1 Mayıs, Gebze’de kutlanacak
Reklam

1 Mayıs, Gebze'de kutlanacak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm yurtta olduğu gibi, Gebze'de de kutlanacak.

1 Mayıs, Gebze'de kutlanacak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm yurtta olduğu gibi, Gebze'de de kutlanacak.

1 Mayıs, Gebze'de kutlanacak
01 Mayıs 2019 - 08:49

İşçi ve emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Türkiye’de ilk olarak 1923 yılında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 22 Nisan 2009’da TBMM’de kabul edilen yasa ile resmi bayram statüsü kazandı. Emeğin ve emekçinin kenti olan Kocaeli, bu yıl iki ayrı 1 Mayıs kutlamasına ev sahipliği yapacak. Emekçiler bağlı oldukları sendikalarla alanlara gidip, 1 Mayıs coşkusunu en yüksek seviyede yaşayacaklar. İşçi ve emekçiler, 1 Mayıs’ta bayram coşkusuyla beraber yaşadıkları sıkıntıları da dile getirecekler. Öte yandan birçok sendikanın tercihi İzmit’teki Milli İrade Meydanı’nda buluşmak olurken, Gebze’deki programı ise Emek Partisi organize edecek.

TÜRK-İŞ SENDİKALARI İZMİT’TE
Gebze’de bulunan sendikalar bu yıl 1 Mayıs’ı ilçemizde kutlamayacaklar. DİSK’e bağlı sendikalar İstanbul Bakırköy’deki kutlamalara katılma kararı alırken, Türk-İş’e bağlı sendikalar ise Kocaeli’ndeki Milli İrade Kent Meydanı’nda kutlama kararı aldı. Öte yandan Hak-İş’e bağlı sendikalar ise Şanlıurfa’da yapılacak etkinliğe katılacak. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Gebze’de ise kutlamalar için Emek Partisi izin aldı.

SAAT 16.00’DA TRAFO MEYDANINDA
Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Gebze’de kutlama yapacak. Saat 16.00’da Gebze Eski Trafo Meydanı’nda toplanacak vatandaşlar buradan saat 17.00’da yürüyüş yaparak 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na gelecek. Gebze’deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katılacak. Yürüyüşün ardından kent meydana gelen kortej bir basın açıklaması yaparak, çeşitli etkinliklerle kutlamayı sonlandıracak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı