Başkan Bıyık, 1 yılını anlattı
Reklam

Başkan Bıyık, 1 yılını anlattı

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık hizmet değerlendirme toplantısında “geldiğimiz yeri unutmadan, ortak akılla hizmet ediyoruz.”dedi.

Başkan Bıyık, 1 yılını anlattı

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık hizmet değerlendirme toplantısında “geldiğimiz yeri unutmadan, ortak akılla hizmet ediyoruz.”dedi.

Başkan Bıyık, 1 yılını anlattı
13 Temmuz 2020 - 22:15

whatsapp-image-2020-07-13-at-20.34.47.jpeg
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bir yıllık görev süresini düzenlediği programla kamuoyuna değerlendirdi. Başkanlık da 15 ayı geride bırakan Bıyık’ın toplantısına AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, önceki dönem Milletvekili Mehmet Ali Okur, Darıca Eski Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, MHP İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Partililer, Darıca kamuoyunun önde gelen isimleri ve mahalle Muhtarları da katıldı. Toplantıda konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, şunları söyledi: “Ulaşılabilir Belediye Başkanı olmayı vaat etmiştik, hemen yürürlüğe koyduk. Millet Bahçesini söz vermiştik, bir yıl içinde iki etabını da açtık. Şu anda 3 ve 4.etapla ilgili çalışmaları yönetiyoruz. Görev süremizin sonuna kadar 960 dönümün tamamını milletin hizmetini açacağız.”dedi.

whatsapp-image-2020-07-13-at-20.34.47-(1).jpeg


METRO VE PRESTİJLİ ÇALIŞMALAR
Darıca-Gebze Metrosu için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanımızın da gayretleriyle tek kalemde Devlet yatırımı olarak alınan en büyük iş oldu ve Bakanlığımız çalışmaları yürütüyor. Mayıs 2023’de faaliyete alacağız. Cengiz Topel Caddesi 15 Milyon TL bütçeyle Büyükşehir Belediyemiz tarafından kısa zaman içinde başlayacak. Prestijli cadde uygulamaları Aşıroğlu’ndan başladık. Alt yapımızda göreve gelir gelmez sel felaketiyle karşılaşınca startı verdik ve 70 Milyonluk projemiz başladı. Fen İşleri ile birlikte parke, asfalt çalışması, deprem gözetleme istasyonu kurduk. Kapalı Pazar yeri Şükrü Başkanımız tarafından başlatılan çalışmaydı, yüzde 70 seviyelerine geldik, ince bir proje plan tadilatı yaptık, yıl sonunda hizmete alacağız. Bittiği zaman Cumartesi-Pazar kadınlarımız da ürettiklerini hiçbir bedel ödemeden satış yapabilecek.

whatsapp-image-2020-07-13-at-20.34.47.jpeg


CENAZE HİZMETLERİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Emek Mahallesi 256 Evler bölgesinde 700 konutluk Kentsel Dönüşüm için hazırlık çalışmasını tamamladık. Darıca’da çok güçlü bir sosyal tesis yapımız vardı, buralarda yenilenme çalışmaları başlattık. Balçık’daki mezarlık binamıza hayırseverlerimizde katkılarıyla ek bina yaptık, ikinci etap çalışmamızı da yapacağız. Ücretsiz cenaze hizmeti vermeye başladık. Darıca’da ikamet eden vatandaşlarımızın talebine bir TL istemeden ücretsiz otobüs veriyoruz, 400 bin cenazeyi memleketlerine ulaştırdık. 106 park da bakım çalışması başlatıp, 5 adet yeni parkı hizmete aldık. Dijital Kütüphaneyi oluşturduk,  28 kategoride 30 bin kitabı ücretsiz bir link ile hizmete sunduk. 
KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR
Kültürel etkinliklere önem verdik, kariyer günleri başlatıp, Kitap Fuarı düzenledik ve İskoliye Mektebi’nde sanat merkezi kurduk. Gönül buluşmaları diyerek, bütün mahallelerimizde halkımızla bulutluk. Pandemi başladıktan sonra da sosyal medya buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Geldiğimiz yeri unutmadan gönüllere girmeye devam ediyoruz. İstihdam masası kurduk ve 836 kardeşimizi iş sahibi yaptık. Siyasetçinin en zor işi iş bulmaktır ama vatandaşın taleplerine cevapsız kalmadık. İbadethanelerimiz mutlaka ayda bir düzenli olarak temizleniyor.  5 Milyon TL bütçe ile 22 adet çöp kamyonu, 10 adet park bahçelerde kullanmak için araç aldık. Çöp taksi sistemini temizlik işleri için kurduk. 
SPORTİF FAALİYETLER
Darıca’da sportif faaliyetler devam ediyor. 1800 kişilik spor salonu inşaatı devam ediyor, Sırasöğütler’de yapılan spor salonu çalışmasını bitirme noktasına getirdik, burayı hanımlarımıza tahsis edip, ulaşım imkanlarını sağlayacağız. Yüzme havuzunu bir kompleks haline getirdik. Karate ve Atletizm de Uluslararası derecelerimiz devam ediyor.”diye konuştu. Bıyık daha sonra yapılacak projelerle ilgili olarak da bilgi verdi.

whatsapp-image-2020-07-13-at-21.20.54.jpeg

whatsapp-image-2020-07-13-at-21.20.54-(1).jpeg

whatsapp-image-2020-07-13-at-21.20.52.jpegwhatsapp-image-2020-07-13-at-21.20.55.jpegwhatsapp-image-2020-07-13-at-21.20.56.jpeg


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe