9 günlük tatil başlıyor
Reklam

9 günlük tatil başlıyor

Günler önceden Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından çalışanların büyük bir kısmı yarın akşam sona erecek olan mesai ile yollara dökülecek

9 günlük tatil başlıyor

Günler önceden Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından çalışanların büyük bir kısmı yarın akşam sona erecek olan mesai ile yollara dökülecek

9 günlük tatil başlıyor
17 Ağustos 2018 - 09:27

Kurban Bayramı tatili öncesinde son iş günü olan yarının sonunda birçok vatandaş, ya kurbanlarını memleketinde kesmek ya da tatil yapmak için yola çıkacaklar.  Otobüs firmaları 10 Binin üzerinde ek sefer ile milyonun üzerindeki bir rakamla vatandaşlara ulaşım hizmeti verirken kendi araçları ile yola çıkacak olanlarda yollarda büyük bir yoğunluk oluşturması bekleniliyor. Uzmanlar trafik yoğunluğunun en az seviyeye inmesi ve olası kazaların yaşanmaması içinde gerekli uyarıları yaptı. Kurban Bayramı’nda birçok kişi akrabalarını veya ailelerini ziyaret etmeyi planlarken, birçok kişi de uzun bayram tatilini fırsata çevirerek seyahate gitmeye hazırlanıyor. Bayram öncesi trafiğe çıkacakların trafikten minimum etkilenmek için bugün öğleden önce veya 18 Ağustos Cumartesi günü ise öğleden sonra yola çıkmak gerektiği kaydedildi. 

ACELE ETMEYİN

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği, bayramda yolların kan gölüne dönmemesi için yola çıkacakları uyardı. Bayramı memleketlerinde ya da şehir dışında geçirmek isteyenler yine yolları dolduracak. Yola çıkmadan alınacak önlemler ise rahat ve huzurlu bir bayram geçirmek için hayati önem taşıyor. Yola çıkmadan araç bakımının yapılması gerekiyor. En önemli görev ise sürücülere düşüyor. Yola çıkacaklar kurallara uymalı ve yollarda dikkatli olunmalı. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkanı İhsan Memiş, "Acele etmemeleri, sabahleyin muntazam kahvaltılarını yapmalarını, uykularını tam almalarını ve mutlaka araçlarına bindikten sonra da emniyet kemerlerini takmalarını istiyoruz." dedi.

BUNLARA DİKKAT EDİN

Pek çok insan kendi kullandıkları araçlarla yola çıkacak.  Uzun yol demek farklı hava ve yol şartlarına maruz kalmak demek.  Bu nedenle araçların da buna göre bakımdan geçirilmesi gerekir. Az ya da çok, pahalı ya da ekonomik ama mutlaka bir şekilde uzun yola çıkmadan şu bakımları yapmanızda/yaptırmanız can güvenliğiniz için hayati önem taşıyor. Cam suyu fıskiyelerini  kontrol etmeyi  ve cam suyu eksikse tamamlamayı unutmayın. Bujiler kontrol edin, bu yakıt tüketimi açısından da önemlidir. Hava filtresi kontrol etmeyi ihmal etmeyin ve hatta gerekiyorsa değiştirin. Klima gazı bitmişse yeniletin. Direksiyon hidrolik yağına bakın. Akü başları kontrol edilmeli ve asit seviyesi ölçülmeli. Silecek lastikleri kontrol edilmeli, gerekirse değiştirilmeli. Elektrikli fanın devreye girme derecesi kontrol edilmeli. Radyatör iç temizliği kontrol edin. Devir daim pompası ve ilgili hortumlar eskimişse değiştirilmeli. Lastik havaları mutlaka kontrol edilmeli. Stepnenin de kontrol edilmesi gerekir. Motor yağı kontrol edilmeli, gerekiyorsa değiştirilmeli. Eğer hala yapmadıysanız Kışın nem aldığı için fren hidroliği mutlaka değiştirilmeli.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe