2017 Çayırova’nın dönüşüm yılı oldu
Reklam

2017 Çayırova’nın dönüşüm yılı oldu

Kocaeli’nin 2017 yılında tartışmasız en çok hizmet alan İlçesi oldu, Çayırova. Kültür Merkezleri, Kent Park, prestij caddeleri, alt ve üstyapı, spor ve sosyal alanda yapılan yatırımlarla Çayırova adeta yeniden inşa edildi.

2017 Çayırova’nın dönüşüm yılı oldu

Kocaeli’nin 2017 yılında tartışmasız en çok hizmet alan İlçesi oldu, Çayırova. Kültür Merkezleri, Kent Park, prestij caddeleri, alt ve üstyapı, spor ve sosyal alanda yapılan yatırımlarla Çayırova adeta yeniden inşa edildi.

2017 Çayırova’nın dönüşüm yılı oldu
23 Ocak 2018 - 11:33

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, göreve geldiği günden itibaren, Çayırova için gecesini, gündüzüne katarak çalıştı. Belediyenin mali yapısını düzeltirken, söz verdiği projeleri de bir bir hayata geçirdi. 3.5 yılda 15 yıla sığabilecek hizmetlere imza atan Demirci, Çayırova’da hayal olarak görülen dev yatırımlarla ilçenin cehresini değiştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi Hükümet ile kurduğu yakın diyalogla da dikkat çeken ve bunu ilçeye yatırım çekmek için avantaja dönüştüren Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, hizmetleri ve hedeflerini Kulis Dergisi’ne anlattı.

Çayırova Belediyesi 2017 yılını nasıl geçirdi?

2017 yılı Çayırovamız için tam anlamı ile yatırım yılı olarak geçti. Allah’a hamdolsun 3.5 yılda Çayırova için hedeflediğimizden fazlasını yaptık. Özelilkle 2017 yılı bizim açımızdan icraat yılı oldu. Alt yapı, üst yapı, sosyal projeler anlamında icraat yılıydı.  Kocaeli’nin en büyük kültür merkezlerinin inşaatının yükseldiği bir yıl 2017.  Büyük oranda da bitimine yaklaştık. Kent Park diye müthiş bir sosyal yaşam alanımızın inşaatının başladığı bir yıl. Her alanda bütün projelerin, icraatların yürüdüğü bu yolda en büyük adım attığımız bir yıl oldu. Zihnimizin arkasında, Çayırova’nın gece gündüz yaşayan bir şehir olduğunu görmek vardı. İşte yaşam şehri Çayırova`yı projelerimiz ile şekillendiriyoruz. 2017 yılı bu yolda Çayırova’nın koşmaya başladığı bir yıldı. Yani Çayırova fiziki anlamda en büyük dönüşümü 2017 yılında yaşadı.

2017’Yİ ÇAYIROVA’NİN HİZMET YILI OLARAK GÖRMEK MÜMKÜN MÜ?

Biz 2014 Mart’ta göreve geldik. 2014 yılında bir yandan mali disiplini sağlama çalışmalarını yürütürken diğer yandan ilçemizi 2023 yılına taşıyacak vizyon projelerin mutfak çalışmalarını yaptık. Sonrasında bu projelerin her alanda bazılarının başladığı, bazı projelerin bittiği, bazılarının devam ettiği onlarca projeyi yürüttüğümüz dolu dolu 3 yıl geçirdik. Artık yatırımlarımız gözle görünür bir hal almaya başladı. Çayırova `yı şöyle bir dolaştığınızda her cadde de her sokakta belediyenin yapmış olduğu hizmeti görebilirsiniz. Bir tesisi bir projeyi ya da üzerinde yürüdüğünüz yolu, prestijli bir caddeyi görürsünüz. Fatih Caddesi ve Yavuz Sultan Selim Caddesi gibi İstiklal, Uğur Mumcu ve Adnan Kahvaci Caddelerini bu yılın son günlerinde devreye koyduk. 3 bin 500 metre uzunluğunda çok büyük bir cadde. Fatih Caddesi’yle Karakol Kavşağı arasını bağladık. Çok büyük 8 adet cadde yapıldı. Bu caddelerin en önemli özelliği her türlü altyapısıyla tamamlanmış olmasıdır. Cadde hizmete açıldıktan sonra da tam anlamıyla bitmiş oluyor. Tekrardan kazımak yada o caddeyi bozmamak için bütün alt ve üst yapıları tamamlanıyor. 2017 çok çalıştığımız, çok ürettiğimiz bir yıl oldu.

KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK KÜLTÜR MERKEZİNİ İNŞ EDİYORUZ

Kültür merkezlerimiz içinde semt konakları var. Kültür merkezi işlevinin yanı sıra, içerisinde anne çocuk kulübü, bilgievi, gençlik merkezi ve spor merkezinin de olduğu bir kültür merkezi yapıyoruz. Kültür merkeziyle birlikte her mahallede semt konağımızı oluşturmuş olacağız. 5S diye formüle ettiğimiz 5 yeni semt konağımız var. Her mahalleye yapıyoruz. 600 metrekare tabana, 4 katlı yapıları oluyor. Bu yapılar 2000 – 2500 metre kare kapalı alanıyla içinde bulundurduğu muhtarlığı, sağlık ocağı, okul öncesine hitap eden anne çocuk kulübü, ilkokul ve  ortaokula hitap eden bilgievi, daha sonra üst tarafa yediden yetmişe anneye çocuğa herkese hitap eden gençlik merkezi, spor merkezi, sanat atölyeleriyle Türkiye `de bir model. Semt konağının Çayırova versiyonu bizimki orijinal. Bir yatırımı yapmadan önce analiz süreçlerini çok sağlam yapıyoruz. Yapacağımız yatırımlarla ilgili en son örnekleri inceliyoruz. Sonra kendi değerlendirmemizi yapıyoruz. Sonuçta Çayırova’nın ihtiyacına en iyi cevap verecek ölçekte ve işlevde olacak şekilde yatırımı hayata hızla geçiriyoruz. Olaya bakışımız bu şekilde.

GELECEĞİN ÇAYIROVASI’NI NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

Biz şuan 130 bin nüfuslu Çayırova`ya hizmet etmiyoruz. Ancak biz 250 bin nüfuslu Çayırova’yı gözümüzde canlandırıyoruz. Rüyasını görüyoruz. Projelerimizi 30 yıl sonra ki Çayırova’ya da hitap edecek şekilde inşa ediyoruz. Milli eğitime, sağlığa, spora ve kamuya kampüs olacak alanlar üretiyoruz. 10 yıl sonra 20 yıl sonra burada yapılaşma ve nüfus çok artacak. Buraya bir okul lazım dendiğinde, o alanlar hazır olmuş olacak. Kamu yatırımları yapmak için şimdiden yerler ayırıyoruz. Çünkü yoksunluğunu çektik. O anlamda planlama yaparken de, tesislerimizi tamamlarken de hep büyük düşünüyoruz ve hayata geçiriyoruz.

Şehrimizin sokaklarını kendi evimizin misafir odası gibi görüyoruz. Binlerce Çayırova’lıyı her gün evimizde misafir ettiğimizi düşünüyoruz. O yüzden nasıl evimizin misafir odasını her zaman temiz ve hazır tutuyorsak, şehrimizin sokaklarını da caddelerini de her zaman güzel tutmalıyız.

EĞİTİM KÜLTÜR VE SPOR YATIRIMLARINDA LİDERİZ

Aslında özellikle Çayırova 2017’de yapılan yatırımlarla Çayırova’ nın sanayi kenti kimliğine, eğitim, spor ve kültür şehri kimliğini de eklediği bir yıl oldu. Özellikle araştırmadım ama Çayırova’ya eğitim, spor ve kültür anlamında 110 milyonu bulan yatırım var. Bu yönüyle Türkiye çapında en çok yatırım yapılan 10 ilçeden biridir Çayırova. Büyükşehirle müthiş koordinasyonumuz var. Zaten 3,5 yılda bu kadar işin yapılmasının sırlarından birisi de Büyükşehir ve Ankara’yla mükemmel bir uyum içerisinde olmamızdır.

SORUNLARIMIZLA YÜZLEŞTİK

3,5 yılda hızla yol alıp bu dev yatırımları ilçeye kazandırmanın sırlarından bir tanesi de kronik sorunları halının altına süpürmeme ve o sorunlar ile yüzleşmektir. Yüzleştikten sonra zaten o sorunu bir şekilde çözüyorsun ya da çözüm yoluna koyuyorsunuz. Hastane de bu sorunlardan biriydi. Kent meydanı bu sorunlardan biri, Şekerpınar’da yıllardan beri süren kronik imar probleminin çözülmesi gibi sorunları çözdük ya da çözüm yoluna koyduk.  Çağdaşkent’te 7 yıldan beri cami sorununun çözülmesi. Bu da bir kronik sorundu. Hamdolsun çözdük. Kısa süre sonra açılışını yapıyoruz.

MALİ DİSİPLİN HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Biz göreve geldiğimiz de ilk icraat olarak Belediye’de mali disiplini sağladık. Kemer sıkmamız gerektiğinde bunu da yaptık. Atılım yapmamız gerektiğinde de bu hamleleri yaptık. Mali disiplin her şeyden önemli. Piyasada itibarınız güçlü değilse pazarlık gücünüzde sınırlı oluyor. Maliyetler artıyor. Mali yapınız güçlü ise bir yatırımı kaliteli ve uygun fiyatla hayata geçirebilirsiniz. Uygun rekabet koşullarını sağlayıp maliyetleri düşürme imkanına sahip olursunuz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe