Kocaelispor…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Kocaelispor…

20 Ekim 2016 - 10:29

13 Kasım’da 800 bin euro ödenmezse 6 puanı silinecek, bir sonraki tarihte de ödeme yapılmazsa, amatöre düşecek.

Kocaelispor uzun süredir bu sıkıntılarla boğuşuyor. Geçmişten gelen sıkıntı, bir türlü bitirilmediği için, sürekli yeşil-siyahlı ekibin önüne geliyor bu problemler.

Türk Futbolunun önemli figürlerinden birisidir Kocaelispor.
Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Avrupa’da Ülkemizi temsil etmişliği var.

Kötü yönetildi, art niyetli insanların eline düştü, bugün küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya.

Esas ta sahipsiz bırakıldı Kocaelispor, kaderine terk edildi.

Öyle olmasa başarıların ard arda geldiği sezonlarda, bu kadar batağa girermiydi?

Kocaeli kentinin ismini taşıdığı için kenti yönetenlerin hep destek olduğu bir takımdı. Batağa düştüğü dönemde de bizzat Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi katkısı olmuştu.

Kocaelispor ile ilgili Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun tarihi yorumudur, “Belediye Başkanı olarak, en çok üzüntü duyduğum şey Kocaelispor’a verdiğimiz paralardır”

Sonrasında, Kocaeli Birlikspor’a daha büyük paralar kaptırıldı. Bu Birlik meselesi, başka bir konu. Ama orada da büyük hatalar var.

Kenti yönetenlerin para vermesi değil, sahip çıkması önemliydi.

Ne yazık ki, Kocaeli’yi yönetenler, Kocaelispor sahip çıkamadı. Hakkını teslim etmek zorundayız, Sefa Sirmen sonrası Kocaeli’nin markası, Türk Futbolu’nun efsane ekiplerinden birisi Kocaelispor kaderine terk edildi.

Soydu-soğana çevirdiler Kocaelispor’u, batağa sürüklediler. Hapiste yattılar ama bunlar yeterli değildi, kentin takımına ihanet edildi, kent bu insanlara daha ağır cezalar vermeliydi.

Gelinen noktada kenti yönetenler ısrarla Kocaelispor’a sırtını dönüyor.

Oysa, Kocaelispor kentin markasıdır.

Sevenleri var, gönlünü vermiş, uğrunda ölecek gençleri var.

Kocaelispor, şartlar, koşullar öne sürerek değil, sadece Kocaelispor olduğu için sahip çıkılmalı.

Bakın Gebze O’nu yapıyor.

Daha geçtiğimiz sezon Gebzespor ile Kocaelispor aynı grupta mücadele ederken, Gebzespor’u basite alan, yorumları ile tahrik eden ve Hereke-Demir’i sahiplenirken, Gebze’yi dışlayan o köşe yazarları bugün ne hissediyor bilmiyorum.

Sosyal Medya, Kocaelispor’a destekte birleşirken, ilk adım Eskiçarşı’dan geldi.

İlker Çakır’da, destek kampanyasına katkı sundu.

İlker Çakır isminden söz etmişken, Gebzespor Başkanı olduğu ilk günden itibaren, “borçlarını temizleyip, takımı düze çıkartmalıyız, aksi halde şampiyonluklarında anlamı yok” diyor.

Bunu dediği günlerde çok yakındık ve kendisine, “başkanım tamam borçlar da, önce şampiyon olalım camia ayağa kalksın” tavsiyelerim olmuştu. Şimdi daha iyi görebiliyorum ki, İlker Çakır ‘önce borçlar’ derken daha haklıymış.

Ve Gebzespor, Gebze.

Kocaeli’nin her anlamda görmezden geldiği, hep aşağı doğru çekmek istediği bir İlçe oldu. Hep başarısız olması istenen takım oldu.

Kocaelispor’un iyi olduğu dönemde de, Kocaeli Birlik faciasını bu kentin başına bela ettikleri dönemlerde de, parayı Gebze’den topladılar. Gebzespor’u yok saydılar.

Ama bugün Gebze, Gebzespor, Kocaelispor için ayakta.

Buda Gebze’nin farkı ve güzelliği olsun…

YORUMLAR

  • 0 Yorum