Aksoy: 1 milyon 675 bin maske üretildi
Reklam

Aksoy: 1 milyon 675 bin maske üretildi

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı meslek ve teknik liselerde üretilen maske, kolonya ve dezenfektanları bugün Vali Konağı karşısında bulunan Deniz Taksi çalışanlarına hediye etti.

Aksoy: 1 milyon 675 bin maske üretildi

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı meslek ve teknik liselerde üretilen maske, kolonya ve dezenfektanları bugün Vali Konağı karşısında bulunan Deniz Taksi çalışanlarına hediye etti.

Aksoy: 1 milyon 675 bin maske üretildi
04 Haziran 2020 - 13:07

Pandemi süreci kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar hem vatandaş hem de çalışan için çok sayıda maske üretti. Üretilen maskeler ve dezenfektanlar bugün Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından İzmit Akçakoca Kapanca Sokak’ta bulunan Deniz Taksi’ye hediye edildi. Düzenlenen programa Vali Aksoy’un yanı sıra İzmit İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Kaya, Kocaeli Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Demir ve Deniz Taksi Durağı çalışanları katılım sağladı.

 

200 TON DEZENFEKTAN ÜRETİLDİ

Programda, Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri tarafından 1 milyon 675 bin 266 adet maske, 6 bin 5320 adet siperli maske, 1320 adet tulum, 7 bin 482 önlük, 1389 adet sedye örtüsü, 889 adet bone, 203 buçuk ton dezenfektan, 7,46 ton el dezenfektanı, 2,4 ton kolonya ve 32 bin adet tek kullanımlık plastik kaşık üretildiği açıklandı. Vali Aksoy tarafından Durak Başkanı İsmail Kızmaz ve durak çalışanlarına içerisinde maske, dezenfektan, taksi camlarına yapıştırma bulunan set hediye edildi.

 

 

MESLEK LİSELERİ KENDİLERİNİ GÖSTERDİLER

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksoy, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Beyin 2023 eğitim vizyonunda ortaya koyduğu meslek liselerimizin Türkiye’nin kalkınmasında ve istihdamında yerinin arttırılması projesi kapsamında Kocaeli’deki mesleki ve teknik okullarımızın yapmış olduğu ürünleri, ürettiklerini bugün taksici esnafımızla paylaşarak meslek liselerimizin ihtiyaç olduğunda birçok alanda üretim yapabileceğini de göstermiş oldular. Özellikle taksici esnafımız önemli bir hizmet ortaya koyuyor. Onların bu hizmetleri gerçekleştirirken karşılaşacakları risklerden onları kurtaracak olan meslek liselerimizin üretmiş olduğu kolonya ve maskeleri kendilerine takdim edeceğiz” dedi.

 

 

KENDİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

Kocaeli’deki meslek liselerinden bahseden Aksoy, “Meslek liselerimiz istihdamın ve kalkınmanın en önemli ayaklarından birisi. Bu anlamda meslek liselerimizin daha iyi tanıtılması, meslek liselerimize olan ilginin daha üst noktalara taşınması adına bugün taksici esnafımız ile birlikte bugün böyle bir çalışmayı başlattık. Meslek liselerimizin tanıtımına, yapacağımız bu çalışmanın da katkı sunmasını bekliyoruz ve istiyoruz. Kocaeli’de meslek liselerimiz birçok alanda önemli çalışmalar ve üretimler gerçekleştirmektedir. Pandemi süreci içerisinde de halkımızın ihtiyaç duyduğu maske üretiminde günlük 60 bin kapasiteye ulaşacak şekilde kendilerini geliştirmişlerdir. Birçok alanda üretimi gerçekleştirmektedir. Bunun yanında dezenfektan ürünleri, el dezenfektanı ve birçok farklı ürünü de üretmeye devam etmektedir” ifadelerinde bulundu.

 

HEP BİRLİKTE EL ELE VERECEĞİZ

Aksoy son olarak, “Ben başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere meslek liselerimize, halk eğitim müdürlüklerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep birlikte el ele vererek bu alanda daha güzel çalışmaları önümüzdeki günlerde ortaya koymaya devam edeceğiz. Meslek liselerimizin halkımız tarafından benimsenmesi, gençlerimizin meslek liselerini tercih etmeleri bizim de en büyük beklentimiz” dedi. Aksoy’un konuşmasının ardından Aksoy taksici esnafına hediye takdim ederken, taksiciler Aksoy’un ilk olarak komşusuna uğraması nedeniyle teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği