Başiskele’nin Genc-i Âlâ’sı Büyük...
Reklam

Başiskele'nin Genc-i Âlâ'sı Büyük Beğeni Topladı

Başiskele’de gençliğe büyük değer veren ve 2021 yılını “Gençlik Yılı” ilan eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Genc-i Âlâ” gençlik modelini düzenlediği basın toplantısı ile görücüye çıkardı.

Başiskele'nin Genc-i Âlâ'sı Büyük Beğeni Topladı

Başiskele’de gençliğe büyük değer veren ve 2021 yılını “Gençlik Yılı” ilan eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Genc-i Âlâ” gençlik modelini düzenlediği basın toplantısı ile görücüye çıkardı.

Başiskele'nin Genc-i Âlâ'sı Büyük Beğeni Topladı
16 Haziran 2021 - 09:44

Başiskele Belediye Başkanlığı görevine başladıktan hemen sonra Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurarak ilçede gençlere ve spora ne kadar önem verdiğini gösteren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, gençlik çalışmalarının alt yapısını oluşturdu. Koronavirüs salgınına rağmen geleceğin hazinesi gençlere yönelik hizmetlere ve etkinliklere ara vermeyen Başiskele Belediyesi, “Genc-i Âlâ” gençlik hareketiyle yepyeni projeleri tek tek hayata geçirecek.
 
BAŞKAN ÖZLÜ GENÇLİĞE YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
 
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele Sahili’nde yer alan Diva Garden Restoran’da gerçekleştirdiği lansman toplantısıyla Başiskele’nin Genc-i Âlâ’sını tanıtarak geleceğin mimarlarına yönelik hizmet ve yatırımları anlattı.
 
Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak yapılan lansman toplantısına AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir, AK Parti Başiskele İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykuthan Altun, gençler ve çocuklar katıldı.
 
Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda kürsüye çıkan Başkan Özlü, etkili bir sunumla bir konuşma yaptı.
 
Gençliğin kendindeki yerinin her zaman farklı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı olarak ilk siyasete başladığını, Kağıtspor başta olmak üzere birçok spor kulübünde yöneticilik yaptığını söyledi.
 
“HEP GENÇLERLE BİRLİKTE YOL ALDIM”
 
2019 Yerel Seçim çalışmalarında kendini gençlerin Yasin abisi olarak tanıttığını vurgulayan Başkan Özlü, “Hep gençlerle birlikte oldum. Hep gençlerle birlikte yol aldım. Onlarla birlikte koştum. Gönlüm her daim gençlerin ve gençliğin yanında oldu ve olmaya da devam edecektir. 2019’daki seçim çalışmalarında gençlerimizin Yasin Abisi olarak kendimizi tanıttık, bu temaslarda gençlerimizin taleplerini, beklentilerini, nasıl bir Başiskele’de yaşamak istediklerini dinledik. Kendimizi hep Başiskele’mizin gelecekteki sahiplerinin bugünkü emanetçileri olarak gördük. Tüm gelecek projeksiyonlarımızı gençlerin önerileriyle şekillendirmeye gayret ettik. Genç aklının Başiskele’nin geleceğine yön vermesini şiar edindik.” dedi.
 
“İLK OLARAK GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ KURDUK”
 
Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Göreve geldiğimizde ilk işlerimizden biri gençlik faaliyetlerimizi büyük bir heyecanla yürütebileceğimiz Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzü hayata geçirmek oldu. Bu kapsamda da birçok gencimizle doğa yürüyüşleri, spor etkinlikleri ve konserler gibi etkinliklerde buluştuk.”
 
GENÇLERİN YOĞUN TALEBİ ÜZERİNE KARİYER VE İSTİHDAM MERKEZİ
 
“Aynı zamanda Başiskele’mizin gençlerini yakından tanımak için hem gençlerimize, hem ebeveynlerine sorular sorduk. Profesyonel araştırma firmaları eliyle, sahada anket çalışmaları gerçekleştirdik. Bu anketlerden edindiğimiz en önemli önceliklerden birinin iş gücüne katılım olduğu geri bildirimi ile zaten seçim beyannamemizde de yer alan, Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezimizi (BAŞKİM) hayata geçirdik. Bu merkezimiz ile iş arayan ve işveren arasındaki köprü kurarak istihdama destek sağlıyoruz. Ayrıca mesleki eğitim kurslarımızla da
gençlerimizin kendilerini geleceğe daha iyi hazırlamalarına olanak sunuyoruz.”
 
“SADECE BUGÜNÜN DEĞİL, YARININ GENÇLERİNE DE YATIRIM YAPIYORUZ”
 
“Nüfusun %46’sının genç olduğu bir kent olma şansını, fırsata çeviriyoruz. Bu kentin gencini her şeyin üstünde âlâ görüyoruz. Gelenekten geleceğe bu fırsatı harmanlayarak gençlerimizi iyi tanıyor ve onların istediği herşeyi önüne seriyoruz.
Bugün birçok kurum gençlik faaliyetlerinde 18-30 yaş aralığını baz alırken, biz 4-29 yaşı baz alarak hizmetlerimizi planlıyoruz. Böylece sadece bugünün değil, yarının gençlerine de hizmet ediyor ve geleceğe yatırım yapıyoruz.”
 
“2021 YILINI BAŞİSKELE’DE GENÇLİK YILI İLAN ETTİK”
 
“Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduktan kısa bir süre sonra tüm dünya olarak mücadelesini verdiğimiz Koronavirüs salgınına rağmen gençlerimizle her fırsatta birçok etkinlikle buluştuk, onlarla temasımızı hiç koparmadık. Gençlerimize yönelik hizmetlerimize ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Daha sonra bunun adını koyalım dedik ve 2021 yılını gençlik yılı olarak ilan ettik.”
 
“GÜZEL İŞLER YAPACAK BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ”
 
“Biz göreve geldiğimizde vatandaşlarımız, bizden her şeyden önce gönüllere dokunan işler güzel işler yapmamızı istedi. Biz bu şiarla yaptığımız işlere güzel işler dedik. Ama yaptığımız bu işler kadar önemli hatta daha da önemlisi bizden sonraki
güzel işleri devam ettirecek bir nesil yetiştirmek. Âlâ bir gençlik… Biz gençlerimizin eleştirmeni değil yardımcısıyız. Biz gençlerimizin yol göstericisi değil yol arkadaşıyız. Biz gençlerimizin yoluna ışık tutan değil, onların ışığıyla geleceğimize yol yapanlarız. Tüm ekibimizle, tecrübemizle, heyecanımızla ortak geleceğimiz için daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz ve daha çok koşacağız.”
 
“GELECEK GENÇLERİN ELLERİNDE YÜKSELECEK”
 
“Gelişime, yenilikçi düşünceye, ahlâk odaklı, akılcı yaklaşıma sahip, geleceğe yön verme arzusu taşıyan bir gençlik hareketiyle güzel ahlâkı, sağlam duruşu, engin fikri ve zekasıyla, en derin manada Genc-i Âlâ ile gelecek gençlerin ellerinde yükselecek.”
 
 
HEM KATILIMCI HEM DE YENİ NESİL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BU MODELDE
 
“Dinini, tarihini, kültürünü ve manevi değerlerini bilen, siyasette, icraatta, faaliyette aktif, sporda, sanatta, bilimde maarif, kendine ve kentine her daim katkı sağlayacak vizyona sahip, sorumluluk sahibi âlâ bir gençlik hayal ediyoruz. Bu hayal ile kentimizde güzel işler yapıyor ve bu işleri daha ileriye taşıyacak âlâ bir gençlik modelini bugün itibariyle başlatıyoruz. Bu model katılımcı belediyeciliğin en önemli ayağı niteliğinde. Dijital çağda tamamen gençlerimize hizmet eden bir yeni nesil belediyecilik örneği aynı zamanda. Başiskele’de güzel işler bir bir hayata geçerken en önemli gücümüz geleceğe şekil veren gençlerin enerjisi, dinamizmi ve katılımcı yaklaşımı olacak. Geleneklerimiz ile geleceğimizin beklentilerinin
pekişeceği birçok alanda hizmet sağlayan Genc-i Âlâ gençlik hareketi gençlerimize, gençliğimize ve güzel Başiskelemiz’e hayırlı olsun.”
 
GENC-İ ÂLÂ BAŞİSKELE MODELİNDE NELER VAR?
 
BAŞİSKELE KARİYER VE İSTİHDAM MERKEZİ (BAŞKİM)
 
Başiskele’de var olan iş imkanını tüm gençlerimizin vasıflarıyla eşleştiriyor, birçok eve ekmek götürmeye vesile iş kapılarını aralamaya devam ediyoruz.
 
BAŞİSKELE GENÇLİK MERKEZİ
 
Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu yeni nesil bir gençlik merkezini ilçemize kazandıracağız.
 
Bu merkezimizde greenbox stüdyolarından sanat atölyelerine, spor merkezlerinden toplantı salonlarına kadar kentin tamamına hizmet edecek, birçok gençlik organizasyonuna ev sahipliği yapacak kompleks bir yapı niteliğinde. Genç kardeşlerimizin bu merkezden çıkacağını sanmıyorum.
 
GENÇHANE 
 
Gençlik merkezlerini mahallelerde gençlerimizin ayağına kadar getiriyoruz. Başiskele lokasyon olarak dağınık bir yerleşime sahip. Her bölgedeki gençlerimiz bizler için çok kıymetli. Bu kapsamda Altınkent’teki Gençhanemiz hizmette. İkincisi de yolda. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa zamanda da sizlere duyuracağımıza inanıyorum. 
 
GENÇBÜS
 
Gençlik nerede biz oradayız! Gençlik merkezlerimiz ve Gençhanelerimize erişemeyecek olan gençlerimiz için kilometrelerce yol yapıp gençliğe erişecek mobil hizmet aracımız. GENÇBÜS’ümüz de hizmetinizde olacak.
 
MÜZİK OKULLARI
 
Gençlik merkezlerimiz, gençhanelerimiz ve gençbüslerimiz gibi merkezlerimizde müzik okulları gerçekleştireceğiz. 4 yaşından 29 yaşına kadar sesten piyano, bağlama, gitara kadar birçok dalda müzik eğitimlerimiz devam ediyor.
 
DİL OKULLARI
 
Bugünün olmazsa olmazı, kariyer ve mesleki gelişimde büyük öneme sahip yabancı dil eğitimi için dil okullarımızı planlıyoruz. İnglizce’den Arapça’ya kadar birçok dilde eğitimlerimizi planlıyor Eylül ayı gibi hizmete açmayı planlıyoruz.
 
ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ 2. ETABI
 
Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz Başiskele Çocuk Üniversitemizin kapasitesini arttırarak 2. etabını açtık. Üniversitemizin zeka testleri ile ve komşu şehirlerden dahi öğrencilerimizin de yer aldığı okulumuz, geleceğin dâhilerini yetiştirmeye şimdiden âlâ bir gençliğe hizmet etmeye devam ediyor.
 
ÇOCUK AKADEMİSİ
 
Başiskele’de yaşayan çocuklarımızın robotik ve kodlamadan ebru sanatına,
dramadan temel yaşam becerilerine, akıl oyunlarından bilimsel çalışmalara kadar
birçok branşta eğitim aldığı, eğlenerek öğrendiği bir eğitim merkezi.
 
YAZ AKADEMİSİ
 
Pandemi ve kapanmalar dolayısıyla hizmet veremediğimiz çocuk akademisi hizmetlerini yaz boyunca sürdüreceğiz. Hatta şu anda genciala.basiskele.bel.tr
web sitemize girerek online başvuru da yapılabilmekte.
 
KİTAPHANE
 
Gençlerimizin yine bizlerden istediği bir kütüphane ihtiyacı hasıl oldu.
Barbaros Mahallesinde inşaatı devam eden gençlerimize hitap eden
önünde bir kafeterya da barındıran son derece şık mimarisi ile kentimize
büyük güzellik katacağına inandığım kütüphanemiz tamamlanıyor.
 
ÇOCUK KÜTÜPHANESİ
 
Çocuklarımızın kitapla büyümesi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırarak kitap sevgilerini arttırabilmek için ilçemizin ilk çocuk kütüphanesini yapıyoruz. Serdar Mahallesi’nde yer alan Fatih Sultan Mehmet Parkımızdaki belediyemize ait bir binamızı çocuklarımıza özel bir kütüphaneye dönüştürüyoruz.
 
SPOR SALONLARI
 
“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” düsturuyla gençlerimizin aktif olarak kullandıkları spor salonlarımızı hepiniz biliyorsunuz. 12 spor salonumuz da
1 Haziran itibariyle Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yine gençlerimizin ve kendini genç hissedenlerin hizmetinde.
 
SPOR OKULLARI
 
Yine gençlerimizin hem anketlerde hem de her fırsatta bire bir bizlerden talep ettiği gibi yaz spor okullarımızı da başlatıyoruz. Hatta yine şu anda online başvuru için
genciala.basiskele.bel.tr adlı web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
 
BAŞİSKELE BELEDİYESPOR
 
Spor okullarımızda keşfettiğimiz gençlerimizi de dahil edeceğimiz spor kulübümüzde birçok gencimiz amatör veya profesyonel sporcu imkanı bulacak. Başiskele Belediyespor’da birçok spor branşına yer vereceğiz ve gençlerimize sportif aktivite kadar sportif başarı imkanı da sunacağız.
 
AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK,
yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz
Amatör spor kulüplerine malzeme desteği gibi
tüm kulüplerimizin
Her zaman destekçisi olmaya da devam ediyoruz.
 
TEPECİK KAMP MERKEZİ
 
Doğayla iç içe bir ortamda sadece gençlerin kullanabileceği alanda gençlerimiz kampa girecekler.
 
Tepecik Mahallemiz’deki Tepecik Kamp Merkezimiz kamp organizasyonlarına en yakın zamanda ev sahipliği yapacak.
 
SAHİL KAMP MERKEZİ
 
Başiskele Sahili’nde hayata geçireceğimiz bir diğer kamp merkezimiz de güzel deniz manzarası ve havasıyla tüm gençlerimize kamp deneyimini yaşatıyor olacak.
 
 
ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI
 
Geleceğin trafik kahramanlarını da unutmuyoruz. Barbaros Mahallesi’nde bulunan
Çocuk Trafik Eğitim Parkımız’da geleceğimizin teminatı çocuklarımızı daha erken yaşta trafik eğitimine sokuyor. Onlara trafik kurallarını yaşayarak öğretme imkanı sunuyoruz. Çocuklarımız bu parkta hem eğleniyor hem de en zor kuralları bile kolaylıkla öğrenebiliyor.  
 
 
AİLE YAŞAM MERKEZİ VE EVLİLİK OKULU
 
Seçim öncesi yaptığımız ankette edindiğimiz bir gurur verici veri de Başiskele’nin gençlerininTürkiye gençlerinin üstünde aile yapısına ve birliğine önem veriyor olmasıydı. Bizler bunu destekleyecek şekilde hepinizin hali hazırda bildiği diyetisyen ve psikolog desteklerinin de yer aldığı aile yaşam ve danışma merkezimiz ve evlilik okulumuz gençlerimize hizmet veriyor olacak.
 
DİJİTAL GENÇLİK HAMLESİ
 
Şimdiki nesil, dijitalin nesli. Özellikle Koronavirüs salgını süreci de gösterdi ki dijital ağı olmayan her alan çöküşe uğradı. Gençlik zaten bu ağı en iyi şekilde kullanıyor.
Bizler de bu sebeple size daha önce de söylediğim gibi bir web sayfası kurduk. Bu web sayfamız sayesinde gençlerimiz tüm hizmetlerimize rahatlıkla erişebilecek. Online eğitim ve başvurularını gerçekleştirecek. İstediği zaman “Yasin abisine yaz”abilecek. Şimdiden sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz.
 
YENİ NESİL KARTVİZİT İLE İNTERNET HEDİYESİ
 
Gençlerin interneti daha etkin ve yetkin kullanabilmesi için gençlere GB hediyeli kartvizitlerimizi de dağıtmaya devam edeceğiz.
 
BAŞKAN ÖZLÜ: HERKES BAŞİSKELE’NİN ÂLÂ GENÇLERİNİ KONUŞACAK
 
Başiskele’nin Genc-i Âlâ’sının içeriğini detaylı bir şekilde etkili bir sunumla anlatan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, herkesin Başiskele’nin âlâ gençlerini konuşacağını söyledi.
 
Başkan Özlü, “Fatih Sultan Mehmet’in torunları, Başiskele’yi fethetti yetmedi, Başiskele’yi tüm yurda, tüm dünyaya öğretti. Tüm herkesin gurur duyacağı, kendini geliştiren, kendine değer veren, ailesine, arkadaşlarına, çevresine, yaşadığı yere, dünyaya, insanlığa değer katan âlâ gençleri, sizleri sevgiyle selamlıyorum. Aranan sensin genç arkadaşım. Beklenen sensin genç dostum. Gelecek sensin.” diyerek sözlerine son verdi.
 
RAPÇİ RESUL AYDEMİR’DEN GENC-İ ÂLÂ ŞARKISI
 
Programın sonunda O Ses Türkiye Yarışması ile ünlenen Rap şarkıcısı Resul Aydemir sahne aldı. Resul Aydemir,  Genc-i Âlâ programına özel yazdığı Genc-i Âlâ şarkısını söyledi. Gençler tarafından büyük beğeni toplayan Genc-i Âlâ rap şarkısı programa katılan herkesi coşturdu. 
 
BAŞKAN ÖZLÜ GENÇLERLE GENÇBÜS’TE GİTAR ÇALDI
 
Başkan M. Yasin Özlü programın sonunda Genc-i Âla Gençlik Hareketi’nin önemli parçalarından birini oluşturan GençBus otobüsünü genç kardeşleriyle birlikte gezdi. GençBüs’te gitar çalan gençlerin Yasin ağabeyi, sıcak ve samimi bir ortamda Genc-i Âlâ’yı kardeşlerine yaşayarak öğretti. GençBüs’e büyük ilgi gösteren gençler, otobüsteki kütüphaneden kitaplar okudular, PlayStation oyunları oynadılar ve hep birlikte saz çalıp şarkılar ve türküler söylediler.
 
Başiskele’nin Genc-i Âlâ gençleri ayrıca Başiskele Çocuk Üniversitesi tarafından dışarıda kurulan standı da gezdiler. Çocuk Üniversitesi öğretmenleri burada robotik kodlama başta olmak üzere birçok dalda yapılan projeleri de gençlere anlattılar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği