2018 Dünya çocuklarını ağırlamaya hazır
Reklam

2018 Dünya çocuklarını ağırlamaya hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan ÇocukrnFestivali, bu yıl yine 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla 18-24 Nisanrntarihleri arasında yapıcak

2018 Dünya çocuklarını ağırlamaya hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan ÇocukrnFestivali, bu yıl yine 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla 18-24 Nisanrntarihleri arasında yapıcak

2018 Dünya çocuklarını ağırlamaya hazır
16 Nisan 2018 - 09:49

 Dünya çocukları; festival kapsamında 21-23 Nisan tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde 3 gün sürecek ‘’Spor ve Çocuk Oyunları’’ temalı fuarda eğlenceye ve maceraya doyacak. 41 ülkeden gelen çocuklarla evlerinde misafir olacakları Kocaelili yaşıtları, dünya kardeşliğinin temelini atacak.

FESTİVAL YİNE DOPDOLU

Dünya çocuklarının ülkemiz çocuklarıyla kardeşliğin en güzel örneklerini sergilediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde bu yıl yine zengin bir içerik Uluslararası Fuar Merkezi’nde çocuklarımızı bekliyor. Dünya çocukları ve Kocaeli’ndeki kardeşleri festival boyunca hem kardeşliğin en güzel paylaşımlarını yaşayacak, hem de kendileri için hazırlanan etkinlik alanlarında etkinliğin tadına varacak.

DÜNYA ÇOCUKLARINA ANNELİK YAPACAKLAR

Dünya çocukları her yıl olduğu gibi yine Kocaeli’de belirlenen okullardaki yaşıtlarının evlerinde kalacak. Kocaelili aileler, dünya çocuklarına annelik, babalık yapacak. 2/3 dolmadan keşkeğe, mancarlı pideden kebaba kadar Türk yemeklerini ve kültürümüzü öğretecekler.  GÖNÜLLÜ KÜLTÜR ELÇİLERİMİZ OLACAKLAR Dünyanın dört bir yanından gelerek festivale renk katan minik misafirlerimiz, burada kaldıkları sürece Türk insanının cana yakınlığını, misafirperverliğini, cömertliğini yakından görme imkanı bulacak. Ülkelerine döndüklerinde ise bizim gönüllü kültür elçilerimiz olacak. Bu büyük organizasyonda ailelerin yanında kalan çocuklar, Kocaelili çocuklarımızla ömür boyu kopmayacak bir dostluğun temellerini atacak. GELENEKSEL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ Misafir çocuklarımız, 17-18 Nisan tarihlerinde ülkemize gelmeye başlayacak ve belirlenen okullarda evlerinde kalacakları ailelere teslim edilecek. 19 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te Geleneksel Festival Korteji düzenlenecek. Ülkelerine özgü yöresel kıyafetlerle Saat Kulesi’nden korteje başlayan çocuklar, Yürüyüş Yolu’nu takip ederek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasına gelecek. Burada dünya çocuklarını Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu karşılayacak.

  FUAR 21 NİSAN’DA START ALACAK

Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın etkinlik bölümü, 21 Nisan Cumartesi günü Uluslararası Fuar Merkezi’nde başlayacak. Misafir grupların ulusal kıyafetleriyle gerçekleştireceği küçük sahne gösterilerinin ardından saat 14.00’te fuarın açılış programı yapılacak. Geleneksel çocuk oyunları ve spor branşlarının bir arada olduğu sporcu çocukların birlikte sergileyeceği koreografi, açılışa renk katacak. Ardından dünya çocuklarının yöresel oyunlarını sergileyeceği gala programına geçilecek.

ÇOCUK OYUNLARI

Macera alanında 3 gün boyunca birbirinden heyecanlı, zorlu ama bir o kadar eğlenceli parkurlar; Geleneksel Çocuk Oyunları alanında ise ip atlamak, sek sek ve mendil kapmaca gibi tüm çocukların asırlardır vazgeçilmez oyunlarıyla neşeli dakikalar çocuklarımızı bekliyor. Yine 3 gün boyunca  şaşırtıcı canlı heykeller festival alanında olacak. Ünlü sunucu Burak Sezen nam-ı diğer çocukların Burak ağabeyi, çocuklarla yapacağı yarışmalar ve şovlarla etkinliği daha da eğlenceli bir hala getirecek. Geleneksel ikramlarımız Osmanlı macunu ve pamuk şekeri her yıl olduğu gibi bu yıl da festival boyunca ücretsiz olacak.

SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM AKTİVETELERİ

Festival alanındaki Geleneksel Spor alanlarında; Etnospor, Geleneksel Okçuluk, Geleneksel Çocuk Oyunları, Macera alanlarında; İl Jandarma Komutanlığı, Matrak , akut 3/3 etkinlikleri yer alacak. Spor alanlarında ise Jimnastik, Eğlenceli Atletizm, Badminton, Kürek, Bowling, Masa Tenisi, Hokey, Dart, Mini Curling, Hemsball, Taekwando, Boks, Oryantiring, Bilek Güreşi, Sokak Basketbolu ve Eskrim bölümleri yer alacak. Özel etkinlikler de Decathlon, İpli Oyun Parkuru ve Şişme Oyun Grupları çocukları bekliyor.

FESTİVALİN EN DUYGUSAL ANLARI

Her sene olduğu gibi bu yılda festivalin en duygusal anları son gününde yaşanacak. 24 Nisan Salı günü dünya çocukları, evlerine dönmek için yanlarında kaldıkları Kocaelili ailelerden ayrılacak. Bir hafta gibi kısa zamanda ailelere ve beraber kaldıkları yaşıtlarına alışan misafir çocuklar ile onları uğurlayan Kocaelili aileler için gözyaşları sel olacak. Dünya çocuklarına annelik ve babalık yapan Kocaelili veliler ile misafir çocuklar tekrar görüşmek dilekleriyle vedalaşacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor