Annesinin elini öptü, hayır duasını aldı
Reklam

Annesinin elini öptü, hayır duasını aldı

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, seçim çalışmalarını dedesinin muhtarlık yaptığı Karamürsel’in Akpınar köyünü ve çocukluğunun geçtiği Ereğli’yi ziyaret ederek sürdürdü.

Annesinin elini öptü, hayır duasını aldı

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, seçim çalışmalarını dedesinin muhtarlık yaptığı Karamürsel’in Akpınar köyünü ve çocukluğunun geçtiği Ereğli’yi ziyaret ederek sürdürdü.

Annesinin elini öptü, hayır duasını aldı
19 Aralık 2018 - 11:10

Ereğli’de annesi Semra Hanımın elini öpen ve hayır duasını alan Büyükakın, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirer ve partililerle birlikte, ilk olarak ata toprağı olan Karamürsel’in Akpınar Köyü’nü ziyaret etti. Köy meydanında kendisini karşılayan Muhtar Mahmut Yılmaz ve sevenleriyle Köy Odası’nda sohbet eden Büyükakın, ailesinin 93 harbinden sonra Akpınar Köyü’ne yerleştiğini, babasının dedesi Tahir Çavuş’un bu köyde muhtarlık yaptığını söyledi.

GÖNÜL EHLİ BİR BABANIN EVLADI
Babaannesinin çok büyük zorluklar ve fakirlikler çektiğini ziyarette söyleyen Büyükakın, “Ailem ilk olarak Ereğli’ye, oradan da Derince’ye göçmüş. Tabi ben Derince’de doğdum. Ama buraları hiç unutmadım. İnsanın ata toprağını unutmaması gerekiyor. Buraya geldiğim için çok mutluyum” diye konuştu. Büyükakın’ı karşılayan köylülerden 85 yaşındaki Ali Yılmaz, babası Seyfettin Bey’le çok yakın arkadaş olduklarını, Ereğli’deki evlerini sık sık ziyaret ettiğini de anlattı. Ramazan günlerinde babaannesi Nafiye hanımın her seferinde onu misafirliğe alıkoyduğunu özlemle anlatan Ali Yılmaz, “Tahir’in babası çok iyi insandı. Tahir’in bugünlere gelmesinde Seyfettin Bey’in gönül ehli olmasının da büyük payı vardır” diye konuştu. Köylülerin uğurladığı Büyükakın, daha sonra babaannesinin evini de ziyaret etti, köy çeşmesinden su içti.

ÇOCUKLUĞUM BURADA GEÇTİ
Çocukluğunun geçtiği Ereğli’de “Köyüne hoş geldin Başkanım” pankartıyla karşılanan AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, burada duygulu anlar yaşadı. Sevenlerinin olduğu meydanda vatandaşlara hitap eden Büyükakın, “Hayatımın en zor konuşması olacak, çünkü duygularıma hâkim olmaya çalışıyorum. Çocukluğum burada geçti, aranızda çocukluk arkadaşlarım, ablalarım, abilerim, teyzelerim ve kardeşlerim var. İnsan bu sokaklarda gezerken, vapur iskelesinde balık avlarken başına neler gelecek bilmiyor. Bugün Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşınıza geldim, buradaki karşılama bana güç kuvvet verdi” dedi.
 
SONUNDA GELECEĞİMİZ YER BU MEZARLIK
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak aslında zor bir gömlek giydiklerini söyleyen Büyükakın, “Ereğli’de birçok hatıramız var. Şu caminin, belediye binasının olmadığı zamanları biliyorum. Depremden sonra bir buçuk yıl burada oturdum. Duanızı eksik etmeyin, bana destek olun ki ben de bu memleket için elimden gelen her şeyi yapayım. Sonunda geleceğimiz yer buradaki mezarlık. Benim arkamdan “İyi Bilirdik” deyin yeter. Allah iyi bilinen kullarından olacak şekilde yol yürümeyi nasip etsin” ifadelerini sarf etti. Konuşmaların ardından Ereğli esnafını tek tek dolaşan, çocukluk arkadaşları ve akrabalarıyla kucaklaşan Büyükakın, mezarı Ereğli Kabristanı’nda bulunan babasının başında dua etti, akrabaları ve büyüklerinin mezarlarını tek tek dolaşarak dua etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE