Cemil Yaman ve mermerciler fuarı…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Cemil Yaman ve mermerciler fuarı…

10 Mayıs 2017 - 09:44

Gebze, Pelitli Köyü’ne yapılacak fuar alanını tartışıyor.

Gebze Belediyesi, Mayıs ayı meclisinde gündeme gelen ancak, bir sonraki meclise ertelenen bu konu, aslında yıllar önce Dilovası’nda gündeme gelmişti.

Projeyi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu onaylamasına rağmen, dönemin Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, bu projeyi istememişti.

Şimdi, Cemil Yaman bölgemizi temsilen mecliste, vekilimiz ve bu konu bu kez Gebze Belediyesi’nin gündeminde.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker çok net ifade ile, ‘bu alanda uluslar arası bir fuar yapılacak’ diyor ve projenin hayata geçmesi için çaba harcıyor.

Mermerciler, kendi projeleri olmasına rağmen, kendilerinden çok artık belediyenin, geniş kapsamlı bir fuara dönüştürmesinden dolayı biraz rahatsız ve artık daha uzaktan takip ediyorlar.

Ticaret Odası, yıllardır bölgede fuar alanı istiyor ve olası bir fuar projesine her türlü desteğe hazır.

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, projeyi inceleyip, her anlamda desteklediğini ifade ediyor.

Gebze’ye özlemi duyulan, uluslar arası bir fuar kazandırılacak ve bu fuar, içerisinde hastane, sosyal donatı alanları, belki Üniversiteler için uygulama alanına sahip olacak.

Böyle bir konuda, Dilovası Belediye Başkanı iken de, tecrübe edinmiş, bilgi sahibi olmuş, bölgemizin Milletvekili Cemil Yaman, olumsuz görüş belirtip, kendisinin bu konuya müdahil olmayacağını söylemiş.

Şimdi bende sormak istiyorum, sayın Milletvekilim, benim meclisteki sayın temsilcim, bizim bölgemize yapılacak fuar alanına ilişkin, kişilerin samimiyetsiz olduğunu, içine sinmediğini ifade edip nasıl müdahil olmazsın?

Siz, bu bölgeye zararlı yada yararlı böylesi bir proje yapılıyorken, müdahil olmayıp, yararlı ise destekçisi, zararlı ise karşısında olmayacaksanız, neden Ankara’dasınız, nasıl bizim Vekilimizsiniz?

Sizin Belediye Başkanınız, İlçe Başkanınız, kandırılıyor mu? Onlar desteklerken, siz nasıl sessiz kalırsınız?

Kişi olarak çok önemsediğim ve değer verdiğim birisidir sayın Cemil Yaman, ancak bu konuda ki olumsuz görüş kısmından ziyade, ‘müdahil olmam’ sözünü son derece talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum.

Gebze için böylesine önemli bir gelişmeye bölgemizin iktidar milletvekili ‘sessiz kalamaz, konunun dışında kendisini tutamaz’ görüşündeyim.

Ve Gebze Belediyesi, bu konuyu, Mayıs meclisinden geçirip, ‘oldu, bittiye’ getirmemek adına gösterdiği hassasiyetten dolayı, taktir ediyorum.

Konu tartışmaya açılmış, projenin artıları, eksileri ortaya konulmaktadır.

Varsa, ‘burayı önce fuar, ardından üretim sahası yapmak’ gibi art niyetli düşünceler, bu tartışmalarla birlikte ortadan kalkıyor.

Ancak, Gebze Belediyesi de, ortalıklara yayılan bilgi kirliliğinin, art niyetli değerlendirmelerin önünü kesmek için, bir an önce, basın toplantısı yaparak, konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmelidir, diye düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum