Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Can suyu!..

15 Aralık 2016 - 09:48

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) KOBİ’lerin bu kriz sürecinde işlerinin aksamaması, sıkıntılarının daha kolay aşılması için bir ‘destek kampanyası’ başlattı.

Bu kampanya kapsamında piyasalara hem sıcak para aktarılacak, hem de KOBİ’lere daha az faizle kredi kullanma imkanı sağlanacak.
Bu kolaylık ortalama, normal banka kredisinin yarısı kadar bir faizle kredi kullanma kolaylığı olacak.

‘Nefes’ yada ‘can suyu kredisi’ olarak kullandırılacak kredilerle, esnaf bir nebzede olsun rahatlamış olacak.

Dün Gebze Ticaret Odası (GTO) bu krediyi tanıtan bir toplantı yaptı.

Nail Çiler, bu krediyi tanıtırken, ‘Gebze farkı’ olarak, kullandırılacak kredi toplamının 127 milyon olduğunu açıklarken, bir diğer farkında GTO üyelerinin, kredi için odadan alacakları faaliyet belgesinin ücretsiz olacağını söyledi.

Oda’nın faaliyet belgesi verirken ücret almaması son derece önemli bir jest olarak gözükürken, asıl fark kredi toplamında ortaya çıkıyor.

Bugün Kocaeli’de bu kampanya kapsamında kullanılacak kredi toplamı 70 milyon. Gebze’de ise bu rakam 127 milyon lira.

Bir çok İl’de bile kullanılacak kredi tavan rakamları 100 bin 120 bin lira ile sınırlıyken, Gebze’de bu limit üst limit olan 150 bin lira olarak belirlendi.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in bu kredi konusunda ki çalışmalarını ve elde ettiği kazanımları taktir etmek gerekli.

Kullanılacak krediler ise kesinlikle, ekonomik olarak bir dar boğazdan geçen Ülkemiz’de hem esnafımızı rahatlatacak. Hem de Ülke ekonomisinde bir canlanma yaratacaktır.

GTO’nun toplam üyesi 15600. Bu krediden faydalanacak KOBİ sayısı ortalama bin.

Krediye başvurular şimdiden başladı.

Bütüne bakıldığında çok büyük bir rakam gibi gözükmese de, bölgeye 127 milyon liranın kredi kolaylığı ve düşük faizle piyasalara sürüleceği gerçeği, bölgede ciddi bir rahatlık yaratacaktır.

Hem ekonomik olarak, hem siyasi olarak zor süreçten geçtiğimiz açık.

Bu zor süreçlerde, böylesi olumlu adımlarla aşılacaktır.

TOBB’un bu duyarlı kampanyası son derece manidar ve değerlidir.

GTO’nun ise bu kampanyadan Gebze’nin üst limitlerde faydalanması sağlaması önemli bir kazanımdır.

Kullanılacak kredilerin ve atılacak adımların esnafımıza can suyu niteliğinde olması ve nefes aldırması umudu ile şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum