Batı Şerialı çocuklar Kocaeli’nin misafiri...
Reklam

Batı Şerialı çocuklar Kocaeli’nin misafiri oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Festivali için şehre gelen Filistin Batı Şerialı çocuklar Kocaeli’nin misafiri oldu

Batı Şerialı çocuklar Kocaeli’nin misafiri oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Festivali için şehre gelen Filistin Batı Şerialı çocuklar Kocaeli’nin misafiri oldu

Batı Şerialı çocuklar Kocaeli’nin misafiri oldu
19 Nisan 2019 - 13:07

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 47 ülkeden 1100 çocuğun misafir edileceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları Kocaeli’ye geldi. Birçok farklı coğrafyadan ülkemize gelen gruplar arasında İsrail rejiminin işgali altındaki Filistin Batı Şeria bölgesindeki El Halil kentinde yaşayan çocuklar da bulunuyor. El Halil kentinden gelen Filistinli 10 çocuk, İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip okulunun lise ve ortaokul bölümündeki Türk çocukların misafiri oldu. El Halil kentinde askeri kontrol noktalarından geçerek okuluna gidebilen ve şehir dışına çıkarken izin alarak çıkabilen El Halil şehrinin çocukları, Kocaeli’ndeki misafir oldukları Türk arkadaşlarıyla ülkemizin kültürünü tanıyabilecek ve bir nebze de olsa baskı altında olmadan vakit geçirebilecek.
 
TÜRK BAYRAĞIYLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Kocaeli’ye gelen Filistinli çocuklar, misafir olacakları arkadaşlarıyla tanışmak üzere İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gitti. Okul girişinde Türk bayrağıyla hatıra fotoğrafı çekilen Türk ve Filistinli çocuklar, okul konferans salonunda birbirleriyle tanıştı. Okulda verilen ikram sonrasında misafir olacak ailelerin evlerine giden Filistinli çocuklar, 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında Kocaeli’yi daha yakından tanıma fırsatı bulacak.
 
MÜDÜR YARDIMCISI ÇAKIR’DAN DUYGU DOLU KONUŞMA
Türk ve Filistinli çocukların tanışmasından sonra hitap eden Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcı Nazif Çakır “Sevgili çocuklar, biz grup halinde 2018 yılının Kurban Bayramı’nda Kudüs’e ve Mescidi Aksa’yı ziyarete gittik. Oradan Batı Şeria bölgesinde bulunan El Halil kentini de ziyaret ettik. Buraya gelerek misafirimiz olan bu kardeşlerimiz El Halil kentinden geliyor. Bu kardeşleriniz evlerinden okula giderken her gün iki tane askeri kontrol merkezinden geçiyorlar. Yaşadıkları El Halil şehrinde akşam saat 19.00’dan sonra sokağa çıkmak yasak. Bu kardeşlerimiz bulundukları şehirden başka bir şehre seyahat edebilmek için İsrailli makamlardan izin almak zorunda kalıyorlar. Baskı altında yaşayan bu kardeşlerimize sahip çıkalım. Onlara kendi kültürümüzü tanıtalım” dedi. Konuşmada duygu dolu anlar yaşandı.
 
FİLİSTİNLİ HALA “KÜLTÜRLERİMİZ BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR”
Filistin grubundan Kocaeli’ye misafir olarak gelen Hala Recep “Türkiye’ye gelmeden önce farklı bir ülke bekliyordum, ama geldim gördüm ki kültürlerimiz birbirine çok benziyor. Programlarda ve aktivitelerde arkadaşlarımız beraber eğleneceğiz. Misafir olduğum arkadaşımla tanıştıktan sonra onların eğitim sistemini ve şartlarını merak ediyorum” şeklinde konuştu.
 
YAREN “ONA KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRETECEĞİM”
Çocuk festivali kapsamında Filistinli Hala ile arkadaş olan Yaren Ecrin Koç “Buraya Filistinlilerin gelmesinde çok memnunum, onu kardeşim gibi görüyorum. 23 Nisan’da onunla Sekapark’a gideceğiz, piknik yapacağız. Ona elimden geldiği kadar kendi kültürümüzü göstereceğim. Onunla oyunlar oynayacağım. Arkadaşımla çok iyi vakit geçireceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
ANNE DERYA KOÇ “ÖĞRENCİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ”
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ni düzenlediği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine Teşekkür eden Yaren Ecrin’in annesi Derya Koç “Filistinli kardeşlerimiz misafir olduğu için gerçekten çok mutluyuz. Filistin gerçekten bizim kanayan yaramız. Onlar gerçekten zor durumdalar. Öğrencimizi en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız. Bir haftadır ailece ve özellikle kızım çok heyecanlı. Bu öğrencilerimize oradaki durumlarını hissettirmeden, burada tarihimizi ve kültürümüzü tanıtmayı istiyoruz. Misafir çocuğumuzu 23 Nisan etkinliklerinin hepsine götüreceğiz. Çocuğumuzu sinemaya, lunaparka ve şehir gezisine götüreceğiz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği