Abdullah Eryarsoy istifa etti
Reklam

Abdullah Eryarsoy istifa etti

AK Parti İl Başkanlığı binasında açıklama yapan İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ''Başarılı ve şerefli bir dönemi geride bırakarak İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum'' dedi.

Abdullah Eryarsoy istifa etti

AK Parti İl Başkanlığı binasında açıklama yapan İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ''Başarılı ve şerefli bir dönemi geride bırakarak İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum'' dedi.

Abdullah Eryarsoy istifa etti
03 Mayıs 2019 - 16:11

Şemsettin Ceyhan’ın milletvekili seçimlerinde aday olmak için istifası ile boşalan AK Parti İl Başkanlığı görevine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Temmuz 2018 tarihinde atanan Av. Abdullah Eryarsoy, il binasında düzenlediği basın toplantısında, bugün itibariyle AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. AK Parti Genel Merkez yöneticilerinin ilimize gelerek il yöneticileri ile il başkanlığı konusunda görüşlerini alacağı öğrenildi. Eryarsoy, bugün basın toplantısı öncesi ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelip istifa kararını resmen açıkladı. Eryarsoy’dan boşalan İl Başkanlığı için Kocaeli eski milletvekili, İzmit Belediye Başkan adayı olan Sibel Gönül’ün yanı sıra, İzmit eski ilçe başkanları Hüseyin Yusuf ile Ali Korkmaz’ın adı geçiyor. İl Kadın Kolları ve İl Gençlik Kolları başkanlarının da genel merkez tarafından istifalarının isteneceği de partili kamuoyunda konuşuluyor.



BAŞARISIZLIK BENİMDİR

31 Mart seçimlerine ilişkin yapılan değerlendirmelerde İzmit Belediye Başkanlığını kaybetmenin sorumlusunun arandığını; teşkilatın başı olarak bu sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten Eryarsoy, “11 ilçede ve büyükşehir seçimlerindeki başarı hepimizin, İzmit Belediye Başkanlığı seçimindeki başarısızlık benimdir” dedi. Kuruluşundan itibaren millete hizmet yolunda, teşkilatlarda görev aldığını 2003 yılında il yönetim kurul üyesi olarak aktif göreve başladığını, teşkilatlarda; il yönetim kurul üyeliği, seçim işleri, halkla ilişkileri teşkilat ve siyasi ve hukuki işler başkanlıkları yaptığını belirten Eryarsoy, partide görev yaptığı süre boyunca ne milletvekilliği, ne belediye başkanlığına ne de meclis üyeliğine aday olmadığını, hep teşkilat kademesinde kalmayı tercih ettiğini söyledi.

KOCAELİ HALKININ TAKDİRİNİ KAZANMAYA AZMETTİM

İl başkanı olarak görev yaptığı süre içinde Kocaeli’de 2 seçimi teşkilatlarla birlikte yönettiğini belirten Eryarsoy şunları söyledi: “24 Haziran seçimlerini yüzde 58.9 gibi rekor bir oyla tamamladık. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde son dönemlerde yapılan en muhteşem mitinglerden birini yaptık. Büyükşehir ve 12 ilçede oylarımızı artırdık 11 ilçede ve büyükşehirde milletimizin teveccühü ile belediye başkanlıklarını kazandık. İzmit Belediye Meclisini çoğunlukla kazanmamıza rağmen maalesef belediye başkanlığını kazanamadık. Partinin kuruluşundan itibaren il başkanlığı yaptığım dönem de dahil olmak üzere kişisel çıkar, ikbal hesabı, hemşericilik, bölgecilik, adamcılık, ötekileştirme için değil, milletimize hizmet için gece gündüz inanarak çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. Siyaset yaptığım süre boyunca hesabi değil hasbi olarak Kocaeli halkının takdirini kazanmaya azmettim. Şahsım adına başarılı ve şerei bir dönemi geride bırakıyorum. Seçimlerde Kocaeli’mizi Marmara Bölgesi’nin en başarılı ili yapan teşkilatımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. Tüm Kocaelili hemşerilerimden helallik istiyorum. Seçim döneminde beni hiç yalnız bırakmayan, çalışmalarda bana güç ve moral veren eşim Özlem hanım, oğullarıma ve seçim çalışmalarından eksik olmayan kızıma hem teşekkür ediyor hem de kendilerinden helallik istiyorum. Haklarını helak etsinler.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe