Barınma Sorunu Gebze’de Masaya Yatırıldı!
Reklam

Barınma Sorunu Gebze'de Masaya Yatırıldı!

Barınma Sorunu Gebze'de Masaya Yatırıldı!

Barınma Sorunu Gebze'de Masaya Yatırıldı!
11 Ağustos 2022 - 14:25

Gebze’de öğrenci yurtları değerlendirmeye alındı. Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra Belediye Başkan yardımcısı Sedat Çelik, Gebze Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Nadir Yıldırım,  İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Aydınlık, Jandarma Komutan Vekili Teğmen Özgür Yasan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Oğur, İlçe Sağlık Müdür V. Uzm.Dr. Rukiye Çobanoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan katıldı.
 
Üniversite yerleştirme sonuçlarının kısa süre sonra açıklanacak olması sebebi ile 2022-2023 öğretim yılında ilçemize 1. 500 ilave öğrenci geleceği ve bu öğrencilerimizin tamamına yakının ilk aşamada yurt talebinde bulunacağı tahmin edildiğinden öğrencilerin barınma probleminin yeni dönemde yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik yapılan toplantıda Kaymakam Güler “Geleceğimiz istikbalimiz sevgili öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında barınması en temel hedefimizdir. Her zaman onların yanındayız. Amacımız öğrencilerimiz için kamu kaynaklarını seferber ederek rahat edecekleri, okullarına yakınlığı ve ulaşım kolaylığı olan seçtikleri yerlerde kendilerini güvende hissederek, rahat ders çalışacakları yaşam alanları kazandırmaktır. Bununla ilgili uzun vadede üniversite kampüsü içerisinde KYK’ya bağlı yeni yurtların yapılması kısa vadede de kamuya ait misafirhane ve sosyal tesislerin bu amaçla kullanılabilmesi için ilgili kurumlar ile görüşülerek öğrencilerimizin hizmetine sunulması çalışmalarına en kısa zamanda başlanılacağını ” ifade etti.
 
Toplantıda katılımcılar söz alarak sorun ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Ortak çözüm üretilmesi için çalışma kararı alındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU