"2019 Türkiye’nin yılı olacak"
Reklam

"2019 Türkiye'nin yılı olacak"

Gebze Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu bugün görüşüldü ve 2019 yılına ilişkin bütçe karara bağlandı. Mecliste konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “2019 Türkiye’nin yılı olacak” dedi.

"2019 Türkiye'nin yılı olacak"

Gebze Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu bugün görüşüldü ve 2019 yılına ilişkin bütçe karara bağlandı. Mecliste konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “2019 Türkiye’nin yılı olacak” dedi.

10 Ekim 2018 - 08:20

Kent meydanında bulunan Meclis salonunda bugün gerçekleştirilen 2. Oturuma, Adnan Köşker başkanlık etti. Meclis toplantısında ilk olarak Gebze Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi belirlendi.  Buna göre Gebze’nin 2019 yılı bütçesi gelir ve gider olarak 448 Milyon TL olarak belirlendi. Mecliste CHP Grubu bütçe ve performans programına yönelik eleştirilerde bulundular. CHP’li meclis üyeleri bütçeyi ayakları yere basmayan bir çalışma olarak belirtirken, “Performans programına bakıldığına geçmiş yılların aynısı ve değişen tek şey bilançolar. Olduğumuz yerde sayacaksak neden performans programı var. Ülkemizde tasarruf yapılması gereken bir dönemdeyiz, acil toplanma alanımız bile yok. Ülkemiz deprem ve doğal afetlere sahip bir coğrafyada olmasına rağmen bu konuda belediye olarak eksiğiz. Geçen yıla oranla 100 Milyon artan bir bütçe önümüzde neye göre bu artış yapılmıştır?” eleştirilerinde bulundular. Bununla beraber Adnan Köşker kürsüden önemli açıklamalarda bulunurken, Kasım Ayı meclisinin 1 Kasım’da görülmesi karara bağlandı.

“İSRAF EDİLEN BİR TANE ARAÇ YOK”
Tasarruf tedbirleri hakkında da konuşan Başkan Köşker, “Bizim bütçemiz 448 Milyon TL ama göreceksiniz 2019 Gebze’nin ve Türkiye’nin yılı olacak. Şu anki dalgalanmayı 2000’deki krizle karşılaştırmayın Türkiye’nin alt yapısı ve enerji üretimi o zamankiyle aynı değil. Siz hep borçları görüyorsunuz ama Türkiye’nin kaynaklarını görmüyorsunuz, moralinizi bozmayın. Tasarruf açısından da Gebze Belediyesi bünyesinde israf edilen tek bir araç yok, bünyemizde bulunan araçların yedekleri olabilir, onlar da olağan şeyler zaten. Eğer sizin gördüğünüz bir israf durumu varsa bize bildirin hemen ilgilenelim” şeklinde konuştu.

İKİ YENİ PAZAR YERİ MÜJDESİ
Açıklamalarına Gebze gündeminden konularla devam eden Köşker, pazar yerlerinin sadece pazar olarak hizmet vermeyeceğini, vatandaşların hizmetine kültür, düğün salonu ve toplanma alanı olarak da kullanılacağını açıkladı. Köşker, “Pazarcılarımız bizlere teşekkür etti ve iki kat daha fazla iş yaptıklarını söylediler. Kapalı pazar yerlerinde problemler illaki olur ama yaşayarak karşılaşılan sorunları çözmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte zabıta ekiplerimizle sürekli denetimdeyiz, fırsatçılığa izin vermeyeceğiz. Bununla beraber Eskihisar Kalesi’ni, Anadolu Hisarı gibi bir yer yapacağız. Bununla beraber Kirazpınar ve Ulus mahallerinde de kapalı pazar inşaatına başlayacağız ve seçim beyannamesinde yer almayan birçok projenin altına imza attık” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU