Meydanlarda ki sesimiz de ‘il’ olsun!
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Meydanlarda ki sesimiz de ‘il’ olsun!

12 Temmuz 2017 - 09:43

15 Temmuz, yıl dönümünde bir haftaya yayılmış etkinliklerle anılıyor.

Gebze’de Pazar gününe kadar ve devam edecek ‘demokrasi nöbetleri’ ile artık meydanda.

Şehitlerimiz için meydandayız, Vatan’ı için canını hiçe sayan kahraman insanlarımızı anacağız, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet eden şer odaklarına bir kez daha kararlılığımızı, birlik-beraberliğimizi, gücümüzü göstereceğiz.

Gebze, 15 Temmuz’un yaşandığı o ihanet gecesi ve sonrasında da meydanlara, demokrasisine sahip çıktı, yıl dönümünde de eminim ki çıkacak ve meydanları dolduracaktır.

Gebze, olarak bu kez meydanlar da İl Talebiyle yer almalıyız.

Çünkü, bu İl meselesi, Gebze’nin Milli meselesidir.

Gebze’nin İl hakkıdır ve Gebze’nin kurtuluşu için İl olması kaçınılmazdır.

Kent olarak, OSB’leri, potansiyeli, konumu vs bir yana Kocaeli’nin sömürüsünü yeteri kadar yaşadık, artık yeter diyerek, İl hakkımızı en yüksek sesle dile getirmeliyiz.

15 Temmuz nasıl ki, Ülkemiz’in Milli meselesi, Halkı’mızın iradesi ise Gebze’de en önemli Milli sorunu olan İl konusunda iradesini ortaya koymalı.

Hem de, eylemsel ve somut olarak İl isteğini haklı gerekçeleriyle ortaya koyabilmeli Gebze.

15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda Gebze şehitlerine saygısını gösterip, Vatan’ın FETÖ’cü ihanet şebekesi tarafından ele geçirilmesine nasıl karşı koydu ise Kocaeli’nin sömürüsüne de artık karşı koyabilmeli.

Elbette sosyal medya hesaplarımızdan il talebimizi haykırmamız, 82 plakasına sahip çıkmamız, paltform kurmamız, Gebze’nin İl olmasını her alanda talep etmemiz önemli ama bunu artık somut eyleme dökme zamanı geldi.

Ben özellikle Eskiçarşı’dan bu konuda samimi adım bekliyorum, sosyal medya hesaplarında ki, talebi meydana taşıyacak önemli bir güç olduğunu düşünüyorum, Eskiçarşı’nın.

Gebze’nin İl olması, kentte yaşayan herkesin yararına, herkesin ortak kazancı ve çıkarı olacaktır ama sporumuzun, sanatımızın gelişmesi açısından fazladan öneme sahiptir diye düşünüyorum.

Evet, Gebze bir kez daha meydanlarda, şimdilik gece programları ile meydanlara iniyor Gebze, yeniden başlayacak demokrasi nöbetlerinde de Gebze gücünü, etkisini gösterecektir.

Fakat, bu kez meydandan Gebze’nin İl hakkının verilmesi için de sesimizi yükseltmeliyiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum