GTÜ’ye saldıran Gebze düşmanları…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

GTÜ’ye saldıran Gebze düşmanları…

13 Temmuz 2017 - 11:07

Gebze Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin göz bebeği kurumlarından birisi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.

Sanayi Kenti Gebze’de, Sanayi ile Üniversite arasında oluşturduğu iş birliği…

Savunma Sanayi’ne sunduğu katkı ve özellikle de eğitim alanında ki hızlı yükselişi ile dikkat çekiyor Gebze’nin Üniversitesi…

Birincilikler, dereceler, örnek projeler peş peşe geliyor.

Genç, İdealist, çalışkan, başarılı hepsinden de önemlisi Vatanperver, Milletine bağlı bir rektöre sahip GTÜ.

Rektörümüz Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze’nin Üniversitesi’ni Gebze ile buluşturan, toplumsal olaylara karşı duyarsız kalmayan bir eğitim yuvası haline getirdi.

Tüm yıl süren sosyal ve sportif etkinlikler yapıyor GTÜ.

Yaz Spor Okulları yapıyor.

Sosyal mekanlarını, yaptığı tüm faaliyetleri Gebzelilere açmış durumda.

Sosyal, sportif ve eğitim alanında hızla yükselişe geçen, Gebze’ye değer katan, Türkiye’de adından söz ettiren Gebze Üniversitesi elbette ki birilerini rahatsız ediyor.

Biz Gebze’nin çok sayıda düşmanı olduğunu biliyorduk, Gebze’nin gelişmesinden, güzelleşmesinden, büyümesinden, bugün yüksek sesle İl olma talebeni dile getirmesinden rahatsız olanların varlığını iyi biliyorduk.

Gebze’ye değer katan GTÜ’ye saldırmalarını da aslında beklenen bir gelişme olarak görüyorduk.

Rektörümüzü hedef alarak, aslı astarı olmayan bilgilerle, Haluk Görgün’ün, KHK ile FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edilmiş bir ismin GTÜ’de çalıştırıldığı yalanını üfledi, kanatsız kuşun birisi…

Kocaeli basını atladı elbet bu yalanın, asılsız iddianın üzerine, çünkü hedeflerinde GTÜ rektörü değil, Gebze’ye değer katan bir kurum vardı.

Asıl hedefleri de Gebze’yi karalamak, bu yükselişe akılları sıra ‘ayar’ çekmekti.

Olayın aslında da şu vardı, KHK ile ihraç edilmiş bir isim GTÜ’nün Gebze’nin çocukları için açtığı sportif faaliyetlerinin içinde görev almıştı.

Yarı ücretli, yarı gönüllülük temelinde, GTÜ ile kurumsal hiçbir bağı olmayan kişilerde burada çalışıyordu.

O şahısta, 3 günlük bir çalışmanın sonunda, bizzat rektör Görgün tarafından fark ediliyor ve anında görevine son verilerek, bu konuda hatası olanlar da gereken dersleri alarak, faaliyetlerine devam ediyordu.

2017 Ocak ayında yaşanıyordu bu talihsiz olay.

Evet, GTÜ gibi bir kurum, Haluk Görgün gibi Vatansever bir Rektör, kurumunda böylesi bir eksikliğe müsaade etmemeliydi ama şu var ki, GTÜ’yü sadece kurumsal yapısı içinde, sade bir eğitim kurumundan ziyade, kentle buluşturan, kente hizmet eden bir kuruma dönüştürdüğünüzde, kontrol alanı biraz zor olabiliyor.

Ama böylesi bir hatayı, ‘rektör FETÖ’cüyü işe aldı’ gibi yorumlamak, ayıbın, ahlaksızın zirvesi ve hepsinden önemlisi açık Gebze düşmanlığıdır.

GTÜ’nün 15 Temmuz reaksiyonunu ve rektörümüz sayın Haluk Görgün’ün, bu yapı ile rektör olurken ve olduktan sonra nasıl mücadele ettiğini kamuoyu iyi biliyor.

GTÜ Senatosu olarak ta, dün bir bildiri yayınlandı ve toplu olarak şehitlik ziyaret etti, rektörün ve GTÜ’nün 15 Temmuz tavrını merak edenler, bu bildiriyi bir kez daha dikkatlice okusunlar, tabi niyeti  iyi olanlar…

Gebze düşmanları, doğal ve tabi olarak Gebze için olumlu işler yapan, Gebze’ye değer katanlara fütursuzca, ahlaksızca saldırmaya devam edecek, o bildiriden de hiçbir şey anlamayacaktır…

YORUMLAR

  • 0 Yorum