AK Parti’de seçim günü
Reklam

AK Parti'de seçim günü

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugün Ankara Spor Salonu’nda yapacağı 6’ncı olağan büyük kongresine ilimizden yaklaşık 5 bin partili katılacak. Erdoğan, partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu’nda değişikliğe gidecek.

AK Parti'de seçim günü

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugün Ankara Spor Salonu’nda yapacağı 6’ncı olağan büyük kongresine ilimizden yaklaşık 5 bin partili katılacak. Erdoğan, partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu’nda değişikliğe gidecek.

AK Parti'de seçim günü
18 Ağustos 2018 - 11:32

AK Parti kongresinde ilk kez seçimler tek liste olarak yapılacak. Partinin tüzüğünde buna olanak veren madde bulunduğu ve zaman kaybetmemek için bu yöntemin seçildiği iddia edildi. Erdoğan, kongrenin hemen ardından, akşam saatlerinde yeni seçilen MKYK üyeleriyle toplantı yapacak. O toplantının ardından da yeni genel başkan yardımcıları açıklanacak. Bayram tatili nedeniyle partideki seçimlere ilişkin tüm çalışmalar tek günde bitirilecek.

‘TECRÜBE VE GENÇLİK’ DENGESİ
Yeni isimlere ve yüzlere yer verileceği belirtilen parti yönetimi listesinde, ‘tecrübe ve genç dengesi’nin korunacağı belirtiliyor. Partinin MKYK’sında dengeli yapı oluşturulurken, MYK’da yeni ve farklı isimlere görev verilebileceği ifade ediliyor. Eski bakanlardan Nurettin Canikli, Ömer Çelik, Mehmet Özhaseki, Efkan Ala, Fatma Betül Sayan Kaya ile halen bakanlık görevini sürdüren 4 bakan, MKYK’da olacak. Genç vekillerden Erkan Kandemir ve Mustafa Demir gibi yeni isimlerin de parti yönetiminde olacağı belirtiliyor.

‘MİLLET BİR, HEDEF BİR’
Kongrenin “Millet bir, hedef bir” olan sloganının, 1071’den bu yana bu topraklarda yaşayanların kader birlikteliğinden yola çıkılarak belirlendiği dile getirildi. Kongrede AK Parti iktidarlarını anlatan bir film gösterimi de yapılacak. Delegelere ve özel davetlilere, kalem ve dört ciltten oluşan ‘AK Partili Yıllar’ kitabı dağıtılacak. Kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1999 yılında seslendirdiği şiirler de USB ile konuklara hediye edilecek.

39277075_664437583942009_5273057896215609344_n-001.jpg

BAŞKENTE GİTTİLER

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugün Ankara Spor Salonu’nda yapacağı 6’ncı olağan büyük kongresine ilimizden yaklaşık 5 bin partili katılacak. AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, büyük kongre delegesi ilçe başkanları Şener Söğüt, Recep Demirel, İbrahim Şirin, Erol Ölmez; il yöneticileri İshak Yıldırım ve Muharrem Top ile dün sabah Ankara’ya gitti. AK Parti büyük kongresine katılmak üzere, ilimizden 86 otobüslük konvoy dün akşam ilçelerden hareket etti. İl Başkanı Eryarsoy, kendi özel araçları ile birlikte ilimizden kongreye yaklaşık 5 bin partilinin katılacağını açıkladı.

35 OYUMUZ VAR

AK Parti’nin 6’ncı olağan büyük kongresinde ilimizden 27 büyük kongre delegesinin yanı sıra 7 Kocaeli Milletvekili ve MKYK üyesi Zeki Aygün olmak üzere 35 kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor. MKYK üyesi Zeki Aygün’ün yeni MKYK listesinde yer alması bekleniyor. Kocaeli Milletvekilleri; Fikri Işık ile Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun isimleri geçiyor.

OY KULLANACAK KOCAELİ DELEGELERİ

Şemsettin Ceyhan, Serpil Yılmaz, Emre Kahraman, İbrahim Karaosmanoğlu, Nihat Ergün, Osman Pepe, Azize Sibel Gönül, Nurten Güngör, Muhammed Mehdi Kasapoğlu, Eyüp Ayar, Muzaffer Baştopçu, Mehmet Ali Okur, Cemalettin Kaflı, Mahmut Civelek, Mehmet Uzunoğlu, Hasan Ayaz, İrfan Ayar, Muzaffer Bıyık, Şener Söğüt, İdris Alp, İbrahim Şirin, Ali Osman Gür, M.Mustafa Kocaman, Şahin Talus, Recep Demirel, Erol Ölmez, Osman Akbulut

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği