Babacan’dan çok set sözler!
Reklam

Babacan'dan çok set sözler!

DEVA Partisi Kocaeli 1. Olağan İl Kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Artık ülkemizi yüzde 10 oy alan bir başkan yönetmeye başladı. Her gün milli irade diyenler milletin iradesini hiç ediyorlar” dedi  

Babacan'dan çok set sözler!

DEVA Partisi Kocaeli 1. Olağan İl Kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Artık ülkemizi yüzde 10 oy alan bir başkan yönetmeye başladı. Her gün milli irade diyenler milletin iradesini hiç ediyorlar” dedi  

Babacan'dan çok set sözler!
28 Kasım 2020 - 16:41


DEVA Partisi Kocaeli 1. Olağan İl Kongresi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. İl Başkanı Adem Koç’un ardından konuşan Ali Babacan, pandemi döneminde iktidarın başarısız olduğunu belirtti. Babacan, Tunceli İl Kongresine canlı yayınla katılarak, “Dersim’de de çok önemli bir kongre gerçekleştiriliyor” dedi. Babacan, iktidarın pandemideki başarısız tablonun faturasını bilim kuruluna ve vatandaşa kestiğini ifade ederek, “ Türkiye karanlık bir tünelden geçiyor. Pandeminin başından sayısız hata yapıldı. Vaka sayıları bilim kurulundan bile gizlendi, onlarla bile paylaşmadılar sayıları. Önceden suçu birilerine atacaklarını biliyorduk. Cumhurbaşkanı dedi ki suçlu bilim kurulu, suçlu bulundu bilim kurulu ve halk. Faturayı rapor bile tutamayan vaka sayıları gizlenen bilim kuruluna kestiler. Ne zaman bir sorun olsa dış ve iç güçler diyorlar. Canıyla uğraşan vatandaşımız ölürken bile suçlu oldu. Vaka baştan beri şeffaf şekilde açıklansaydı vatandaşlarımız daha dikkatli olurdu. Hala yaygın test yapılmıyor, hastayla yakın temas eden sempton göstermeyenlere test yapmıyorlar bunun kararını kim verdi” dedi.
BAKANLIĞIN BİR VASFI KALMADI
Babacan pandemide önlemlerin gevşetildiğini ifade ederek, “Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde kararları bir bakan bile veremiyor. Biz de bakanlık yaptık, eskiden bakanlığın ciddi bir insiyatif alanı vardı. Şimdi kendi kendine adım atamayan bir pozisyon haline geldi. Şu an ülkemizde alınmayan tüm önlemlerden kimin sorumlu olduğu biliniyor. Ülkedeki halkın canı bu kadar ucuz olamaz. Derhal iyi bir istişare ile önlem alın. Vatandaşlara doğrudan ekonomik destek sağlayın. Bu kötü yönetim ekonomiyi daha da batırmamak adına sağlığı ikinci plana attı ve yüzlerce canımızı kaybettik. Vaka sayısında dünyada 3. Sıraya yükseldik. Türkiye aşı konusunda da sınıfta kaldı bunun nedeni hazinenin boş olması. Biz risk gruplarına mevsimsel aşıyı bile yaptıramadık” şeklinde konuştu.
BAHÇELİ’YE YÜKLENDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye’de yüklenen Babacan, “Bizim tuğla tuğla inşa ettiğimiz itibarı yok ettiler. Pandemiyle beraber tünelin ucu gözüktü Öyle şatafatlı yazlıklardan uçaklardan bal gibi tasarruf sağlanır. Sağlıkta tasarruf olmaz. Hiçbir şey bu vatandaşın canından değerli değildir. Artık ülkemizi yüzde 10 oy alan bir başkan yönetmeye başladı. Her gün milli irade diyenler milletin iradesini hiç ediyorlar. Bir diğer üçüncü ortak ise iktidarda fikirlerim var diyor. Koalisyon dönemini bitireceğiz diye yola çıktılar ama şu an demokrasinin ayarlarıyla oynuyorlar. Küçük ortak hakaret ve tehditler savuruyor” diye sürdürdü.
MERKEZ BANKASI BORÇ BATAĞINDA
Merkez Bankasını borçlandırdılar. 2 yılda bir memlekete bu kadar zarar verilebilir mi. Kötü bir sistem, partili Cumhurbaşkanı ve yakın akraba üçlüsüyle ülke bu hale geldi. Benim dönemimde 24 milyar lira açık varken şimdi 260 milyar lira. Bütün öğrencilerimize 5 er tane tablet verebilecek parayı faize ödüyoruz. Geçen sene Merkez Bankasındaki yedek akçeleri müteahhitlere dağıttılar. Bütün bu yanlışların bedelini millet ödüyoruz. 3-5 kişinin zenginleşmesi değil biz tüm ülkenin zenginleşmesini istiyoruz. Kanal İstanbul projesinde rant  var. Bağımsız tarafsız bir çalışma modeli yok. Deprem olduğunda da dedim, depremi birkaç güne unuturlar diye öyle de oldu. Bugünkü kötü yönetim deprem kaynaklarını saçma sapan şeylere harcıyor. 3 kuruşluk rant uğruna vatandaşı ölüme sürükleyenlere son vereceğiz. Kocaeli’de bir çok sorun var bunlara da değineceğiz. Politikalar üreteceğiz. Kocaeli’ye deva olarak geliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği