Bakan Turhan, "Kocaeli için 28 milyar TL...
Reklam

Bakan Turhan, "Kocaeli için 28 milyar TL harcadık"

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Haziran ayı meclisine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Kocaeli için 28 milyar TL harcadık” dedi.

Bakan Turhan, "Kocaeli için 28 milyar TL harcadık"

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Haziran ayı meclisine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Kocaeli için 28 milyar TL harcadık” dedi.

Bakan Turhan,
19 Haziran 2019 - 12:05

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Haziran ayı meclis toplantısı fuar içinde bulunan KSO binasında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclisin bu ay ki konuğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan olurken, programa ayrıca Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükkakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, KSO Başkanı Ayhan Zetinoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

BÜYÜKAKIN,"KUZEY MARMARA OTOYOLU BU ŞEHRE KATKI SAĞLAYACAK"

Toplantıda konuşan Büyükşehir Başkanı Büyükakın konuşmasında, “Sizlerden önümüzdeki günlerde bir randevu alıp projeler ile sizlere gelip yine anlatacağız. Bu şehrin lojistik yükü çok ağır. Lojistik master planı yapan ilk il biziz. 2016 yılında bitirmiştik. Kocaeli’ye gelen 200 birim kamyonunu trafiği Kocaeli’de sonlanıyor. Kuzey Marmara bu şehre çok önemli katkı sağlayacak. TEM Otoyolu bu şehrin çevre yolu gibi kullanılması bizim için çok önemli. Limanlarımızın dış ticaret hedefleri için elleçleme kapasitesi arttırılmalı.  Fakat biz dolgu liman yapılmaması için özen gösteriyoruz. Kuzey Marmara üstüne yapılacak olan yüksek hızlı tren hattı sonrası şu anki tren hattı liman yükü taşınması için çok önemli. İZBAN gibi bir banliyö sistemi lojistik trafikte kullanılırsa şehrin yükü alınacaktır. Marmara havzasını bir bütün olarak yapmamız gerekiyor. Tankerlerin şehrin iç yollarını kullanmak yerine deniz taşımacılığı ile iç bölgelere yönlendirilmesi daha iyi oldu” dedi. 

AKSOY,"KOCAELİ ÜLKEYE EKONOMİK KATKI SUNAN İLLERDEN"

Daha sonrasında söz alan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise “Kocaeli ülkeye en önemli ekonomik katkısını sunan illerinden biri . Sanayi odamız bu katkıyı sunan iş adamlarının buluştuğu bir nokta. Bakanımıza ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Sanayi odamız ve büyükşehir başkanımız Kocaeli ile ilgili kısımlara değindiler” ifadelerini kullandı. 

TURHAN,"ALT YAPI SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK"

Programda son olarak konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan: “Tüm dünya ikinci dünya savaşından beri en büyük krizlerden birini yaşıyor.  Yaşanan olayları göremezden gelerek hiçbir işi sağlıklı yapamayız. Ulaşım alt yapısını zamanında tamamlasaydık şu an çok farklı bir ülkede yaşıyor olacaktık. Bunlar hayal değil. Önemli ticaret koridorlarının üzerinde doğal lojistik merkezi konumundayız. Kuzey ile güney arasında lojistik üs gibiyiz. Deniz yolu kara yolu hava yolu hepsi bizim ülkemizden geçiyor. 
Ulaşım alt yapılarını zamanında tamamlasaydık bugün çok farklı bir ülkede yaşıyor olacaktık. Deniz, hava, kara ve demir yolu hepsi bizim ülkemizden geçiyor. Bundan daha büyük değer olabilir mi? Biz bu ülkede tarihi karara imza atarak ulaşım seferberliği başlattık. Karayolu ağımızı, bölünmüş otoyollar ile çok daha güçlü hale getirdik. Demiryolu ulaşımını yeniden odağımıza koyduk. El değmemiş hatlarını yeniledik. Yüksek Hızlı tren projeleriyle yolcu ve yük taşıma hizmetine sunduk. 

"BÜYÜK İŞLETMELER KOCAELİ'Yİ TERCİH EDİYOR"

Kocaeli Avrupa ve Ortadoğu arasında geçiş koridoru üstünde ve İstanbul’a yakınlığı ile büyük bir avantaja sahip. Yüzde 13’lük üretim katkısı da bu durumu gözler önüne sermektedir. Ekonomik faaliyetlerinde sanayinin payı ise yüzde 51 gibi önemli bir rakamda. Kara-deniz ve demir yolunda sağladığı avantajlarla gelişmeyi sürdürme potansiyeline sahiptir. Ulaşım imkanlarının bu kadar çeşitli olması ve 3 havalimanına yakınlığı Kocaeli’yi cazip kılmaktadır. Körfez’in doğal bir liman oluşu ile Anadolu’nun iç kesimlerine erşime imkan sağlaması işlek bir liman yapısına bürünmesini sağlıyor. Büyük işletmeler İstanbul’dan sonra Kocaeli’yi tercih etmekte. Kocaeli için 12 milyar 145 milyon TL harcadık. Yap işlet devret ile birlikte 25 milyar 280 milyon TL yatırım yapıldı. Kocaeli’yi ulaşım anlamında dünyaya entegre ettik” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe