Başkan Büyükakın, ulaşım üzerine...
Reklam

Başkan Büyükakın, ulaşım üzerine çalışacak

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda konuşan Başkan Büyükakın, Kocaeli için yeni bir ulaşım master planı hazırlanacağını belirtti.

Başkan Büyükakın, ulaşım üzerine çalışacak

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda konuşan Başkan Büyükakın, Kocaeli için yeni bir ulaşım master planı hazırlanacağını belirtti.

Başkan Büyükakın, ulaşım üzerine çalışacak
24 Mayıs 2019 - 10:16

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2018 yılı Analitik Bütçe Kesin Hesabı'nın görüşüldüğü meclise Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı kesin hesap cetvelinde tahmini bütçesi ek bütçe ile 3 milyar 185 milyon lira olarak belirlendi. 398 milyonun çıkartıldığı bütçede gelir 2 milyar 604 milyon olarak, gider ise 2 milyar 786 milyon olarak gerçekleşti.

YENİ BİR MASTER PLANA İHTİYAÇ VAR
CHP Grubu adına, muhalefet şerhi ile ilgili konuşan Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Yapılanlar dışında bugün öncelikli olarak yapılması gereken projeler var. Kentin hem doğu hem de batı girişinde yaşanan trafik sorunu büyük sıkıntı yaratıyor. Acilen yeni bir master plana ihtiyaç vardır. Metro projesi bir an önce hayata geçirilmelidir. Körfez’in dört bir yanında yapılan limanların yarattığı trafik ayrı bir tehlike oluşturuyor. Limanlara paralel demiryolu taşımacılık için kullanılması ile ilgili çalışma yapılmalı.

MUTLAKA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMALI

Kent genelinde otoparklar yetersiz. Yeni otoparklara ihtiyaç var. Fay hatları üzerinde olan ve 1999 depremi gibi acı bir deneyimi olan kentte mutlaka kentsel dönüşüm yapılmalı. Kentsel dönüşüm ile ilgili radikal kararlar almak zorundayız. Sokaklarda yapılan çalışmalarda tabelalarla vatandaşlar uyarılmalı. Vatandaşlar bir anda kepçe ve kamyonlarla karşı karşıya kalıyor ve büyük sıkıntı yaşıyor. Kentin genel olarak uzun vadeli bir imar planına ihtiyacı vardır.

KENTTE SOSYAL FAALİYETLER ARTIRILMALI

Köy yerleşik alanları genişletilmeli ve köylülerin kente göç nedenlerinden biri ortadan kaldırılmalıdır. Atık yönetimi ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Atıkların azaltılması ve kaynağından ayrıştırılması için projeler yapılmalı. Sosyal hayat ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Kentte sosyal faaliyetleri artıracak çalışmalar yapılmalı. Bu kadar büyük bütçeyle kentteki birçok sorunun ortadan kaldırılacağını düşünüyoruz” dedi.

LİMANLARIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK OLACAK

Taşdemir’in açıklamasının ardından Başkan Büyükakın da bazı noktalara cevap verdi. Ulaşım Master Planı ile ilgili yeni çalışma yapacaklarını belirten Büyükakın, “Lojistik Master Planı ile ilgili çalışmayı Büyükşehir yaptı. Ama bunu Marmara Bölgesi ve deniz ulaşımı ile ilgili de yapmalıyız. Tır parkları ile ilgili Körfez’de bir çalışma yapıyoruz. Lojistik Köy yapılmasını istiyoruz. Kocaeli’deki limanların dış ticarette bir karşılığı var. Eğer dış ticaretimiz 500 milyon dolara çıkacaksa limanların önemi çok büyük olacaktır.

LOJİSTİK KÖY YAPMAK ZORUNDAYIZ

Hızlı tren kuzeye çıkartıldığında kent merkezindeki mevcut hat lojistik taşımacılığı için kullanılabilecek. Lojistik köy yapmak zorundayız. Kocaeli’de günde 200 bin kamyon hareket ediyor. Kocaeli'de 200 dönüm arazi bulup bu çalışmayı yapmamız gerekiyor. Sizlerin de böyle düşünmeniz bizi sevindirecek. Kent Konut artık lüks konut yapmayacak. Sıkıntılı alanların dönüşümü için Kent Konut sosyal alanlar yapacak. Kentsel dönüşüm için çalışacak. Köylerin yerleşim alanlarının genişletilmesi için talimat verdik. Atık yönetimi ile ilgili akademik odalarımızdan çalışma yapılmasını istedik. Akademik odalarımızın bize hazırlayacağı rapor doğrultusunda çalışma yapacağız. Ayrıştırma, geri dönüşüm ve bertaraf ile tamamlanan bir süreç olacak. Bunun mimarisini bizim için çalışacaklar. Bu çalışma ile Türkiye’ye örnek olacak çalışma yapılacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...