Bakan Albayrak: ”Sanayinin merkez üssü...
Reklam

Bakan Albayrak: ”Sanayinin merkez üssü Kocaeli”

Hazine ve Maliyet Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen “Adım Adım Ekonomi” adlı programa katıldı. Programda konuşan Albayrak: “Bugün ülkemizin imalat sanayisindeki payı yüzde 13 olan ve Türkiye Sanayinin Merkez Üssü Kocaeli’de verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz. Kocaeli Türkiye için çok önemli. Kocaeli’yi lokomotif şehir olarak gördük ve görüyoruz” dedi.

Bakan Albayrak: ”Sanayinin merkez üssü Kocaeli”

Hazine ve Maliyet Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen “Adım Adım Ekonomi” adlı programa katıldı. Programda konuşan Albayrak: “Bugün ülkemizin imalat sanayisindeki payı yüzde 13 olan ve Türkiye Sanayinin Merkez Üssü Kocaeli’de verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz. Kocaeli Türkiye için çok önemli. Kocaeli’yi lokomotif şehir olarak gördük ve görüyoruz” dedi.

Bakan Albayrak: ”Sanayinin merkez üssü Kocaeli”
06 Mart 2019 - 13:12

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün bir dizi programa katılmak için ilimize geldi. Bakan Albayrak’ın kentimizdeki ilk durağı Kocaeli Ticaret Odası oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KOTO’da iş dünyasıyla bir araya geldi.  “Adım Adım Ekonomi “ adlı istişare programına ev sahibi KOTO Başkanı Necmi Bulut’un yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, ilimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri, KOTO üyesi iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. KOTO Meclis salonu doldu taştı birçok konuk programı ayakta takip etmek zorunda kaldı. 

“VERGİ SİSTEMİ ACİLEN ELE ALINMALI”
KOTO Başkanı Necmi Bulut programda yaptığı açılış konuşmasında, “Türkiye ekonomisinin en önemli merkezi ilimizde bakanımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bakanlıklar ve diğer kurumlarımızın özel sektörün taleplerine karşılık vermesi sürecin hızlanmasına sebep olmuştur. Yeni istihdam teşvikleri birçok avantajlar sağlamaktadır. İş dünyasının en önemli beklentisi de fiyat ve kur istikrarının yapısal önlemlerle kalıcı kılınmasıdır. Vergi sistemi acilen ele alınmalı. Vergide adalet düzenlemesi beklenmektedir” dedi. 

“HAL ESNAFI MAĞDUR EDİLMEMELİ”
KOTO Başkanı Necmi  Bulut sözlerini, “ÖTV ödemelerinin ötelenmesi de firmalarımızın en büyük beklentisidir. Yerli makina kullanımında ilave teşvik özendirilmelidir. Maliyet artışları telafi edilmeli. Yerel esnafımızın korunması bizim için önem arz etmektedir. Sebze meyve fiyatlarındaki durumlarla ilgili hal esnafımız zorluklar yaşadı. Ulusal market ve ilçe pazarlarında yaptığımız  araştırmalarda bazı marketlerde pazardan bile uygun fiyatlar olduğunu gördük.  Hal esnafı çıkacak yasayla mağdur edilmemeli” diyerek sonlandırdı. 

“SANAYİNİN MERKEZ ÜSSÜ KOCAELİ”
Bulut’un ardından kürsüye çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Her adımımızda amacımız sanayicilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bugün ülkemizin imalat sanayisindeki payı yüzde 13 olan ve Türkiye Sanayinin Merkez Üssü Kocaeli’de verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz. Kocaeli Türkiye için çok önemli. Kocaeli’yi lokomotif şehir olarak gördük ve görüyoruz. Kocaeli ihracata dayalı, teknolojik üretimin örnek şehirlerinden biridir. Biz zor bir dönemde göreve geldik. Ticaret savaşları açık açık başladı. Biz rahatız. Türkiye’nin potansiyelini biliyoruz. Bu süreçler ciddi fırsatlar sunabilir. Ekonomimizin eksikliklerini tespit ederek güçlü altyapıyı eş zamanlı olarak kurgulamamız gerek” dedi. 

“ENFLASYONDA BAŞARI SAĞLADIK”
“Yeni ekonomi programını başlattık” diyen Bakan Albayrak konuşmasının devamında, “Ekonomimiz dengelenme sürecine girdi. Önümüzdeki dönemde potansiyelimize hızla yaklaşmaya başladık. Şimdiden ciddi mesafe aldık. Geçtiğimiz yıl bir dönem cari açık, 58.1 milyar dolardı.  2018 sonunda cari açık 27.6 milyar seviyesine geriledi. Şubat itibariyle 20 milyarın bile altına düştüğünü göreceğiz. İç dengelenmede yani enflasyon oranında başarı sağladık. Bozulan fiyatlama davranışları ile enflasyon rakamları 2018 Eylül’de 25.2 olmuştu.  Şu anda enflasyon yüzde 20’nin altına düştü. Tanzim satışlarla fiyatlar yarı yarıya düşüyor. Devlet doğru müdahalede bulunduğu zamanlar fiyatlar dengeleniyor. Şubat ayında enflasyon 0,16 oranında gerçekleşti” ifadelerini kullandı. 

“ALGI OPERASYONLARINI ÇÖPE GÖNDERECEĞİZ”
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kocaeli üreten Türkiye mücadelesinde önemli bir başarıya imza atıyor. Ocak ayında 20 milyar TL’lik KOBİ destek paketimizi devreye almıştık. Bu ay ikinci paketi devreye aldık. Bankalarımızın ve reel sektörümüzün her zaman yanında olacağız. Türk hava yolları battıyormuş diye dedikodular çıkıyor. Bırakın batmayı tarihinin en kazançlı dönemini yaşıyor. Her ay bir önceki aydan daha olumlu geçecek. Birilerinin algı operasyonlarını çöpe göndereceğiz” dedi. 


“TÜRKİYE SAĞLAM ADIMLARLA İLERLİYOR”
“Seçimlere gidiyoruz” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Beka seçimi değil diyenlere bir bakmak lazım. Beka derdi olmayanların sınırımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridorunu görmediklerini düşünüyorum. Beka derdi olmayanlar terör örgütü ve uzantılarıyla kol kola girebilirler. Güven ortamını speküle etmeye çalışırlar bunlar. Milletin sofrasına uzanan elleri kırdığınızda birileri rahatsız olur. Hani domates yoktu, tarım yoktu. Tarım bitti diyorlar. Bakın rakamlara tarımda dış ticaret fazlası vermişiz. Meyvede ihracatımız ithalatımız yedi katı. Sebze ise 3 katı. Tohum bile ihraç ediyoruz. Türkiye sağlam adımlarla üretiyor. Beka derdi olmayanları 15 Temmuz’dan da tanıyoruz. Biz bunların belediyeciliğini  de gördük. Her süreçte iş dünyamızla iletişim halinde olacağız. Sorunları ortak akılla çözeceğiz ve kol kola büyük Türkiye idealine doğru yürüyoruz” diye konuştu. Bakan Albayrak’ın konuşmasının ardından program basına kapalı bir şekilde devam etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe