Aksoy’dan kamu toplantısı!
Reklam

Aksoy'dan kamu toplantısı!

Kamu hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi için Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında, İlçe Kaymakamları ve kamu kurum ve kuruluşların müdürlerinin katılımları ile toplantı gerçekleştirildi.

Aksoy'dan kamu toplantısı!

Kamu hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi için Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında, İlçe Kaymakamları ve kamu kurum ve kuruluşların müdürlerinin katılımları ile toplantı gerçekleştirildi.

Aksoy'dan kamu toplantısı!
18 Kasım 2018 - 13:24

Vali Hüseyin Aksoy, toplantıda  yaptığı konuşmalarında; "İlçe Kaymakamları ve İl İdari Şube Başkanları ile düzenlediğimiz toplantıda bir aradayız. Zaman zaman ilimizde devam eden kamu hizmetlerini en iyi şekilde gerçekleştirmek adına toplantılarımız oluyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı ve Açık Kapı sistemine başvuran vatandaşlarımızın bu başvurularının zamanında cevaplandırılabilmesi önem taşıyor. Bu bakımdan başvuruları en seri şekilde cevaplandırma noktasında ilgili kurumlarımızın büyük bir hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Zaman zaman gecikmeler olabiliyor. Bu konuda arkadaşlarımızın daha duyarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerini istiyoruz. Bazı zamanlarda günlü yazılar gönderilebiliyor. Bu konuda da günü içerisinde  gerekli yazılara cevap verilmesini istiyoruz.

CİMER’E 17 BİN BAŞVURU
CİMER başvurularında Kocaeli’de bu yıl içerisinde  toplam 17 bin 502 başvuru olmuştur. Bu taleplerin çoğu mahalli idareleri ilgilendiren konulardan oluşuyor. Şuana kadar Açık Kapı sistemimizde 580 başvuru olmuştur. Zaman zaman bazı kurumlarımızdan yazılar isteniyor. Bu ektedir gibi ekine konarak bu bilgi gönderiliyor. Ancak bazen ilgili kurumlarımızın görüşüne de ihtiyaç duyulabiliyor. Kurumun o konuyla ilgili bir görüş veya önerisi varsa bunu mutlaka bizlerle paylaşmalıdırlar. Metruk binaların yıkımı ile ilgili Kaymakam arkadaşlarımız ilçe belediyeleri ile çalışmalarını sürdürüyorlar.  Tasarruf tedbirleri çok önemli.  Bunun ötesinde tasarruf yapabileceğimiz alanlarımız varsa bütün kurumlarımızın bu noktalarda tasarruflarını gözden geçirmeleri lazım. Valiliğimiz koordinasyonunda başlattığımız bazı çalışmalar var.

STOKLAMAYLA İLGİLİ ÇALIŞMA  
Haksız bir fiyatlama yapmak suretiyle kişilerin stoklama yapmasıyla ilgili benzer bir çalışmamız var. Bu konuda da bir emir yayınladık ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza gönderdik.  Bu konuya muhatap olacak bütün kurum ve kuruluşlarımız yaptıkları çalışmaları belirli periyotlarda bilgi vermelidir. İl İdaresi Kanunu kapsamı içerisinde organizasyonlarda, düğünlerde ve benzeri noktalarda silah atılması noktasında kurum ve kuruluşlarımızın belirli hassasiyet içerisinde çalışmaları gerekmektedir.

“EĞİTİM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Özellikle eğitim bizim için çok önemli. Okul öncesindeki okullaşma oranlarını bu yıl %100 hedefine taşıyabilmektir. Kocaeli genelinde toplamda 2 bin 257 5 yaş grubunda okula gitmediğini değerlendirdiğimiz öğrencimiz var. Bu noktada arkadaşlarımızın daha yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerini istiyoruz. Özellikle devamsızlık konusunda da gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz. Kadın Sağlığı Eğitimi projesinde bazı ilçelerimizde arzu ettiğimiz noktada değiliz. Eksikliklerimizi sorgulamak ve alınması gereken tedbirleri almak boyutunda çalışmaları ortaya koyacağız. İmar Barışı ile ilgili süre uzatıldı. Bu konuda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi lazım.  Nüfus cüzdanı değişiminde belirli bir hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlik Merkezlerimizin sürekli çalışması ve boş kalmaması bizim için önemli. Bu konuda çalışmalarımızı sağlıklı bir şekilde sürdürmemiz lazım.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU