AK Dilovası’nda gündem Kömürcüler oldu
Reklam

AK Dilovası'nda gündem Kömürcüler oldu

AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatının düzenlediği 19. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi önceki gün Dilovası Kültür Merkezi'nde çok sayıda katılımla gerçekleşti. Danışma meclisinde gündem Kömürcüler OSB'nin kaldırılması oldu.

AK Dilovası'nda gündem Kömürcüler oldu

AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatının düzenlediği 19. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi önceki gün Dilovası Kültür Merkezi'nde çok sayıda katılımla gerçekleşti. Danışma meclisinde gündem Kömürcüler OSB'nin kaldırılması oldu.

AK Dilovası'nda gündem Kömürcüler oldu
21 Ekim 2018 - 18:03

AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 19. Genişletilmiş İlçe Danışma meclisine yoğun ilgi vardı. Dilovası Kültür Merkezi'nde gerçekleşen danışma meclisine  AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Bingöl Milletvekilimiz Cevdet Yılmaz, Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, AK Parti Bingöl İl Başkanı M.Hanefi Güler, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, İl Başkan Vekili Miktat Aydın, İl yöneticileri Fazıl Korkmaz, İlhan Yıldırım, Arif Aküzüm, Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca, Dilovası Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda partili katıldı.

AKBULUT, EN AZ YÜZDE 50 OY ALACAĞIZ
Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan danışma meclisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sunumu ve ardından İlçe Başkanı Osman Akbulut'un açılış konuşması gerçekleşti. Akbulut yaptığı konuşmada "Göreve geldiğimiz günden bu yana altı seçim yaşadık. Her bir seçimden başarı ile çıktık. Önümüzde önemli bir yerel seçim daha var. Ben inanıyorum ki yine hep birlikte kenetlenecek ve kapı kapı dolaşarak bu seçimden de alnımızın akıyla çıkacak ve en az yüzde 50 oy alacağız. Son günlerde siyasi malzeme olarak kullanılan Kömürcüler OSB'yle ilgili bizler zaten gerekli adımların atılması için gerekli mücadeleyi yapıyoruz. Valimiz, eski Başbakan Yardımcımız Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kocaeli Milletvekillerimizle buranın kaldırılması için sürekli istişareler yapıyoruz. İnşallah çalışmalarımız sonuç verecek ve Kömürcüler OSB'yi buradan kaldıracağız."dedi.

ARTUT VE SARICA ÇALIŞMALARINI AKTARDI
Akbulut'un ardından İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktarırken, 30 Mart yerel seçimlerinde yine sahada olacaklarını ve Dilovası Belediyesi'nin AK kadrolar ile Dilovası'na hizmet etmeye devam edeceğini belirttiler.

HAİNLERE KARŞI BİR OLDUK KARDEŞ OLDUK
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Türkiye'de Ak Parti ile birlikte çok büyük değişim yaşandı. Ekonomiden sağlığa, eğitime birçok alanda devrimler yapıldı. Dünya liderimiz mazlumların dostu zalimlerin hasmı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol yürümekten hep onur duydum. Kuruluşundan bu yana içinde olduğumuz AK Parti ailesinde çeşitli kademelerde görev yapan ve en son 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de Belediye Başkanlığı görevine layık görülmem sonrası halkımızın teveccühü ile çıktığımız bu yolda halkımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana 5 ayrı seçim yaşadık ve ülkemiz için oldukça önemli bir süreç olan 15 Temmuz hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz'da bu ülkenin kalkınmasından büyümesinden rahatsız olan hainlere karşı halkımız bir oldu birlik oldu, kardeş oldu ve gereken cevabı verdi. Kimsenin milletin iradesinin karşısında duramayacağını gördük. Şimdi de Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların ekonomik baskıları karşısında kenetleniyoruz. İnşallah bu süreci de hep birlikte atlatacağız."dedi.

KAZANAN TÜRKİYE, DİLOVASI OLSUN
Gündeme dair konuşmasının ardından yaklaşan yerel seçimler ile ilgili de açıklama yapan Başkan Toltar, "Tüm bu gelişmelere karşılık biz elimizden geldiğince kentimizin gelişmesi ve büyümesi halkımızın refah içerisinde yaşaması için projelerimizi tek tek hayata geçirmek için çalıştık. Şimdi önümüzde 30 Mart 2019 yerel seçimleri var. Biz yola çıkarken üçlü olsun güçlü olsun demiştik. Hükümetimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte bir çok önemli projeyi hayata sunduk. Seçim beyannamemizde yer alan projelerin tek tek hayata geçmesi için çalıştık. Hatta seçim beyannamemizde yer almayan projelerimizi de hayata geçirdik. Bize görev verilse de verilmese de partimizin emrinde ne görev verilirse verilsin mücadeleye devam edeceğiz. Halkımıza hizmet etmeye çalışacağız. Yeter ki kazanan Türkiye olsun, Dilovası olsun. Şimdiden aday adayı olacak olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun"dedi.

BAŞKAN TOLTAR'DAN MÜJDE
Dilovası'nın önemli sorunu olan Kömürcüler OSB'de halkımız için önemli bir sorun teşkil etmektedir. Halkımızın istemediği ve ilçemize zarar veren Kömürcüler OSB'nin hukuki yollarla kaldırılması için gerekli görüşmeleri yapıyoruz. İki mahallemizde önemli sorun teşkil etmektedir. OSB yanında bulunan hastanemiz ve okullarımız ciddi sorun yaşamaktadır. İnşallah bu sorunu da en kısa sürede çözeceğiz. Ayrıca Dilovası'na bir müjde vermek istiyorum. Önceki dönem Bakanımız Naci Ağbal ile Kocaeli Milletvekilimiz İlyas Şeker'inde destekleri ile Dilovası'nda 23 bölge dediğimiz 15 yıldır devam eden hazine arazilerinde ki evleri üzerinde ki evlerle ilgili bir sonuca ulaştık. Orda hazine arazisi üzerinde bulunan evlerle ilgili yeniden şuulandırma yaparak oradaki vatandaşlarımızın tapularını dağıtacağız."dedi.

ERYARSOY, DİLOVASI'NDAN DESTEK İSTEDİ   
AK Parti Kocaeli Milletvekili Abdullah Eryarsoy, yaptığı konuşmasında "AK Parti ailesi olarak göreve geldimiz günden bu yana gece gündüz demeden halkımıza hizmet ülkemizin kalkınmasına destek olmak için çalışıyoruz. Bu çalışmaları tüm ilçelerimizde de tüm hızıyla sürüyor. Milletine sevdalı Ak kadroların yoluna devam etmesi için önümüzde 30 Mart 2019 yerel seçimleri var. Bu seçimlerde de yine birinci gelip daha güçlü yolumuza devam etmek istiyoruz. İnşallah Dilovası'nda da en az yüzde 50 oy alarak yolumuza devam edeceğiz. Dilovası'nda güçlü bir destek bekliyorum."dedi.    

BİRİLERİ EDEBİYAT YAPTI, AK PARTİ İŞ YAPTI
Kocaeli'de ayrı bir programa katılacak olan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Bingöl Milletvekilimiz Cevdet Yılmaz, Başkan Toltar'ın ardından yaptığı konuşmasında "AK Parti olarak 16 yılda Doğusuyla Batısıyla Türkiye'nin her yerine hizmet için çalıştı ve devrim niteliğinde çok büyük işler yaptı. Yapılanları hepimiz görüyoruz. Birileri edebiyat yaptı ama AK parti iş yaptı. Halkımızda bize yaptıklarımız karşısında 16 yıldır desteklerini sürdürüyor. Bizde halkımızdan aldığımız güçle daha çok hizmet etmek ve ülkemizin kalkınmasını sağlamak için çalışıyoruz. Birileri bu yaptıklarımızdan kalkınmamızdan rahatsız olabilirler ancak biz bu fitnelere fesatlara fırsat vermeyeceğiz. Türkiye Suriye olmayacak. Allah'ın izniyle daha büyük Türkiye için kenetlenecek ve hedeflerimize adım adım yürüyeceğiz.

DİLOVASI'NDA GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUM
Bu hizmetler yerelde de devam ediyor. Kocaeli'de bu hizmetlerin en çok yapıldığı illerden biridir. Kocaeli halkıda bu yapılanları biliyor. Bizde Kocaeli halkının bize olan desteğini biliyoruz. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Kimi arkadaşlarımız yoluna devam edecek kimi arkadaşlarımızda dinlenecek. Ama kırgınlık dargınlık olmayacak. Bu bir bayrak yarışıdır. Kimse kızmasın darılmasın. Yerel seçimlerde Dilovası'nda çok güçlü bir destek bekliyorum. Ülkemizin birlik beraberliği kardeşliği ve kalkınması için Dilovası'nın AK Parti diyeceğine inanıyorum. İnşallah 30 Mart'tan sonra da Dilovası'nı daha güzel günlere hep birlikte taşıyacağız.

KÖMÜRCÜLER OSB'NİN KALDIRILMASI İÇİN ÜZERİME DÜŞENİ YAPARIM
Dilovası'nın Kömürcüler OSB ile ilgili sorunu bizlere de ulaştırıldı. Kocaeli Milletvekilimiz kardeşiniz Cemil Yaman bu konu hakkında gayretli çalışmalar içerisindedir. Konu Valimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve bölge milletvekillerimizin masasındadır. Halkımızın ve teşkilatlarımızın isteği üzerine burada ki sorunun ortadan kaldırılması için bizde üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız.

DERDİMİZ DİLOVASI'DIR
Programda son olarak konuşan Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise yaptığı açıklamada "Bizim için mevkilerin makamların olmadığını her zaman söylüyoruz. Bizim derdimizin davamızın bu millet olduğunu, söz konusu halkımız olunca gerisinin teferruat olduğunu her zaman dile getirdik. Ben bu kentin Dilovası'nın çocuğuyum. Ve ben Dilovası'nda yaşamaya devam ediyorum. Dilovası'nda yaşamaya da devam edeceğim. Hiçbir siyasi aktör AK Partililer kadar kendi hemşerilerini kendi insanlarını seviyor olamazlar. Hele hele bu adam Cemil Yaman ise benim kadar hiç kimse Dilovası'nı ve Dilovası halkını sevemez. Çünkü sizler beni buralara getirdiniz. Allah şahit olsun ki benim şehrimin kadınlarını ve çocuklarını, gençlerini ve yaşlılarını söz konusu bu şehrin menfaati olunca Allah şahit olsun ki bütün makam ve mevkileri ellerimin tersiyle iterim. Bu ülkenin bu şehrin bu halkın menfaati neyse onu önce biz yapacağız. Aziz milletimizin daha iyi yaşaması için çalışacağız. Bizim derdimiz Dilovası'dır.  Biz hiç bir zaman bu halka iki yüzlülük yapmadık. Yapmayacağız da.    

DİLOVASI DÜNÜN DİLOVASI DEĞİLDİR
Türkiye Macaristan Dostluk Gurup Başkanı olarak geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımızla birlikte Macaristan'a gittik. Ne kadar büyük bir ülke olduğumuzu orada daha iyi gördüm. Programa katılan tüm katılımcılar Türkiye'nin gücünden büyüklüğünden bahsettiler. Allah Cumhurbaşkanımıza sağlık sıhhat versin. Onun sayesinde ülkemize, Dilovamıza büyük projeler yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Dilovası dünün Dilovası değildir. Dilovası'nı AK Parti İlçe yaptı. Dilovası 2009 yılında AK Parti belediyeciliği ile tanıştı. O günden bu güne de AK Parti sayesinde çok güzel hizmetler yapıldı. Yapılmaya da devam edecektir. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, güvenlikte, alt ve üst yapıda, sosyal donatılarda birçok hizmetler yapıldı. Eksiklerimiz var mı var. Ama bu eksiklikleri en kısa sürede gidereceğiz. Dilovası'nın neye ihtiyacı varsa bu kadrolar yapacaktır.

KÖMÜRCÜLERE BİZ İZİN VERMEDİK
Kömürcüler OSB'nin yapılmasına kim izin verdi. Biz mi izin verdik. O matmazel gelip burada konuşuyor. Bizin dönemimizde sanayi alanına bir karış izin vermedik. Dilovası doydu. Çöp deponi alanını kaldıracağız dedik. hemen eylem yapmaya başladılar. Biz zaten kaldırılacak dedik ve kaldırdık. AK Parti kaldırdı. ,Onların böyle bir gücü yok. Yapılacaksa biz yaparız.

KÖMÜRCÜLER OSB KALKACAK
Ve bir kez daha diyoruz. Kömürcüler OSB kaldırılacaksa biz kaldırırız. Kömürcüler OSB çok büyük bir OSB değil. 22 tesis var. Taşınması zor değil. Ancak kazanılmış hakları var. Biz onlara zulüm etmeden konuşarak anlaşarak bu sorunu çözeceğiz. OSB'nin buradan taşınması için ne yapılması gerekiyorsa biz yapacağız. Biraz zaman zaman alacak ama kaldıracağız. Yer seçimi yanlıştır. Bunu her zaman dile getirdim. Biz inanmadığımız şeyleri söylemedik. Yemin olsun ki biz halkımızı aldatmadık. Halkımızı da aldatmayacağız. Halkımız ne isterse onu yapacağız. Biz halkımız bu milletimiz için çalışıyoruz.   
      
ŞOV YAPIYORLAR
Aslında bütün mesele önümüzde bir yerel seçim var. Amaçları oy devşirmektir. Bunun için benim mazlum halkımın yanındaymış gibi görünüyorlar. Ben Kömürcüler OSB için eylem yapan bütün gençlerimize saygı duyuyor ve onları tebrik ediyorum. Ama siyasi oy devşirmek isteyenleri, siyasi ranta çevirmek isteyenleri de kınıyorum. Dilovası dışından gelip burada şov yapamazlar. İnşallah bu konuyu Salı yada Çarşamba günü TBMM'de gündeme getireceğim. Bizim derdimiz halkımızdır. Biz derdimizi halkımıza anlatacağız. Yarın seçi sürecinde hep birlikte sahada alacağız. Teşkilatımız saha da olacak. İnşallah 30 Mart'tan sonra da Ali Toltar Başkanımız yada partimi kimi uygun görürse onunla yolumuza devam edeceğiz.

KANDIRMAYIN BU MİLLETİ
Şunu kimse unutmasın. Dilovası kanser ovası değildir. Dilovası yiğitlerin ovasıdır. Dilovası'nda hava ölçüm cihazları var. 24 saat canlı yayın yapıyorlar. Takip edin. Hiç bir zaman Türkiye ortalamasının üstünde değildir. Kandırmayın bu milleti. Dilovası ayakkabısını boyadığı insanı belediye başkanı ardından da milletvekili yapan insanlardır. Kömür tozundan kimse kanser olmaz. Kömür tozu kirletir. Ve Dilovası'nı kirletiyor. Biz bu kirliliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. İnşallah kaldıracağız."dedi.

SORULARI CEVAPLADILAR
Yaman'ın ardından dilek ve temenniler kısmına geçilen toplantıda Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve İlyas Şeker, AK Parti İl Başkan vekili Miktat Aydın, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve İlçe Başkanı Osman Akbulut, basına kapalı geçen kısımda programa katılan partililerden soruları aldılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği