Benzin artık motorinden daha ucuz!
Reklam

Benzin artık motorinden daha ucuz!

Petroldeki tarihi düşüş sonrası benzin ve motorinde gerçekleşen tarihi indirimler ilginç bir tabloyu da ortaya çıkardı.

Benzin artık motorinden daha ucuz!

Petroldeki tarihi düşüş sonrası benzin ve motorinde gerçekleşen tarihi indirimler ilginç bir tabloyu da ortaya çıkardı.

Benzin artık motorinden daha ucuz!
14 Mart 2020 - 09:48

4 gün içerisinde benzinde iki defa motorinde ise bir defa olarak gerçekleşen büyük indirimlerin ardından benzinin yatı motorinden daha ucuz hale gelirken benzinin litre yatı da 2 yıl sonra ilk defa 6 liranın altına gerileyerek 5,53 seviyesine inmiş oldu.OPEC toplantısından petrol üretim kısıtlamasının çıkmamasının ardından hafta başında rekor düşüş yaşayarak 31 dolara kadar gerileyen petrol yatları iç piyasada satılan akaryakıt ürünlerine de tarihi indirim olarak yansıyor. 

4 GÜNDE 1 LİRA 11 KURUŞ!

Petrol yatlarındaki rekor düşüş ile 10 Mart'ta benzinde 60 kuruş, motorinde ise 56 kuruş olarak gerçekleşen indirim oranlarının üzerinden iki gün geçmeden yeni bir büyük indirim daha geldi. Dün duyurusu yapılan bugün itibariyle ise pompa yatlarına yansıyan ikinci indirim benzin yatlarına yapılırken indirim oranı ise 51 kuruş olarak gerçekleşti 

BENZİN 6 LİRANIN ALTINDA

Hafta başında gerçekleşen indirim sonrası Kocaeli'de benzinin litre yatı 6,04 seviyesine gerilerken gece yarısı itibariyle gerçekleşen indirim sonrasında bugün itibariyle benzinin litre yatı 5,53 seviyelerine geriledi.

2 YIL SONRA BİR İLK!

Son indirimin sadece benzinde gerçekleşmesi ile litresi 5,67 liradan satılan motorin benzinden daha pahalı hale gelirken benzin yatları ise 2 yıl aranın ardından ilk defa 5 liralı seviyelere inmiş oldu.Kocaeli'de benzinin litre yatları 2018 ocak ayında 5,63, şubatta 5,67, martta ise 5,95 iken 6 lira seviyesini ise 2018 nisan ayında aşarak 6,11 seviyelerine çıkmıştı.

BİR DEPODA 67 LİRA CEPTE KALDI

İki büyük indirim öncesi Kocaeli'de litresi 6,64 liradan satılan benzinin yatı 5,53'e inince bir depoda araç sahiplerinin ödediği ücrette de ciddi bir oranda cepte kalmış olacak. Hafta başında 60 litrelik deposu bulunan araca alınacak benzinde ödenecek rakam 398 TL iken, bu rakam bugün itibariyle 331 TL'ye kadar indi. Bu da bir depoda 67 liranın araç sahibinin cebinde kalması anlamına geliyor. 56 kuruş indirim sonrası  Kocaeli'de ortalama 5,67 liradan satılan motorinde ise 376 TL'ye dolan 60 litrelik bir deponun maliyeti 342 TL'ye inerken elde edilen kar ise 34 lira oldu. 

FİYATLARI DÜŞÜRECEK İKİNCİ HAMLE OPEC

toplantısından kısıntı kararı çıkmaması üzerine Rusya ile bilek güreşine giren Suudi Arabistan'ın nisan ayı kontratlarına 8 dolarlık indirim yapmasıyla 9 Mart'ta 31 dolara kadar inen brent petrolün yatı 34 dolar civarında seyrediyor. Ancak Suudi Arabistan ve Rusya'nın kısıntının aksine günlük üretimde toplamda 1,5 milyon varil ek üretim kararı almasını yorumlayan uzmanlar ek üretimlerle küresel petrol piyasasında günlük 3,3 milyon varil arz fazlasının ortaya çıkabileceğini bunun da yatları aşağı yönlü etkileyeceğine dikkat çekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe