını Aydınlattı

“Uluslararası 10’ncu Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi” Gebze Teknik Üniversitesi ve Kimyagerler Derneğinin ortak organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Bilimin Işığı Kozmetik Dünyasını Aydınlattı

“Uluslararası 10’ncu Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi” Gebze Teknik Üniversitesi ve Kimyagerler Derneğinin ortak organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Bilimin Işığı Kozmetik Dünyasını Aydınlattı
26 Şubat 2020 - 11:27

Kozmetik endüstrisi ile akademiyi bir araya getirmek suretiyle alandaki gelişme ve yeniliklerin birlikte tartışıldığı 10’ncu Kozmetik Kongresi, Kimyagerler Derneği ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin ortak organizasyonu ile 21–23 Şubat 2020 tarihleri arasında Antalya’da Mirage Park Resort’ta “uluslararası” bir bilimsel toplantı olarak yapıldı. Kongre programında davetli konuşmacılar, sözel sunumlar, poster sunumları, kurslar ve workshoplar yer aldı. Kongreye GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, Kongre Başkanı ayrıca GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan ALTUNDAŞ, Kongre Bilimsel Koordinatörü GTÜ Kimya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrem KULU, GTÜ Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap BEŞLİ, Prof. Dr. Aziz TANRISEVEN, Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ, Doç. Dr. Şule ÜN, Arş. Gör. Dr. Aişe ÜNLÜ, Arş. Gör. Fatma Albayrak, Arş. Gör. Elçin Ezgi Ahi, Arş. Gör. Ezel Öztürk, Arş. Gör. Dilek Öztürk, Arş. Gör. Duygu Palabıyık ile çeşitli bakanlıklardan üst düzey yöneticiler, GTÜ TTO, farklı üniversitelerden akademisyenler, özel sektör, kamu ve kurum temsilcileri katıldı. Ayrıca GTÜ ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen kozmetik projesi kapsamında geliştirilen ürünler GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yelda ÖZDEN ÇİFTÇİ, Dr. Öğretim Üyesi Mine GÜL ŞEKER ve BÜ Dr. Öğretim Üyesi Veysel SÜZERER tarafından tanıtıldı.

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN açılışta yaptığı konuşmasında programın amacını ve kazanımları şöyle değerlendirdi: “Kozmetik sektörü, son yıllarda hızlı büyümesiyle dikkat çeken sektörlerin başında gelmekte. Özellikle e-ticaretin yaygınlaşması bu ivmenin her geçen gün daha da artmasına olanak sağlamaktadır. Hal böyle olunca kozmetik endüstrisi yatırım yapılacak alanlar noktasında kendisine iyi pay yaratmış alanlardan birisi haline gelmiş durumda. Bu ekonomik bir fırsatın bir diğer yansıması kendisini Ar-ge noktasında göstermektedir.

Bu alan hem üniversiteler hem de kozmetik endüstrisi açısından birçok akademik çalışmaya da kapı aralayabilecek fırsatları bir araya getirmektedir. Ülkemizin en önemli istihdam problemlerinden birisi hepinizin tahmin edebileceği gibi yetişmiş kalifiye eleman bulmanın zorluğudur. Bu problemin aşılabilmesi için hem üniversiteler olarak bizlere hem de özel sektöre çok büyük sorumluluk düşmektedir. Gebze Teknik üniversitesi olarak bu konuda her türlü desteği ve imkanı vermeye hazır olduğumuzu da bu vesile ile belirtmek isterim.

Gebze Teknik Üniversitemiz ile Kimyagerler Derneğinin bu yıl ortaklaşa düzenlediği ve 10. Yılını deviren Kozmetik Kongresi hem sektörel hem de akademik anlamda dolu dolu bir programa sahip. Az önce saydığım konulara da detaylı bir şekilde değinilecek olan kongre programının çok yararlı olacağını düşünmekteyim. Bu vesileyle bu kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği