Mehmet Hilal Kaplan’ın düğünü..
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Mehmet Hilal Kaplan’ın düğünü..

05 Aralık 2016 - 10:37

Bir insanın en mutlu günü olsa gerek, çocuklarının mürvetini görmek.
Gebze’de spor ve siyasi çevrelerin yakından tanıdığı bir isimdir Dr. Mehmet Hilal Kaplan.
Bir dönem Milletvekilliği yaptı, Gebze’de Belediye Başkanı adayı oldu.
Geçtiğimiz hafta sonunda oğlu Onur’u evlendirdi.
Holidaynın Otel’de ki nikah merasimi, sadece bir düğün değil, bir duruşun yansıması idi.
Mehmet Hilal Kaplan, dik duruşu, yarım asıra sığan muhalif kimliğinin yanı sıra insan ilişkileri ve beyefendiliği ile de hafızalarda yer edinmiş bir isim.
Bu yüzdendir ki, oğlu Onur’un nikah şahitleri arasında, Bakan Işık, AK Parti’li Belediye Başkanları ve Milletvekilleri vardı.
Nikahı, Büyükşehir Belediye Başkanı kıydı.
Milletvekili olduğu dönemde, bu isimlerin bölgede, yaptığı her hizmeti, (Kendisine yanlış gelenleri) basın yoluyla eleştirmiş, muhalefet etmiş, meclise taşımıştır.
Ancak, bunu yaparken, ölçüyü hiç kaçırmamış, yanlış olduğuna inandığına muhalefet ederken, hep doğru bir dil kullanmıştır.
Bu nedenledir ki, oğlunun düğün töreninde, bakan dahil, iktidarın bölgede ki tüm üst düzey temsilcileri yerlerini almıştı.
Hatta, Mehmet Hilal Kaplan’ı kişisel olarak tanıdıklarını düşünmediğim, AK Parti İl Başkanı ve Dilovası Belediye Başkanı da Kaplan’ı mutlu gününde yalnız bırakmamıştı.
Nikahın kıyıldığı alanda, belediye başkanları, muhalefet ve iktidar milletvekilleri, bakan birlikte idi.
Bu fotoğraf, bir STK başkanının, bir muhtar yada bir basın mensubunun düğününde olsa normal karşılanabilirdi.
Ancak, bu fotoğrafı CHP’nin eski Milletvekili’nin yakalamış olması önemli bir durumdu.
Büyük bir kalabalık katılmıştı Kaplan’ın oğlunun düğününe..
Otel’in kokteyl salonu, bir düğün merasimine değil, sanki bir toplantıya ev sahipliği yapıyordu. 2 saatlik tören boyunca, salonda ayakta duracak yer yok gibiydi. 
Yarım asırdır bayrağını taşıdığı CHP’de üst düzey bir katılım göstermişti. Genel Başkan Yardımcısı ile Milletvekilleri de yerlerini almıştı, İl ve İlçe yöneticileri ile birlikte. 
Ancak, iktidarın Bakan düzeyinde temsil edildiği CHP’lı Kaplan’ın bu mutlu gününde CHP’nin de Genel Başkan düzeyinde yer alması daha anlamlı olurdu diye düşünüyorum.
Kendi içinde muhalefete ve kendisinden olanı eleştirmeye ayrı bir merakı olan CHP, Kaplan’ın oğlunun düğününe iktidar mensuplarının yoğun ilgisini dahi eleştirip, olayı biraz daha ileriye götürüp, karalamaya kadar taşıma girişiminde bulunsa da, bu fotoğrafı oluşturan Kaplan, geniş kesimlerden, taktir toplamıştır.
Onur ve Buse’ye bir ömür boyu mutluluklar dilerken, mevki makamların geçici olduğunu, bulunduğu makamda görevini layıkıyla yaparken, bir hoş seda bırakmanın ne denli önemli olduğunu bu törenle bir kez daha anladık.
Dr. Mehmet Hilal Kaplan, CHP’de Vekillik görevini yaparken, hoş bir seda bırakmış olmalı ki, iktidar Bakan, Başkan ve Vekilleri ile bu özel günde tam kadro yerini aldı.
Görev yapan ve yapacak olanlar da bu fotoğrafa bakarak, gerekli dersleri çıkartmalı diye düşünüyorum.
Bu düğün ile ilgili Mehmet Hilal Kaplan ve Kaplan Ailesi’ne yapılacak en haklı ve ciddi eleştiri şu olurdu, “hani davul-vurna, halay olmadan düğünün anlamı olur mu?” Sanırım bu eleştiriyi de aile ve çok yakın çevre yapıyordur. Kaplanlar da artık bu eksiği bir şekilde telafi ederler

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum