Başkan yardımcısı Aydın’dan Sağlık...
Reklam

Başkan yardımcısı Aydın'dan Sağlık günü mesajı!

Başkan yardımcısı Aydın'dan Sağlık günü mesajı!

Başkan yardımcısı Aydın'dan Sağlık günü mesajı!
08 Nisan 2021 - 11:19

Deva Partisi Gebze İlçe Eğitim, Sağlık, Sosyal İşler ve Dış İlişkiler Başkanı Yasin Aydın, 7 Nisan Dünya Sağlık günü nedeniyle açıklamada bulundu. Korona virüs salgınında canla başla çalışan sağlık emekçilerinin nezdinde 7 Nisan Sağlık Günü’nü kutlayan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünya Sağlık Örgütü'nün kuruluşu olan 7 Nisan her yıl Dünya Sağlık Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Günü için her yıl önemli halk sağlığı sorunlarından birisi belirlenmekte ve çeşitli etkinliklerle gündeme getirilmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü Anayasası 22 Temmuz 1946 tarihinde 61 ülkenin temsilcisi tarafından imzalanmıştır. DSÖ Anayasası en az 26 üye ülke tarafından resmen kabulü ile yürürlüğe girmiştir. Bu süre içerisinde DSÖ işlevlerini yerine getirecek bir ara komisyon seçilmiştir. Bu ara komisyon iki yıl süreyle DSÖ'nün görevlerini yürütmüştür. Yugoslav Prof. Dr. Andrija Stampar başkanlığındaki ara komisyon tüm çalışmalarını tamamlamış ve 26 üye ülkenin onayı 7 Nisan 1948'de gerçekleşmiştir.

SALGINA DİKKAT ÇEKTİ

Sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır ve sağlıklı toplum, sağlıklı nesil demektir. En temel insan haklarından biri olarak öne çıkan “sağlıklı yaşam” hakkının, ülkemizde de bütün vatandaşlarımıza eşit imkanlarla ve koşulsuz olarak sunulması gerekmektedir. Dünyayı etkisi altına alan covid-19  salgını yüzyıllar boyunca emsali olmamış ciddi bir tehdit olarak tüm insanları etkilemiş ve ölümlere sebebiyet vermiştir. Ülkemizde bu bağlamda zor dönemlerden geçmiştir. Bu süreçte var gücüyle, gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımızın emeği için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu önemli gün vesileyle; vatandaşlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın “7 Nisan Dünya Sağlık Günü” nü kutlarım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe