Işık gider mi?
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Işık gider mi?

26 Nisan 2017 - 09:46

Kendisine ‘Gebze’nin Milletvekili’ demişti, Milli Savunma Bakanı sayın Fikri Işık.

Gerek, Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanlığı sürecinde, gerek Milli Savunma Bakanlığı, gerekse de Milletvekilliği yaptığı süreçte, Sayın Işık, bunun tam karşılığını vermiş bir isimdir.

Gebze’ye kazandırılan Olimpik Yüzme Havuzu, eğitim yuvaları, gençlik merkezleri ve sağlık kuruluşları ile Fikri Işık, ‘Gebze’nin Milletvekili’ tanımının tam karşılığını vermiştir.

Dün Hannover Kenti’nde ki Fuar’da tanıtımı yapılan Silikon Vadisi ve Osmangazi Köprüsü,  sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın en önemli yatırımları arasındadır.

Bilişim Vadisi’nin Gebze’ye kurulmasının bizzat belirleyeni, karar verenidir, Osmangazi Köprüsü’nde ise mutlaka emekleri vardır.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınıp, Milli Savunma Bakanı olduğunda, bu durumu biraz buruk karşılamıştık, Milli Savunma Bakanlığı’nı, temsili, bir protokol bakanlığı gibi algılıyorduk.

15 Temmuz hain kalkışma ve sınır dışı operasyonları ile başlayan süreçte, TSK’nin tamamen Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması ile bu bakanlık, bir anda İçişleri ve Dışişleri gibi bakanlıklardan daha önemli ve öncelikli bir bakanlık oldu.

Fikri Işık’ın, çapı, kapsamı ve Ülke için önemi büyüyen Milli Savunma Bakanlığı’nı sürdürmesi ve başarılı bir şekilde görevini yapıyor olması, bizleri de mutlu etmiştir.

16 Nisan Referandumu sonrasında, bir erken seçim ihtimali oldukça zayıf.

Erken seçim olsa dahi, en erkeni 1 yılı aşkın süreden sonra olur.

Ancak, yeni sisteme geçişte, Cumhurbaşkanının yeniden partili ve partinin genel başkanı olması ile bir kabine değişikliği kaçınılmaz gözüküyor.

MYK’da ve kabinede ciddi değişimlerin olacağı kesin gibi.

Bizi bu değişiklikte en çok ilgilendiren konu ise Milli Savunma Bakanı, Gebze’nin Milletvekili Fikri Işık, bakanlık koltuğunu koruyacak mı?

Siyasette, bazı şeyleri kestirmek artık öyle imkanız hale geldi ki, bu nedenle yapılacak kabine değişikliği ne zaman olur? Kimler değişir? bilmek mümkün değil.

Ancak bildiğimiz bir gerçek var, kabinenin en başarılı bakanlarından birisi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tır.

Bakanlık’tan ayrılması Kocaeli siyasetini büyük ölçüde yeniden dizayn edecektir ve ciddi sorunları da getirecektir.

Ama hepsinden önemlisi, Gebze adına ciddi bir kayıp olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum