Çakır’ın sığırları!...
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Çakır’ın sığırları!...

15 Mayıs 2017 - 09:59

Birileri hala ısrarla ‘sığırlık’ ediyor.

İlker Çakır’ın, 3 yılda Gebzespor’un 15 milyonluk borcunu sildiğini, (faizleri vs hesaplansa daha çok bir borç silindi) SGK’yı temizleyip, federasyona olan ‘lisans engeli’ borçları büyük ölçüde temizlediğini anlamak istemeyen sığırlar var.

Çakır, 3 yılda Gebzespor’a hizmet ederken, borçlar ve kulüp için 10 milyonu aşkın bir para harcadı, bunun 1 milyon kadarı Gebze’den katkı olarak gelmiştir.

Çakır’ın 10 milyonu Gebzespor’a harcayıp, harcadıklarını da hibe ederek, çekip gideceğine ihtimal vermeyen sığırlarda vardı.

Hani kulüp amatör de, geliri, filanda yok, istense de borçlarla ilgili bir yaptırım yok ama zaten Çakır, bu paraları harcarken de, bırakıp giderken de, ‘tüm harcamaları Gebzespor’a hibe ediyorum’ demişti.

Ama, inanmayan, bu açıklamaları samimi bulmayan ‘sığırlar’ çoktu.

Öyle ya, Gebzespor’u bugün borçlu duruma düşüren, ilk ‘lisans engeli borç’ söyleminin mimarı olan Ali Rıza Demirçeviren’de kulüpten alacaklı…

‘Reklam paramı harcayacağım’ diyen, Feyzi İlhanlı’da…

Bin liradan biletler satan Fatin Eyüboğlu’da, Gebzespor’dan alacaklı.

Hepsinin alacağı şey belli de, yinede kağıt üzerinde ‘para’ alacakları var, Gebzsespor onlara borçlu.

Bu adamların alacağı varsa, Çakır’ın da hayli, hayli alacağı vardır, diye düşünmüştür, bir çok sığır..

Gebzespor Başkanı olmasında hasbelkader etkimizin olduğu İlker Çakır, 3 yılda Gebzespor’a çok şey yaptı, maddi katkılarından çok manevi olarak, hizmet olarak çok şey koydu.

Ve artık, bundan sonrasında yok.

Çakır’ın emeklerinin karşılık bulması için Gebzespor’un yeni ve güçlü bir yönetim ile yoluna devam etmesi, kaos ve belirsizliğin çok sürmemesi gerekli.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çakır’ın başkanlığında Gebzespor ile yakınlaştı ve taşın altına elini koydu, bundan sonrasında ne olur bilinmez..

Gebzespor çok daha zor şartlar altında iken biz başkan olup, yönetim kurup, kulübü ayakta tutmuştuk, tüm çirkin ayak oyunlarına rağmen.

Ve biz ‘başkanım’ diyen çok başkan daha çok iyi başkanlık, ‘yönetimim’ diyenlerden daha iyi yönetim oluşturup, Gebzespor’u 3. Lig’de tuttuk.

Ve bizim dönemimizin hiç borcu olmadığı gibi görevde kaldığımız süre içinde Gebzespor’un 2 milyon 400 bin liralık borcunu ödedik.

Yeniden, o karamsar ve belirsiz günlere dönmeyecektir, Gebzespor.

Ama, bazı sığırların Çakır’ın yorulmasında ve ‘yeter’ demesinde ciddi etkileri katkıları olmuştur, umarım bundan sonrasında ‘sığırlık’ etmez de, kulübe samimi olarak, el atar ve Gebzespor’u hak ettiği noktaya getirirler.

Bugün kü yazı da, Çakır’ı ve Gebzespor’u anlatırken, ‘sığır’ tanımlaması yapmanın da asıl nedeni, İlker Çakır’ı, insanların sığırlıklarından bunalmış ve gerçek sığır yetiştirmek için arayış içinde görmemiz etkili oldu.

Hiç öyle, kinaye felan değil, ciddi ciddi sığırlarla ilgileniyor, Çakır.

Bildiğim kadarıyla yer bakmış, bulmuş hatta, sığır bakıyor, sığırdan anlayan insan bakıyor, öyle bayağı gündeminde sığır var.

İlker Çakır’ı Gebze’de anlamayan sığırlar, artık  çiftlikte, kendilerine yer ararlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum