Özışık haklı, Karabaca keyifli…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Özışık haklı, Karabaca keyifli…

03 Mayıs 2017 - 18:27

Bir çok başka gazetelerde de çıktı, AK Partili bazı belediye başkanlarının görevden alınarak, yerine meclis üyelerinden birisinin getirileceği.

Gazeteci Süleyman Özışık, bu konuda bir adım öteye giderek, Türkiye’de çok sayıda belediye başkanın görevden alınacağını yazdığı köşe yazısında Darıca Belediye Şükrü Karabacak’ın da ismini vermişti.

Bu kentte yaşayan bir gazeteci olarak ta, bizde aslında bu yazıya tepki göstermiş, içerlenmiştik.

Türkiye’de onca dibe vurmuş, hayal kırıklığı yaşamış ve yaşatmış, terör örgütü ile kol kola olmuş, AK Parti cephesinde de tepkilerin olduğu belediyeler var iken, ‘Özışık neden sadece Karabacak ismine yer verdi’ diye bir tepkimiz olmuştu.

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, bu haberleri yalanlarken, bu tür haberleri yapan gazeteler ve gazeteciler için yasal süreç başlatılacağını, Kocaeli’de ki tüm belediye başkanlarının referandum performansından memnun olduğunu söylemişti.

Ceyhan’ın, yasal süreç başlattık ve başlatacağız açıklamasından sonra, Darıca Belediyesi Basın Yayın Müdürü’nü arayarak, bu konuda Darıca Belediyesi’nin bir işlem başlatıp başlatmadığını sordum.

İzinde olan Basın Yayın Müdürü, bilgi alıp döneceğini söyledi ve aynen şu ifadeyi kullandı, “evet, yasal işlem başlatmışız”

Bilgi ve görüşüne baş vurmak için aradığım Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İl dışında olduğu için telefonuna ulaşamadım ve Basın Müdürü’nün ‘evet yasal süreç başlattık’ açıklamasını ‘doğru’ kabul ederek, konuyu manşetten haber yaptım.

Zaten, bu iddialar ve belediye başkanları ile ilgili haberler yapılırken, ‘bizim belediye başkanımızın’ isminin verilmesine de tepkiliydim.

Yasal süreç başlatılmasını da doğru kabul ettiğimden, köşe yazısı da yazmıştım.

Ancak, dün bir şok yaşadık, Karabacak, Özışık’ın yazdıkları ile ilgili tek yorum yapmazken, bizim haberimizi yalanlamış, hatta keyif yapmış, gülüp geçmiş.

Ben öncelikle okurlarımızdan özür dilerim, ‘yalan haber’ yapmışım.

Ancak, bizim mesleğin içinde ki herkes iyi bilir ki, basın yayın müdürlerinin, ‘araştırıp döneceğim’ diyip, sonrasında da verdiği her bilgi ‘doğru’ kabul edilir.

Aksini düşünsek, belediyeye dair yaptıkları her haber, verdikleri her bilgi ‘şüpheli’ ve ‘yalan’ olabilir ki, bu durum da gazetelerin, belediye basın yayını ile çalışması mümkün değildir.

Bu bizim okurlarımızla olan meselemiz.

Bu meslekte bazen böyle iş kazaları olabilir.

Ancak, asıl meselemiz olan Süleyman Özışık’ın kaleme aldığı yazısı, vahim bir durumdur.

Özışık, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak başta olmak üzere, bazı belediye başkanlarının görevden alınacağını iddia etmişti.

Karabacak, Özışık’ın bu iddialarına hiç cevap vermeyerek, bizim refleks gösterip, yaptığımız iyi niyetli ve ‘bizim başkanımızın’ hedef olarak gösterilmesine ilişkin değerlendirmelerimizi açık ve alaycı dille yalanlaması son derece vahim bir tablodur.

Bu şunu gösteriyor demek ki, Süleyman Özışık iddialarında haklı ve bu iddialar doğru, bu iddialara refleks gösteren biz suçluyuz.

Karabacak’ta sanırım Özışık’ın bu iddialarından en az zarar ile kurtulmak için, bizimle hiç görüşme gereği duymadan, açık dille bizi hedef yapmıştır.

Ne diyelim, herkes için hayırlısı olur İnşallah.

Bir kez daha, Darıca Belediyesi Basın Yayın Müdürü’nün verdiği bilgiyi ‘doğru’ kabul ederek yaptığımız haberden dolayı okurlarımızdan özür diliyor, bu haberin ve yazıların, ne gibi yaptırımı olacaksa da peşinen kabul ettiğimizi belirtmek isterim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum