"Altın İğne" ile gençleşin
Reklam

"Altın İğne" ile gençleşin

İnce kırışıklıkları azaltıyor, cildi sıkılaştırıyor, sivilce ya da yara izlerini yok ediyor. En çok konuşulan cilt gençleştirme yöntemlerinden “Altın İğne” hakkında merak ettikleriniz bu haberde.

"Altın İğne" ile gençleşin

İnce kırışıklıkları azaltıyor, cildi sıkılaştırıyor, sivilce ya da yara izlerini yok ediyor. En çok konuşulan cilt gençleştirme yöntemlerinden “Altın İğne” hakkında merak ettikleriniz bu haberde.

22 Ağustos 2019 - 10:44

Daha güzel ve genç görünmek, şüphesiz ki yüzyıllar boyu hiç değişmeyen ve tazeliğini koruyan bir istek olmayı başarmıştır. Ancak estetik alanındaki tıbbi gelişmeler öyle baş döndürücü bir noktada ki, adeta dünyaya ne kadar geç gelsek o kadar iyi dedirtiyor. Özellikle tıp teknolojilerindeki gelişmeler bizleri, her geçen gün daha konforlu tedavi yöntemleriyle tanıştırıyor… İşte son dönemlerdeki en popüler yöntemlerden biri de “Fraksiyonel Multipolar İğneli Radyofrekans.” Nam-ı diğer “Altın İğne.”  Adeta cilde gençlik aşılayan altın iğne uygulaması, özellikle ince kırışıklıkların azaltılmasında, sivilce (akne) ya da yara izleri gibi cilt sorunlarının çözülüp cildin sıkılaştırılmasında sıklıkla kullanılmaya başlanan bir yöntem. Özellikle kış mevsiminden yorgun çıkan ciltler için ideal bir tazeleme fırsatı diyebiliriz. 

“RADYOFREKANS (RF) TEKNİĞİ” NEDİR? 
Kısaca özetleyecek olursak, titreşimli radyo dalgalarının su molekülleri ile etkileşmesi sonucu ortaya çıkan enerjinin, ısıya dönüşmesi esasına dayanan bir cilt gençleştirme (anti-aging) yöntemi aslında. Burada önemli nokta, radyofrekans (RF) dalgalarının etki göstermesi için ortamda mutlaka su moleküllerinin bulunması gerektiğidir. Bu anti-aging tedavi yönteminde hedeflenen doku, yapısında bolca su molekülleri ihtiva eden, cildin esnekliğini ve pürüzsüz görünümünü sağlayan kolajendir. RF tekniği monopolar, bipolar veya multipolar elektrotlar ile uygulanır. Son geliştirilen yöntem, yazımızın da konusu olan, fraksiyonel multipolar iğneli RF tekniğidir. “Güvenli bir anti-aging yöntemi olan ‘Altın İğne’nin hedefi, cildin esnekliğini ve pürüzsüz görünümünü sağlayan kolajeni tetikleyerek, cildi yeniden genç ve canlı görünümüne kavuşturmaktır” diyor Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın.

CİLDE NASIL ETKİ EDİYOR? 
Multipolar RF tekniğinde, cilde çoklu elektrotlar (multipolar) aracılığıyla kontrollü olarak uygulanan enerji ısıya (50-55 derece) dönüşüyor. Oluşan ısı kollajen ve elastin liflerde derhal kasılma etkisi, daha sonraki aşamada ise yara oluşumunu beraberinde getiriyor. İşlem sonunda da, iğnelerin temas ettiği ciltte ve hemen alt bölgelerde direkt ısı etkisiyle ciltte yenilenme ve cilt sıklığında artış meydana geliyor. Uygulanan ısının ciltte kolajen üretimi yapan fibroblastlarda, metabolizmayı hızlandırarak kolajen ve elastin üretimini uyarıcı etkisi de mevcut. Bu çok önemli, çünkü kolajen ve elastin üretiminin artması cildin daha sıkı, daha pürüzsüz olmasını sağlıyor. Böylece bu sıkılaşmayla ciltteki ince kırışıklıklar da ortadan kalkıyor. 

UYGULAMA AŞAMASI 
Özel olarak tasarlanan RF cihazının altın iğneli başlığı, uygulanacak cilt yüzeyine temas ettirildiğinde iğneler de, mikro delikler oluşturarak cilt altına iniyor. İşte bundan sonrasında da iğne ucundan cilt altına gönderilen RF ile kolajen ve elastin üretimi tetiklenmiş oluyor. İşleme başlamadan bir saat önce, uygulanacak alanlara lokal anestezik kremler sürülüyor. İşlem sonrasında ise, etkiyi güçlendirmek için PRP kitleri, büyüme faktörleri ve hyalüronik asit içeren ürünler cilde uygulanabiliyor. Ancak uygulama öncesinde özellikle aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizelim;

TEDAVİ EDİLECEK ALANDA DÖVME OLMAMALI
Tedavinin bir hafta öncesi ve sonrası kan sulandırıcı ilaçların, ağrı kesicilerin kesilmesi, iki ay öncesinde sistemik isotretinoin tedavisinin sonlandırılmış olması, tedavi edilecek alana son üç ay içinde dermabrasyon (zımpara yöntemi), derin kimyasal peeling, lazer, radyofrekans gibi işlemlerin uygulanmamış olması, tedavi edilecek alana son bir ay içinde Botox, dolgu ve yağ enjeksiyonu gibi uygulamaların yapılmamış olması, tedavi edilecek alanda dövme veya kalıcı makyaj olmaması

6 SORUDA ALTIN İĞNE!
Kısa süreli bir uygulamadır. Örneğin, yüz bölgesi için sadece 30 dakikada tamamlanır.  Çünkü bu süre cildin yenilenme süresi olan 21 güne göre ayarlanmıştır. İşlem, hasta memnuniyetine göre yılda 1 kez 3 seans olarak uygulanabilir. Kırışıklık ve cilt kalitesinin artmasına yönelik uygulamalarda etkinin görülebilmesi için, 3-4 hafta aralıklarla 2-3 seans, yara ve sivilce izlerinin giderilmesi için daha fazla uygulama gerekir. Tedavi edilen alanda 1-2 gün devam eden şişlik, 1 hafta kadar sürebilen kızarıklık ve bazen küçük kabuklanmalar gözlenebilir. Ancak hasta 1-2 günün sonunda rahatlıkla sosyal yaşamına geri döner.  Düzenli olarak cilt tipine uygun nemlendirici krem kullanılmalıdır.  Güneşten etkin korunmaya özen gösterilmelidir. Etkisini 2-6 ayda görmek mümkündür. Genellikle kolajen yapısı iyi olan bütün yaş grubuna ve erkek hastalara da isteğe bağlı olarak uygulanabilir.

HANGİ ALANLARDA KULLANILIYOR? 
Cilt gözeneklerinin sıkılaştırılmasında, cildin sıkılaştırılması, cilt kalitesinin artırılmasında, ciltteki ince kırışıklıkların giderilmesinde, yara izi, ameliyat yeri izlerinin tedavisinde, sivilce tedavisinde, sivilce izlerinin giderilmesinde, gebelik ve kilo alıp vermeyle oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, leke tedavisinde

NEDEN “ALTIN” DENİYOR?
Radyofrekans cihazının ucundaki başlıkta yer alan iğnelerde altının tercih edilmesinin iki nedeni var; "Paslanmaz özelliğinin bulunması. Isıyı iyi ileten bir metal olması."

KİMLERE UYGULANMAZ?
Vücudunda metal protezi veya kalp pili olanlara, otoimmün hastalığı olanlara (SLE gibi), radyoterapi tedavisi altında olanlara, kolajen vasküler hastalığı olanlara (Skleroderma gibi), uygulama bölgesinde yara veya dermatiti (uçuk, psoriasis gibi) olanlara, gebelere ve emziren annelere, aktif kanser tedavisi gören hastalara, tedavi edilecek alana son üç ay içinde cerrahi müdahale (yüz germe veya gözkapağı cerrahisi) uygulanmış hastalara, keloid gibi kötü yara iyileşme öyküsü olan hastalara, cildi çok ince, aşırı kuru olan ve yağ dokusunun iyi olmadığı hastalara"


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe