Yaz spor okulları…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Yaz spor okulları…

20 Haziran 2017 - 09:45

Okullar kapandı, henüz bize ulaşmamış olsa da, artık yaz ayları ve yaza dair etkinlikler start aldı.

Ramazan Bayramı bekleniyor, sonrasın da yaz takvimi ve etkinlikleri start alacak.

Yaz aylarının en çok ilgi çeken ve en çok konuşulan konusu da, her zaman yaz spor okulları olmuştur…

Belediyelerin ücretsiz olarak açtığı yaz spor okullarında, bölgemizde toplam on bin civarında çocuğumuz faydalanır.

Çeşitli spor branşlarında eğitimler verilir, kıyafetinden, eğitimcisine kadar tüm bu eğitimlerde ücretsiz olarak sağlanır.

Kimlerin eğitimci olduğu, aldığı paralar, malzemeler, malzemelere verilen paralar gibi konular dedikudu malzemesi yapılsa da, yaz spor okulları, hem çocuklarımızın eğitimi, hem yaz tatillerini değerlendirmesi, hem de sosyal olarak gelişimleri için önemli, gerekli ve yararlıdır.

Benim yaz spor okullarına ilişkinse tek itirazım ve beklentim, artık bu spor alanlarının mahallelerin tamamına yaygınlaştırılmasıdır.

Yani, her mahallede mutlaka bir spor tesisi olmalı, her mahallede ki eğitimler, mahallenin içinde verilebilmeli ve yazın belediye katkısı ile ücretsiz yararlanılan bu tesislerden, tüm yıl boyu yararlanılabilmeli.

Ve bu yaz spor okulları artık tamamen muhtarlarla birlikte tertiplenmeli…

Gebze’de, yaz spor okullarının çapı ve kapsamı genişliyor.

Artık, satranç Gebze’de yaz spor okulları içinde önemli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Çocuklarımızın zihinsel gelişimi açısından da satranç sporu en etkili ve gerekli olanlardandır diye düşünüyorum.

Binicilik ve yüzme sporları da var, bu yıl Gebze’de.

Bunlar güzel gelişmeler, ancak yine söylüyorum, 2023 hedefleyen, sanayi kenti, hızla büyüyen Gebze’de her mahalle de bir spor sahası görmek istiyoruz.

Ve yaz spor okullarına ilişkin her dönemde dile getirdiğimizi yenileyelim, 4 İlçe Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte iki ay boyunca, 10 bini aşkın çocuğumuz spor eğitimi alacak, bu eğitimleri kulüplerimiz ve antrenör arkadaşlarımız yakın takibe almalı ve bu çocukların içerisinde ki yetenekli sporcuları, bölgemiz sporuna kazandırmalıdır.

Bu okullar, bu anlamda çok önemli ve değerli fırsatlardır.

Belediyelerin ücretsiz yaz spor okulları, binlerci çocuğumuzu konuk ederken, her türlü sağlık koşulları göz önünde bulundurularak, eğitmenlerin yeterlilikleri, bir kriterden geçirilerek yapılırken, yaz döneminde 3-5 bin lira para alarak, özel yaz spor okulları açan yerlere de dikkat edilmeli.

Merdiven altı diye tabir edilen, yazın sırf para kazanmak amaçlı açılan yaz spor okulları, hem vatandaşın parasını alıp, hem de uygun olmayan eğitimler vermekte, bu duruma hem vatandaş hem de yetkililer dikkat etmeli.

YORUMLAR

  • 0 Yorum