Gebzeli Gazetecilerin kongresi…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Gebzeli Gazetecilerin kongresi…

13 Mart 2017 - 09:08

Gebze’de basın emekçilerinin bir arada, dayanışma içinde olması, hiç değilse arada bir toplanıp, hasbihal edebilmesi için yaklaşık 12 yıl önce temeli atılmış bir oluşum.

Mustafa Aslan ve Levent Altun gibi isimler öncülük etmiş daha ilk yıllarında aktif içinde bulunup, kahvaltılı toplantılar, basın çalışanları adına ‘neler yapabilirizi’ konuştuğumuz bir oluşumdu.

Son derece samimi, sıcak bir oluşumdu ve Gebze’de tüm basın çalışanlarını kucaklıyordu.

Murat Dağdeviren altın yıllarında, bu oluşuma da el attı, ‘abi’si sarı Bülent ile birlikte..Ve oluşumun adı, Marmara Gazeteciler Derneği (MAGDER) olarak değiştirildi.

Murat ve Uğur Saray’ın hakimiyetinde ki Gebzeli Gazetecilerin Birliği, neden MAGDER oldu? Altında ne gibi planlar vardı? Bunların artık bir hükmü yok.

İltifat Necefli ve Uğur Saray’ın ‘abileri’ Bülent’in güdümünde çalışmaları oldu, çünkü Murat’ta artık ‘abi’ olmuştu.

MAGDER ile kendisi uğraşamazdı!..

Sonrasında Ahmet Oğuz’a kaldı ihale ve Gebzeli Gazetecilerin birliğini korumak adına uğraştı, didindi.

Gebzeli Gazetecileri, etkinliklerde buluşturdu, Kartepe gezisi yaptı, dernek kurdu, ihtiyaç sahibi gazetecilere destekler sağladı.

MAGDER isminin bu oluşuma verilmesinin altında sinsi bir plan vardı ama artık bu sinsi planlamadan da kurtuluyor, Gebzeli Gazetecilerin birlikteliği..

Ahmet, 2 yıl kadardır, kişisel çabaları, Belediyelerin küçük destekleri ile Gebzeli Gazetecileri bir arada tuttu.

Şimdi, Gebzeli Gazetecilerin aktif birlikteliği için köklü ve büyük bir adım atılıyor.

Bir kere, gizli-saklı birliktelikten kurtulup, Gebzeli Gazeteciler, büyük bir kongre yapıyor.

Bugün Gebze Kültür Merkezi’nde yapılacak genel kurul ile birlikte, Gebzeli Gazeteciler’in birliği ve hedefleri kamuoyu ile paylaşılıyor.

Ve büyük bir sinsi hesap tarihe karışıyor, MAGDER ismi tarih olup, birliktelik, Gebze Gazeteciler Derneği adıyla yoluna devam edecek.

Tabi ki, bu birliktelik, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nı tam ve bütün olarak içine alarak yoluna devam ediyor.

Zaten, bizim hiçbir zaman hiçbir koşulda Gebze’yi, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndan ayırdığımız yoktu, bundan sonra ki süreçte de bu birliktelikte hiçbir zaman ayrılık olmayacak.

Ahmet Oğuz başkanlığında ki yeni adıyla Gebze Gazeteciler Derneği, 7 günlük gazetenin sahiplerinin aktif yönetime katılımı ile güçleniyor.

Gebze bölgesinde ki gazetelerin ve gazetecilerin özlük hakları için mücadele edecek olan dernek, aynı zamanda önüne bölge adına önemli bir hedefte koymuş durumda, bu birlik 7 günlük gazete ve mevcut yönetimi ile Gebze’nin İl olması içinde aktif çalışma yürütecek.

Başka sorunlarımızda var elbet, başka sıkıntıların da çözümünde söz sahibi olmayı hedefliyor ama öncelik Gebze’nin Büyükşehirli İl olması olacak.

Ve bugün Gebze’de Gazeteciler adına önemli bir genel kurul toplantısı yapılacak.

Atılacak adımlar heyecan veriyor, bugün yapılacak genel kurul bunların başlangıcı ve ilk adımı olacak.

Genel Kurulumuzda ve birlikteliğimizde buluşmak ümidiyle…

YORUMLAR

  • 0 Yorum