GTO, sahaya indi…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

GTO, sahaya indi…

05 Haziran 2017 - 10:43

Nail Çiler Başkan olduktan sonra zaten hep sahadaydı.

Gebze’nin İl olmasının yolunun da Gebzespor’un başarılarından geçtiğini söylemişti, yıllar önce…

Zaten, her dönem maçına, genel kuruluna, toplantısına, yemeğine, etkinliğine katılmaya özen gösteriyordu.

Başkanı olduğu Gebze Ticaret Odası da, Gebzespor konusunda her zaman sorumluluk aldığını, almaya hazır olduğunu açıklamıştır.

Şimdiye kadar ki sorumluluk hep belli bir seviyede idi, ‘Belediye, Kaymakamlık, Valilik varsa, bizde varız’, ‘Gebzeli harekete geçsin, biz hep varız’ gibi…

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda ise GTO, Gebzespor için daha fazlasını yapacağını gösterdi, yani bunun izlerini verdi.

2 hafta spor kamuoyunu oylayana, ‘olduk, olacağız, oluyoruz’ modundaki Sadık Güvenç ve Hüseyin Kurt, genel kurula dahi gelmedi.

İkinci oturum olduğu için mevcut yönetim devam edecekti, içerisindeki görevlendirme değişebilirdi, İlker Çakır bırakma kararı almıştı, kararı kesindi, Nail Çiler, teşvik ve önerisi ile Yusuf Öztürk’ün başkanlığı devir almasını ve önümüzdeki süreci yönetmesini istedi.

Öztürk’te Nail Çiler’in, bu olumlu tavrı karşısında kolları sıvadı.

Şimdilik, mevcut yönetimin içinde başkan olarak devam edecek ama genel kurul yapma, kadrosunu yenileme şansı da var, hatta şuan mevcut yönetim içinde başkanlıkta el değiştirebilir, öyle bir süreç yaşanacak.

Bizim bu sürece dair gördüğümüz en önemli şey ise GTO’nun aktif olarak sahada olacağı.

Ben, Gebze’de Nail Çiler Başkanlığında ki GTO’nun, Gebzespor’u üst liglere taşıyacağına inananlardanım, sanayi kenti Gebze’de GTO, Gebzespor’u borçlarından da arındırır, tesiste yapar, üst liglere da taşır, hem de başka hiçbir kuruma ihtiyaç duymadan.

Önümüzdeki günlerde, Gebzespor içinde aktif bir GTO etkisi göreceğiz gibi.

Gebze Belediyesi’nin bu süreçte ki yeri ve tavrı ne olur?

Kurt ve Güvenç, son anda vaz geçmemiş olsa Gebze Belediyesi’nin desteği ilk günden her iki isminde önüne serilecekti.

Yusuf Öztürk’e aynı destek olur mu? Bence olmalı ve olacaktır da.

Ama benim edindiğim izlenim, Gebze Belediyesi öncelikli olarak beklemeyi tercih edecektir, Öztürk, elini cebine atarak, takım kurma, yol olma konusunda mesafe kat ettikçe Gebze Belediyesi desteği de gelecektir.

Gebzespor pek tabi Yusuf Öztürk ve Ticaret Odası katkısı ile yürür ve başarılı olur.

Fakat bu işler, Gebzespor Genel Kurulu’nda yapılan hesaplar gibi olmaz…

Nasıldı o hesaplar ve bugün herkesin yaptığı matematik, şimdi belediyeden 1 milyon geliyor (süper) İlker Çakır 300 bin verecek (dediyse verir) GTO kendi imkanları ile 300 bulur (ceplerinden verirler..Verirler ne var ki..) Kombine, reklam geliri 400 bin (en az o kadar toplanır) yani başladığımız gün 2 milyon var.

2 Milyon BAL’da şampiyonluk için ideal ve iyi bir bütçedir, bu parayla bu ligde şampiyon olunur.

Yapılan hesaplarda da işe başlarken, 2 milyon cepte, geriye kalan şey emek, çaba samimiyet ve iyi niyetli yöneticilik.

Fakat ben 30 yıldır bu camiaların içindeyim ve bu hesapların hiçbir zaman tuttuğuna şahit olmadım.

Genel Kurul’da, kahvede, sokakta kimin ne hesap yaptığına bakmaksızın, Yusuf Öztürk, kalemi kağıdı eline alıp, kendisi ve Gebzespor için en doğru hesabı yapmalıdır.

Atılmış bir adım da yok, geç kalınmış bur durum da, alınmış bir sorumlulukta, Öztürk, hesabını iyi yaparak, yol haritası oluşturmalı…

YORUMLAR

  • 0 Yorum