"18 Mart dünyada eşine az rastlanır bir...
Reklam

"18 Mart dünyada eşine az rastlanır bir başarıdır"

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, 18 Mart Çanakkale zaferinin 104.yılı sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.

"18 Mart dünyada eşine az rastlanır bir başarıdır"

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, 18 Mart Çanakkale zaferinin 104.yılı sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.

16 Mart 2019 - 09:57

Kaymakam Güler mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin şanlı tarihinin en büyük kahramanlıklarından olan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin 104. Yılını kutlamaktayız. 18 Mart tarihi bizler için sıradan bir gün değildir. Kutsal vatan toprağımızı vücutlarını siper ederek koruyan ve kollayan bunun neticesinde şehadet şerbeti içerek şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın anıldığı ve duaların edildiği özel bir tarihtir.

“Yenilmez” olarak nitelendirdikleri, kullandıkları teknoloji, sayı ve silah gücü bakımından kat kat üstün olan itilaf devletlerinin ordusu, imanı ile vatanına sarılan Mehmetçiklerimiz tarafından bozguna uğratıldı. Dünyanın dört bir tarafından getirilen ve çeşitli milletlerden oluşan askerler Mustafa Kemal’in Başkumandanlığını yaptığı Mehmetçiklerimizin verdiği mücadele neticesinde yenilmiş ve bu savaş destanlaşarak dünya tarihine geçmiştir
.
Aziz Türk Milletimiz henüz 15 yaşında, kadın, erkek, genç-yaşlı demeden cepheye koşmuş aslan misali vatan toprağını kimseye çiğnetmemiştir. Bu ruhun temelinde ise kuvvetli bir iman, vatanseverlik ve cesaret yatmaktadır. Bir toplumun, bir milletin kaderinin değiştiği 18 Mart tarihi dünyada eşine az rastlanır önemli bir başarıdır.   

Bağımsızlığımızı, hürriyet ve özgürlüğümüzü bu topraklar üzerinde yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Milli mücadele yıllarından itibaren bu günlere kadar ülkemizin karşılaştığı her türlü tehlikede, şer odaklarının her türlü saldırısında içi iman dolu, içi vatan sevgisi dolu bir nefer ile karşı durduk. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Sakarya’da, geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız 15 Temmuzda hep aynı ruh hep aynı iman ile vatanımızı müdafaa ettik bu gün yine vazife düştüğünde ülkemize sahip çıkmak için kimse beklemeyecek ve üzerine düşeni yerine getirecektir.   

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakları yüceltmek ve al bayrağımızı dalgalandırmak için birlik ve beraberlik ile verilen onurlu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmaktır.
104. yıldönümünü coşku ile kutladığımız bu özel günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bize emanet eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe