Bilecik’te suyun kalitesini İSU belirleyecek!
Reklam

Bilecik'te suyun kalitesini İSU belirleyecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin önemli kurumlarından olan İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli gibi bir sanayi şehrinde ‘’Kocaeli’de Su Musluktan İçilir’’ sloganını bir gerçeğe dönüştürdü.

Bilecik'te suyun kalitesini İSU belirleyecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin önemli kurumlarından olan İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli gibi bir sanayi şehrinde ‘’Kocaeli’de Su Musluktan İçilir’’ sloganını bir gerçeğe dönüştürdü.

Bilecik'te suyun kalitesini İSU belirleyecek!
21 Eylül 2018 - 12:08

Yaptığı projelerle son yıllarda büyük başarılara imza atan Kurum, Türkiye’de bir çok kuruma da referans olmaktadır.Türkiye’deki en kaliteli şebeke suyunu abonelerine veren İSU, Bilecik iline de bu konuda destek olmaya hazırlanıyor.

PROTOKOL İMZALANDI

Bunun için ilk adımı atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Bilecik İl Özel İdaresi ile Bilecik ilinde şebekeye verilen su kaynaklarının kalitesinin belirlenmesi projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Genel Müdür Ali Sağlık’ın makamında gerçekleşen imza törenine Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Çelebi, Su ve Kanal Hizmetleri Şube Müdürü Tümer Aksulu katıldı.

BİLECİK’İN SUYU ANALİZ EDİLECEK.

Yapılan imza töreni ile birlikte, Bilecik İl Özel İdaresi tarafından açılan her kuyudan alınan su numunelerinin analizleri akretide olan İSU Uluslararası Merkez Laboratuvarında yapılacak. Proje kapsamındaki su numunelerinde İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olarak fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve Türkiye’de sınırlı sayıda laboratuvarın yapabildiği zararlı mikro kirleticilerin (endokrin bozucu etkiye sahip uçucu organik bileşenler (VOC), Trihalometanlar (THM), Poliaromatik Hidro Karbonlar (PAH), pestisitler, antibiyotik kalıntıları, kimyasal kalıntılar) analizleri ile suların içme-kullanma suyu kriterlerine uygunluğu belirlenecek.

GENEL MÜDÜR SAĞLIK,”ÖRNEK PROJELERİMİZ ÜLKEMİZE HİZMET EDİYOR”

Kurum olarak Türkiye’ye örnek olan yatırım ve projeler gerçekleştirdiklerini belirten İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, bu çalışmaları da ayrım yapmaksızın diğer kurumlarla paylaştıklarını söyledi. Yapılan protokol ile birlikte Bilecik İl Özel İdaresinin İSU Merkez Laboratuvarında yapılan analizlerle Bilecik’teki suyun kalitesini izleyebileceği ve yürüttüğü çalışma ile Bilecik halkına daha kaliteli ve sağlıklı içme suyunun temin edileceğini söyledi. İmza törenin hayırlı olmasını ifade eden Genel Müdür Sağlık,”Kurum olarak yaptığımız yatırımlar ve örnek projeler ile ülkemize hizmet ediyoruz. Bilecek ilimizin de kullandığı suyun kalitesine akredite laboratuvarımızla hizmet etmenin gururunu yaşayacağız.” dedi.

GENEL SEKRETER NALBANT’TAN TEŞEKKÜR

İSU Genel Müdürlüğünün yaptığı yatırımlar ve örnek projelerini yakından takip ettiklerini belirten Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ta, Bilecik ve ilçelerindeki suyun kalitesini İSU’nun akredite laboratuvarları ile birlikte yakından takibini yapabileceklerini söyledi. İSU Merkez Laboratuvarını gezdiklerini ve kullanılan modern cihaz ve teknolojiden çok etkilendiklerini belirten Genel Sekreter Nalbant, yakın ilgilerinden dolayı Genel Müdür Ali Sağlık’a teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor