Gebze’nin projeleri ve Gebzespor…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Gebze’nin projeleri ve Gebzespor…

15 Haziran 2017 - 10:37

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, basın mensuplarını sahur programında ağırladı, Eskihisar’ın eşsiz güzelliği içinde ki sahur da, Köşker, basın mensuplarını heyecanlandıran, Gebze’yi markasına değer katacak projeleri bir bir sıraladı.

Tüm yaz boyunca anlatılacak, birkaç kitapçık olacak, her biri büyük önem taşıyan projeler anlattı, Köşker…

Büyük kısmı tamamlanan ve birkaç tanesi proje halinde olan ve bu yılın sonunda Mevlana’da hayata geçecek, modern pazarlar, en somut ve en kısa sürede hayata geçecek proje olarak dikkat çekti.

Cuma ve Pazartesi pazarları bu yılın sonunda tarih oluyor.

Gebze raylı sistem ile tanışıyor…

EML Yıkılıyor, Gebze’nin otopark sorunu kalmıyor.

Kışla, Kamu alanı olarak değerlendirilecek…

Belediye 300 konutluk inşaat projesi yapıyor…

Uluslar arası fuar ve kongre merkezimiz oluyor.

Bilim ve Teknoloji’ye ev sahipliği yapacak Gebze, kendi içinden teknik elemanlar yetiştirecek, Bilişim Vadisi’nin nimetlerinden en çok Gebze’nin çocukları yararlanacak.

Liste uzayıp gidiyor…

Ve bizim bu projeler içerisinden en çok ilgimizi çeken, Gebze’ye iki tane nizami futbol sahası yapılıyor olması.

Birisinin çevresinde yarış pisti de olacak ve Dünya Standartlarında bir tesis kurulacak, diğeri ise Gebzespor’un da tesis olarak kullanacağı birkaç sahadan oluşacak bir proje…

Mutlukent’e yapılacak, Gebzespor sosyal ve sportif tesisleri.

Başkan Köşker, projenin olgunlaştığını ve kısa sürede yapımına başlanacağını söylerken, ‘mülkü belediyenin ama kullanım hakkı Gebzespor’un olacak’ dedi.

Köşker, bu projeden söz ederken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli’de ki yeni stadın temelini atarken, söylediği sözü anımsadım; “Bu tesis tamamlandığında, Kocaeli’den bir takımı Süper Lig’de görmek istiyorum” demişti Erdoğan, bu sözü o dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji, şimdiki Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı, Valimiz ‘talimat’ olarak algılamış ve hemen işe koyulmuşlardı, Kocaeli Birlik hamlesi o sözlerle gelmişti.

Şimdi Köşker’de Gebzespor’a verilecek yeni tesis, kurulacak yeni sahalardan söz ederken, bizde Gebzespor’u düşündük.

Yani, tesisler sporun gelişimi, kulüplerin büyümesi ve önünün açılması için tüm şampiyonluklardan, başarılardan daha önemli…

Ammaaa

Gebzespor’da BAL’da kaldığı sürece, Gebzespor yönetici, başkan bulamazken, bu tesisler ne denli önemli olur ki…

Gebze’yi markalaştıracak, markasına değer katacak çok önemli projelerden söz eden ve bu projelerin hayal değil, gerçek, somut projeler olduğunu anlatan Köşker, spor alanında ki hamleleri ile de bizleri heyecanlandırmıştır.

Lakin, Gebze’ye böylesi önemli, tarihsel değere sahip olacak bir spor tesisi kazandırılırken, Gebze Belediyemizin Gebzespor’a da el atmasını beklerdik.

Bu el atma öyle destek olmak, para aktarmakla olmaz, hatta para aktarmanın riskleri, sıkıntıları büyük….Gebze Belediyesi, Gebzespor’un üst liglere yürümesi, Gebze’nin çocuklarına hizmet vermesi için sıkı sıkıya Menekşe’ye sarılmalı ve tam anlamıyla sahiplenip, destek çıkmalı.

Ancak, o zaman Gebzespor büyür, yürür, ancak o zaman o tesisler daha anlamlı ve değerli olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum