Başkan Büyükgöz TV41’de Gebze’yi...
Reklam

Başkan Büyükgöz TV41’de Gebze’yi konuştu!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz önceki gün TV41 kanalında Dipnot programına konuk oldu.

Başkan Büyükgöz TV41’de Gebze’yi konuştu!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz önceki gün TV41 kanalında Dipnot programına konuk oldu.

Başkan Büyükgöz TV41’de Gebze’yi konuştu!
08 Kasım 2019 - 08:45

Başkan Büyükgöz’ün katıldığı Dipnot programında konuşmasına, ‘’Kocaelinin en büyük ilçesi, Gebze’dir’’ diyerek başladı.

6 AYDA NELER YAPTINIZ?
Dipnot programının sunucusu ilk olarak Büyükgöz’e , ‘’mazbatayı aldığınızdan bugüne kadar neler yaptınız’’ sorusunu yöneltti.
Başkan Büyükgöz, ‘’Mazbatayı alalı 6 ay oldu. İlk 4 ayında içimizi, işleyiş şemasını, kurumsal olarak, Personeli, Hizmet çizergesi, Eksiklerin giderilmesi konusundan önemler aldık. Bu 4 ay sonunda dışarı açıldık. 1 Ağustos itibariyle Halk Meclisleri yapmaya başladık, Aralık sonu gibi bu tur bitip, ikinci tura başlayacağız. Bu meclisleri yapmamızın sebebi; halkın söyleyemediği şeyleri söylemesi, arka planda neler oluyor onları öğrenmek için bu projeyi yapıyoruz. Her Çarşamba günü farklı Mahallelerde düzenliyoruz’’ dedi. ‘’ Bir sonraki projemiz ise; Cuma günleri düzenli olarak yaptığımız, Esnaf ziyaretleri. Esnafın yakından sorunlarını dinliyoruz. Yardımcı olmaya çalışıyoruz’’ dedi.

‘’BELEDİYE İLE VATANDAŞ EL ELE’’
Başkan Büyükgöz, ‘’Takım olarak çalışıyoruz bunu 4 ayın sonunda gördük. Şeffaf yönetim sağlıyoruz. Biz sizden biriyiz siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncesiyle vatandaşla iç içe olup, Gebze için isteklerini öğrenerek  bunları projelendirip, uygun olursa faaliyete geçiriyoruz.’’ Belediye ile vatandaş el ele’’ anlayışıyla Gebze’yi yönetiyoruz’’ dedi.
Başkan Büyükgöz sözlerine şöyle devam etti; ‘’Fiziki anlamda da işlerin iyi gittiğini, Mali anlamda da vatandaşın hassaslaştığını gördük. Vatandaş Belediyeye kızıp, Emlak vergisini ödemiyor. Şimdi vatandaş yanımıza gelip,5 yıllık ödemediği vergiyi ödediğini belirtiyor’’ dedi.

‘’SİZLERE VAAT VERMİYORUM’’
Başkan Büyükgöz, seçim zamanında vatandaşa ‘’sizlere vaat vermiyorum, güzel işler yaptıkça sizin karşınıza çıkacağım, sizin emanet ettiğinize sahip çıkacağım’’ dedi. Başkan bu düşüncesini her mahalle meclisinde de vatandaşa altını çizerek söylediğini belirtti.

‘’EN İYİ HİZMET VATANDAŞIN HAKKIDIR’’
Büyükgöz, ‘’Vatandaşlarımız Mahalle meclislerinde verdiğimiz hizmetler karşısında şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. Yapılması gereken şeyleri Belediyemize bildirip, aynı gün veya ertesi gün yapılan hizmetlerimizde vatandaşımız şaşırıp, biz böyle hizmete alışkın değiliz başkanım diyerek güzel tepkiler alıyoruz’’ dedi. ‘’ Vatandaşımızın emanetine sahip çıkıyoruz. Vatandaşımız her şeyin en iyisine laiktir anlayışla hizmet vermekteyiz. Halkımız kadirşinas’ dır. Vatandaşa verilen hizmet, bir lütuf değildir halkın hak ettiği hizmettir. Hizmet verdiğimiz sürece, ahlaken, hukuken, vicdanen hizmet vereme ilkesini uygulayacağız görev boyunca’’ dedi.

‘’EKSİDE 65 BİN TL YIL SONUNA KADAR SIFIRLANACAK’’
 ‘’Belediyemizde tasarrufu sağlamak için satın alma gücünü en aşağı düşürerek, tasarruflu belediye olma anlayışını ilke olarak benimsedik. Geçen sene eksi 65 bin olan bakiye bu sene yıl sonuna kadar, sıfırlanacaktır, Bu gelişmeleri yıl sonunda vatandaşla paylaşacağım’’ dedi.

‘’2 TON ATIK TOPLANDI’’
Başkan Büyükgöz, ‘’ Sıfır Atık projesini üniversite öğrencilerimizle başlattık. Buradaki anlayış en büyük geri dönüşüm kirletmemektir. Bu projeyle 2 ton atık toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emin Erdoğan bu projede bize destek çıktı. Projedeki diğer amaçlarımızdan biri ise; çöpleri ayrıştırmak, okullarda, ev hanımlarını bu konuda bilinçlendirmek, eğitim vermektir. Attığımız her çöp aslında bizim paramızdır. Yaptığımız bu proje ile vatandaşlarımızdan Mahalle Meclislerinde olumlu geri dönüşler alıyoruz. Atılan her çöp vatandaşın bizden istediği, park, spor salonu, Kültür merkezinin yapımının maliyetini atlan çöp ile karşılanacak. Bu projeyle Annelerin dikkatini çekmeye çalışıyorum ,her yerde bu projeyle alakalı vatandaşımızı bilinçlendirmeye çalışıyorum ‘’ dedi.

‘’GENÇLERİMİZİ SOSYAL BELEDİYECEİLİK İLE YETİŞTİRECEĞİZ’’
Büyükgöz, ‘’Sosyal Belediyecilik yönümüzü kullanarak gençlerimizi yetiştireceği, milli, manevi, ilmi yapıda yetiştireceğiz. Kamu spotu ile insanlarımıza kentleşme değerlerini aşılacağız. Temel hedefimiz sosyal belediyeciliktir. Gebze’de Eşraf ölçeğinde ticaret oluşmamıştır. Kültürün getirdiği şeyle Eşraf oluşur. İnsanımız ticaretle uğraşsın belediye olarak, esnaflara eşraf olmaları için yol göstermek, onlara çözüm yolu gösterme, alt yapılarını oluşturmak için yardımcı olacağız’’ dedi.

‘’ESKİ ADLİYE SOSYAL HİZMETLER BİNASI OLACAK’’
Başkan, ‘’Gebze’de bulunan eski adliye binası belediyemize aittir. Bu binayı sosyal hizmetler ve kültürler yapılar için kullanacağız. Bilgi evleri, Kültürel ,sosyal alanlarımız için kullanacağız. Bu binaya kirada bulunan GESMEK binasına vermiş olduğumuz kirayı vermeyip, mali anlamda da kar edeceğiz. Projelerimizde Kore ve Japon taktiklerini uyguluyorum. Verilen kursları verimli hale getirip, devamlılığı sürdüreceğiz. Tüm sosyal ve kültürel eğitimleri o binada vererek binayı dolu dolu kullanacağız’’ dedi.
‘’Arapçeşme’de açılan bilim ve sanat merkezinde çocuklara ve Ev hanımlarına yönelik merkezdir. 2408 kişi ile 16 branş ile vatandaşımıza hizmet vermeyi hedefledik’’ dedi.

‘’NAKLİYECİLER GARAJI İÇİN DUYULMAMIŞ PROJELER YAPILACAK’’
‘’Nakliyeciler garajı kurumsal olarak Belediye geçti. 172 esnafla olan ihale tamamlandı. Amacımız sulh içinde ve belediyemizin maliyetini arttırarak geliştirmek. Nakliyeciler garajında elektronik kayıtlarla girişler yapılacak. Önümüzdeki günlerde de asfalt çalışması yapılacak. Esnafımıza da kaliteli ortam oluşturacağız. Orada hizmet veren esnafa iyi koşullar sağlayacağız. Hiç duyulmamı faaliyetler yapacağız nakliyeciler garajına. Sosyal anlamda da projelerle şoförlere tiyatro, kültürel alanda bilinçlendireceğiz’’ dedi.

7 / 24 KREŞ HİZMETİ VERECEĞİZ
‘’Bölgemizde hiç duyulmamış projeyi hayata geçireceğiz. Çalışan anneler için, 7/24 kreş hizmeti doktor ve vardiyalı çalışan anneler için vereceğimiz bu projeyi şu anlık tek bir noktada yapacağız. Bu hizmete talebin yoğunluğuna göre gerekli noktalara hizmetimizi sunacağız. Hastanelerin yoğun olduğu yerlerde olacak. Organize sanayi bölgesinde çalışan anneler içinde kolaylık sağlayacağız. Türkiye2de ilk defa Gebze’de uygulanacak’’ dedi.
Haber: Ayşenur Oğuz

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe